בלי להעליב אותך כמובן- אני באופן אישי מקווה

  • שאלה חשובה
    צ'יפופו | 07/10/2008 21:19

    חסרה לי נקודה אחת בציון הבגרות בהסטוריה... עשיתי את מבחני המיון לקרית אונו וקבלתי ציונים יפים... האם יקבלו אותי?( למרות שפורמלית אין זכאות לת.בגרות)

    • בלי להעליב אותך כמובן- אני באופן אישי מקווה
      לא הגיוני | 08/10/2008 13:14

      שקריית אונו לא תקבל אותך, עד מתי עו"ד ללא תעודת בגרות, נו באמת, תארו לכם רופא ללא בגרות או רו"ח, איפה זה נשמע דבר כזה אסור לקבל סטודנט ללימודים אקדמאים ללא קשר לאיזה מקצוע או פקולטה ללא תעודת בגרות איפה המינימום? מה תנאי הקבלה שם? אפילו אין צורך בבגרות הלשכה חייבת להתערב זה כבר מוגזם

      • תגובה...
        צ'יפופו | 08/10/2008 13:33

        חבר יקר! כמובן מבלי לפגוע בך... יש חוק במדינת ישראל...חוק שמעורבת בו המל"ג- מעל גיל 30 אפשר להתקבל ללימודים אקדמאים ללא תעודת בגרות...אנחנו אמורים לקבל ואף לייצג את החוק לא...? גמר חתימה טובה!

        • שים לב לחוק
          דנה | 08/10/2008 18:36

          אכן ניתן "להרשם" ללימודים אקדמאיים מעל גיל 30 ללא ת. בגרות. קרי, לשלוח טפסי הרשמה (דבר שלא ניתן לעשות לפני גיל 30),אך מפה ועד להתקבל ללימודים יש מרחק שנות אור ומוסד הלימודים צריך להציב לעצמו קרטריונים לפיהם בעלי הציונים הגבוהים ביותר מתקבלים.(בת"א ברור לך למשל שלא תתקבל) אם מוסד כמו ק. אונו מקבל ללימודי משפטים אדם בלי תעודת בגרות זה מוגזם. בכל זאת מדובר בלימודי משפטים ולא במדעי הרוח. הדבר אומר שכל אחד במ"י יכול להיות עו"ד. מוסדות כמו הק. האקדמית פשוט מגזימים כשבמקום לתפקד כמוסד אקדמי הם מתפקדים כעסק לכל דבר ומשווקים את התואר במשפטים כמוצר צריכה לכל דורש. זה אף מעיד על הרמה הנמוכה של המוסד. (עכשיו יקומו כל המגנים על המוסד ויגידו שהוא עדיין לא התקבל בכלל, אבל עצם העובדה שהוא זומן למבחני המיון ולא נפסל על הסף מעידה על נכונות המוסד לקבלו ללימודים). אין בכוונתי לפגוע בך אך לדעתי מן הראוי שבק. אונו יבקשו ממך להשלים את תעודת הבגרות שלך.

          • תגובה...
            צ'יפופו | 09/10/2008 20:53

            כמובן...תשובתך אמיתית ונכונה, הכוונה הייתה להתחיל את שנה א ולהשלים את אותה יחידה "מסכנה" במהלך השנה וזאת על מנת שלא "להפסיד" את השנה. אם לבן אדם יש ממוצע ציונים גבוה ופסיכומטרי גבוה ופשוט חסרה לו יחידה אחת מן הראוי לקבלו ולתת לו צ'אנס.( במיוחד מעל גיל 30)

            • מעניין אם לרופא המשפחה שלך היה חסר רק נקודה
              קודם תשלים בגרות | 10/10/2008 14:50

              אחת לבגרות איך היית מגיב? עדיין היית מוכן להיות מטופל אצלו? ההיתיחסות למקצוע עריכת הדין כבר ירד לשפל חסר תקדים כמובן בלי להיכנס אליך אישית אני חושב שזה מוגזם ואפילו מסוכן- אז לך חסרה נקודה ולשני חסרות 2 ולשלישי חסר רק 3 נקודות באנגלית וכך הלאה אתה מבין שלאוניברסיטה בגלל שלמישהו למשל יש ממוצע 104.2 ולך 104.1 אז בגלל ה0.1 הזו אתה לא תתקבל והוא כן!, זה נקרא להציב גבול!!!

              • תרגעו....
                מתמחה | 10/10/2008 18:29

                בסה"כ התכוון המשורר לקבלה על תנאי..אם הנתונים של הבחור טובים פרט לאותה יחידה בודדה בהסטוריה והוא מתחייב להשלים אותה במהלך שנה א כתנאי להמשך הלימודים אז הכל בסדר... שנה טובה לכולם!

