OK- אני אסיר לך משהו- אין דבר כזה טרום התמחות

  • טרום התמחות במגזר הציבורי- היש כזאת חיה?
    שואל שאלה | 13/10/2008 16:13

    אני סטונדנט במרכז הבינתחומי שעולה עכשיו לשנה ב', קראתי בפורום אחר (אתר הפקולטה של העברית) על אנשים שעשו טרום התמחות בפרקליטות, אך לא צויין שם כיצד אפשר להגיש מועמדות ולמי יש לפנות. למשהו יש מושג?

    • OK- אני אסיר לך משהו- אין דבר כזה טרום התמחות
      טרום- איזו מין חייה | 14/10/2008 18:22

      כל אחד יכול להגיד שעשה טרום, אין בחוק או כללי הלשכה הגדרה לטרום כלומר גם שליח במשרד עו"ד שהוא סטודנט יכול לכתוב בקו"ח שלו שהוא עשה במשרד הזה טרום הרי הוא מכיר את בימ"ש ויודע איך נראים או מנוסחים כתבי בי דין וכו' תחשוב גם על מזכירות שגם הרבה פעמים מדפיסות בעצמם כתבי בי דין ואז בוודאי שזה טרום מבחינתם לכן זה שאומרים שהם עושים טרום בפרקליטות לא אומר שהם ביצעו עבודה משפטת אמיתית אלא רק עבדו שם האמת אין לי מושג איך מגיעים לשם אבל אני בטוח שזה לא דרך מכרז וכו' והעובדים שם לא עבדו עבודה משפטית כי הם לא יכולים גם להבטיח לך התמחות כי להתמחות בפרקליטות שזה מגזר ציבורי ניתן להגיע אך ורק באמצעות מכרזש עפ"י חוק

    • תנסה לבדוק דרך הלוח דרושים של האתר הזה..
      סיוון2 | 14/10/2008 23:29

      חברה שלי מצאה לפני החגים טרום משם.. אבל לא שמעתי בחיים על טרום בפרקליטות - נשמע קצת מוזר..

    • יש כזו חיה ואף מומלצת..
      אקרמן לילך, עו"ד | 15/10/2008 07:16

      ההגדרה היא סטודנט בפרקליטות.. גם אני הייתי כזו...העבודה היא עבודה משפטית לכל דבר.. איך עושים את זה? ישנם הכוונים תעסוקתיים במספר מקומות שעושים את זה דרכם, אם אתה רוצה באופן עצמאי אז שלח לאמרכלות בפרקליטות קו"ח ובקשה לעסוק כסטודנט בטרם ההתמחות. בכל מקרה, לאחרונה , כאשר עורכים את הראיון להתמחות, מי שמציין שהוא מעוניין להתחיל ולעסוק בסטודנט בטרם התמחותו והוא מתקבל אז במקרים רבים ואם יש תקן לכך אכן באם הוא מתקבל להתמחות דואגים שיתחיל לפני התחלת ההתמחות כסטודנט.

      • תודה לילך וברשותך שאלה נוספת באותו עניין
        שואל שאלה | 18/10/2008 14:38

        את יודעת את הכתובת (או מייל אם זה מקובל שם) של אמרכלות הפרקליטות? וגם - אילו דברים לדעתך אנשי פרקליטות מחפשים כשהם מגייסים למשרת סטודנט ומה חשוב יותר ומה פחות (ציונים,המלצות,רקע בתחומים אחרים,התנדבות וכו')?

        • רח' הנרייטה סולד 1 תל אביב
          אקרמן לילך, עו"ד | 18/10/2008 16:46

          מה שמחפשים משתנה מאוד ממחלקה חלמחלקה בככליות מחפשים ציונים גבוהים במחלקה אליה אתה רוצה להגיע, הבנה מעמיקה בחומר, יכולת עבודה עצמית אחריות, מתייחסים מאוד לרקע ולהתנדבות.

          • אני חייב לציין באיזו מחלקה אני רוצה להתמחות?
            שואל שאלה | 19/10/2008 14:54

            אני סיימתי עכשיו שנה א' ולא סיימתי אף קורס שקשור למחלקה ספציפית (אולי חוץ מעונשין) - יש טעם להגיש קו"ח?