אני הייתי באותו מצב רק בחודש וקצת מילואים ולא

  • האם למישהו יש עצה?
    א | 23/09/2008 15:02

    שלום לכולם ,אני מתחיל שנה שלישית ב2/11 וכשלושה שבועות לאחר מכן יוצא למילואים למשך חודשיים וחצי (עד סוף הסימסטר) ,האם למישהו יש רעיון מה ניתן לעשות/לבקש? האם מישהו ניתקל במשהו דומה? . כמה תשובות למי ששואל:לא, לא ניתן לבטל /לדחות את המילואים ,וכן אני פראייר,בסדר?. תודה מראש על כל עצה.

    • אני הייתי באותו מצב רק בחודש וקצת מילואים ולא
      zivplm | 23/09/2008 20:10

      חודשיים אז ככה אצלנו (בר"ג) יש איש "קשר" מהאגודה שאמור לדאוג למילואימנקים והבנתי גם שיש חוק שמחייב להביא לך סיכומי שיעור ואפילו שיעורי עזר זה חובה של המוסד האקדמאי שלך אצלי למשל לא נזקקתי לכל הדברים והסתפקתי מצילומים של סיכומי שיעור אבל בוודאות יש לך למי לפנות- ברר באגודות הסטודנטים שלך או במזכירות יש לך למי לפנות

    • יש כמה דברים שאתה יכול לעשות
      Boondock Saint | 23/09/2008 21:08

      ראשית - אתה יכול להיכנס לאתר של קמל"ר (קצין מילואים ראשי) ושם להתעדכן בזכויותיך כסטודנט ואיש מילואים. ישנו גם חוק זכויות הסטודנט שבו נמנות כל חובותיך וזכויותיך כסטודנט לרבות כל הנוגע למילואים. למשל, ניתן לזמן סטודנט למילואים ל-21 יום לכל היותר בכל שנה אקדמית. (לא כולל צוי 8 או זימון שנעשה באישור שר הביטחון - נוגע בעיקר ליחידות מיוחדות). אתה יכול גם להתעדכן בכל מיני אתרי אינטרנט כגון פורום החפ"שים וכדומה. פשוט תקיש "זכויות" "סטודנט" ו"מילואים" בגוגל ותראה מה אתה מקבל. בהצלחה!

      • 21 - זה לא נכון, את כולם מזמנים ליותר, 21 אם אינני
        zivplm | 24/09/2008 10:37

        טועה זה אסור לשמירות וכו' לאימון ותעסוקה מבצעית זה לא חל עליו בדוק 100% אני זוכר מתי שזימנו אותי

    • פנה לאגודת הסטודנטים אצלכם
      אקרמן לילך, עו"ד | 24/09/2008 07:22

      בכל מוסד אקדמי יש נהלים שונים באשר לזכויות המגיעות לסטודנטים כגון כמות צילומים, מועדים מיוחדים, שיעורי תגבור וכו' פנה אליהם- אני בטוחה שהם ידעו לתת לך את כל המידע או לכל הפחות להפנות אותך לגורמים הרלוונטיים. בכל מקרה, מילואים למשך כחודשיים וחצי הינם אכן תקופה ארוכה מאוד ואף הרבה מעבר לשמותיר החוק, אני מניחה כי אכן כפי שציינת יש היתר מיוחד למילואים הללו וכו' ולכן לא ניתן לבטלם ומשכך, נסה למצות את שניתן.

      • זיו אל תקפוץ
        Boondock Saint | 25/09/2008 01:45

        בדקת בכלל את מה שאמרתי? נכנסת למקורות אליהם הפניתי ? זה שהצבא מזמן לא אומר שמותר לו - אתה אמור כבר לדעת שהצבא לא מושלם ואף רחוק מזה ולעיתים נעשות טעויות ולפעמים גם מנסים לתפוס עליך טרמפ. גם אותי ניסו לזמן ליותר ימים ממה שמותר להם ולא פעם אחת אבל עמדתי על שלי וראה זה פלא - לא נותרה להם ברירה אלא להשלים עם כך שהם לא יהנו מעיני הירוקות יותר ממה שהחוק מתיר להם.

        • אין ספק שיש חוסר התחשבות במילואימניקים וחבל שהלימו
          gotman | 27/09/2008 21:29

          לימודים שלנו נדפ... בגלל זה

        • זיו כל הזמן קופץ בראש וכותב שטויות עם בטחון עצמי-  לת
          היה כדאי שלא יתבזה | 29/09/2008 01:14