              • קבלה ללימודי משפטים ללא תעודת בגרות לאחר גיל 30
                גילי | 10/10/2008 18:34

                לפי דעתי ההצדקה לקבלת משהוא לאונ' ללא תעודת בגרות מלאה, היא רק אם הוא הוכיח את עצמו בתחום המקצועי. אם לדוג' למשהוא אין ת. בגרות מלאה אבל הוא ניהל עסק עצמאי משלו, או הצליח להגיע לתפקידים בכירים בחברות אחרות- יש היגיון על סמך זה שהוא הראה כישורים מקצועיים לקבל אותו לימודים, ולתת לו היזדמנות להשלים את הת. בגרות במהלך התואר. אך אם למישהוא אין רקורג מיקצועי מוכך זה אבסורג לקבל אותו ללימודים ללא בגות מלאה רק בגללשהוא עבר את גיל 30......

                • אני חושבת שאתם טועים
                  דנה | 10/10/2008 18:53

                  תעודת בגרות מלאה היא התנאי הכי מנימאלי ובסיסי שיכול להיות קרטריון קבלה ללימודים אקדמאיים. יש להבחין בין לימודים כלליים והשכלה אקדמית שראוי לאפשר לכל אדם במדינה לרכוש וזאת כנראה התכלית של חוק הלימודים לגילאי 30 פלוס לבין לימודי מקצוע שיש בהם אחריות ציבורית. לכל משפטן או עו"ד יש תפקיד בעל אחריות ציבורית ולכן יש להציב תנאי קבלה נוקשים בנושא. אם למעומד ממוצע בגרויות 105 (כנראה שאין לו כי אין לו בכלל זכאות לת. בגרות) ופסיכומטרי היסטרי לחלוטין הסיפור אולי משתנה וניתן לשק"ד אבל בשום מקרה אחר לא ניתן לכופף את הכללים האלה. בטח שלא בשל הצלחה תעסוקתית שאין קשר בינה לבין הצלחה אקדמית. מה השלב הבא? ניתן לאנשים להתקבל ללימודי רפואה עם פסיכומטרי 640 כי הם מעל גיל 30?? צ'יפופו, שוב זה לא אישי ומעבר לכך אני מאמינה שתתקבל כי כבר שמעתי על מקרים די דומים בק. אונו אבל לדעתי על ק. אונו לקבל אותך רק אחרי שתשלים את אותה יחידה.

                  • ציונים גבוהים בבגרות לא יהפכו אותך לעו"ד /רופא טוב
                    רחל | 12/10/2008 00:25

                    ציונים גבוהים אומרים שחרשת אבל זה לא מדד להצלחה בכלל. אם רופא או פסיכולוג מתקבל רק על פי ציוניו (מה שקורה במדינת ישראל) אז מצבנו הוא לא ממש טוב כי אנשים טכנוקרטים לומדים ולא בני אנוש מה שנדרש למקצועות מסוג הנ"ך. ולגבי עריכת דין - גם המצב לא ממש שפיר מכיוון שציונים לא מראים את רמת המוסריות (מה שרוב עורכי הדין היום אינם ניחנים ) או רמת השנינות והאינגרציה שמצריך המקצוע ואולי מעבר לקורקטיות מעט אנושיות - שגם נעלמה ממחוזותינו...........

                    • אינטגרציה..
                      טעות | 12/10/2008 09:02

                      כי רוב עו"ד הם ילדים קטנים אחרי צבא בלי נסיון של החיים (זה מה שחשוב כדי להיו עו"ד איכותי ולא "טוב" במובן הלוחמני והלא אתי - מוסרי) ולהלחם ולהגן על אנשים שאתה יודע שהם פשעו לדעתי זה חוסר יושר פנימי שלעיתים עולה בבריאות בהמשך . אין אינטגריטי - ליבם ופיהם אינם שווים וזאת הבעיה שלנוכבני אדם בכלל.... והלוואי שעורכי הדין יהיו יותר איכותיים ברמה הזאת של האמת הפנימית ו החיצונית כדי שעולמנו יראה יותר טוב בכלל...

                      • לרחל וטעות- אז על סמך מה את רוצה שיתקבלו אנשים???
                        רמי | 12/10/2008 14:27

                        על סמך ראיון אישי? אם לא ציונים אז מה? זה לזרוק שטויות, להגן על פושעים אמרת, כמה פושעים לכאורה הוכחו לאחר מכן כחפים מפשע!!! כמובן אני לא מדבר על רוצחים ואנסים שנתפסים בשעת מעשה אך אפילו בארה"ב הוציאו להורג אנשים שלאחר מכן באמצעות בדיקת ד.נ.א הוכח שלא הם ביצעו את הפשע- לכן צריך גם עו"ד שייצגו את אותם פושעים לגבי צבא- הלוואי שהמצב היה שכולם ילדים קטנים אחרי צבא, לצערי במכללה שלי יש הרבה סטודנטים בני 18-21 שלא בכלל לא עשו צבא ולהם אין מושג מה זה אחריות מוסריות ושאר הדברים שלומדים פשוט יש לאבא כסף אז כמובן שהכל יחסי בחיים אבל גם לפושעים מגיע יצוג ולהתקבל חייבים על סמך ציונים אחרת לאן מיועדות פנינו והמקצוע הזה שכולנו בחרנו לעסוק בו

                    • אני מציעה לקבל על תנאי ולשפוט עפ"י השנה הראשונה  לת
                      קיבוצניק | 17/10/2008 18:47