קודם כל יש את הפורום - אז יש איפה להתייעץ

  • בת 26 מתיעצת לימודים במרכז האקדמי ר"ג
    שרון | 15/09/2008 06:55

    היי... צריכה עזרה האם ללמוד משפטים במכללת ר"ג ... יש לי ממוצע בגרויות 93 ללא פסיכומטרי , אם אעשה פסיכומטרי עכשיו אפסיד את השנה הזו כדי להתחיל לימודים , מה גם שלא בטוח שאקבל סביב 700 כדי להתקבל לאוניברסיטה . (הומאנית הרבה יותר מריאלית) ואז סתם בזבזתי את השנה וגם ככה לא אתקבל . שיקול נוסף שלי הוא מערכת השעות של האונ' ביחס למכללות כך שאני יכולה להמשיך לעבוד כרגיל ולפרנס את עצמי . (יש לציין כי אני גרה בשכ"ד במרכז ואין הרבה עזרה מהמשפחה) בנוגע לשכר לימוד חסכתי מאז השחרור ...למרות שבעסה לזרוק 90 שקל לתואר (יכולתי לקנות איזה ג'יפ נחמד) בכל אופן צריכה את חוות דעתכם כי מועד תחילת הלימודים קרב ובא ואני עוד לא החלטתי סופית... ואחרי כל מה שאני רואה שרושמים כאן על התואר ועל הבדלים בין מכללות לאוניברסיטאות אני קצת מתנדנדת ...ואין עם מי להתייעץ.

    • קודם כל יש את הפורום - אז יש איפה להתייעץ
      עו"ד1 | 15/09/2008 10:04

      תראי... הדבר הראשון החכם שאת יכולה לעשות הוא: לנסוע למכללה, לשבת על ספסל, ולדבר עם כל מי שמתיישב לידך ולשתף אותו. אני משוכנע שיישמחו לשתף אותך, לספר לך, ולחלוק איתך הכל. אח"כ הייתי נוסע לעוד כמה מכללות ומברר גם שם. זה לא עניין של כסף, וגם לא עניין של לבזבז שנה או לא - חשוב שתירשמי למוסד שייתן לך הכי הרבה, שיקדם אותך הכי מהר, ושגם תיהני בו. לכן, אל תתפתי להקשיב למשמיצים, כמו גם אל תתפתי להאמין לקלישאות: לכי - את, ברגליים שלך, ותשוחחי עם האנשים בשטח. זו הדרך שאני מאמין בה. חוץ מזה, פתחי את הסטטיסטיקות של אחוזי מעבר בחינות לשכה במכללות, תבדקי איפה באמת עוברים את הבחינה באחוזים גבוהים - זה מדד שבהחלט מצביע איכותית על המקום הנכון ללמוד בו (מבחינה אקדמית, ומבחינת רצינות הלומדים). בהצלחה

      • אם כבר ללכת למכללה- אז רק למכללה למנהל או לרייכמן
        גילי | 15/09/2008 13:27

        עדיף להפסיד עכשיו שנת לימודים, אבל ללמוד במוסד שממנו יהיה לך נקודת פתיחה טובה יותר. להתקבל לאונ' עם ממוצע בגרויות 93 זה בעייתי, אפילו אם פסיכו' 700 ,אבל למככללה למנהל או רייכמן אפשר להתקבל אם פסיכו' נמוך יותר. במכללות האלו גם מתחשבים בך מבחינת עבודה וכד' לפי דעתי כדי לך להתאמץ בשנה הקרובה ולעשות פסיכומטרי- זה יעשה לך את הדרך הרבה יותר קלה בהמשך

    • המכללהבר"ג מעולה-למדתי שם וכעת אני מתמחה בפרקליטות  לת
      והחבר שלי בבימ"ש | 18/09/2008 01:06

    • תקני ג'יפ
      איתי | 20/09/2008 20:26

      גברתי, תקני ג'יפ אם זו הגישה שלך. ראשית, הוא יתרום לך הרבה יותר מאשר תואר קיקיוני ממכללה שאף אחד לא מסתכל עליו. אם אין לך ממוצע בגרות ופסיכומטרי כנראה שזה לא בשבילך. במכללה ימכרו לך אשליות אבל בפועל נדיר שתמצאי אח"כ עבודה. ככה זה- משפטים- רק אוניברסיטה או בכלל לא. קרייזלר נשמע טוב.

      • אני מר"ג- מתחיל שנה ד', אני אכתוב ובטח כולם יגיבו
        zivplm | 21/09/2008 11:15

        שאני מתוסכל וכו' אבל המציאות היא: ר"ג מבחינת השם שלו בשוק הוא נמצא ברישמת הנחותים כלומר: יש מקומות (ולא מעט) שיעדיםו בוגר ממכללה למנהל וברייכמן על פניך מנגד את נמצאת באותה רמה כמו נתניה, קריית אונו, הוד השרון (שערי משפט) והמכללות המיותרות שפתחו עכשיו כמו בצפת (אולי מגיע להם מסכנים אין איפה ללמוד שם) ובחיפה. לכן באמת עדיף להתקבל למנהל, לדעתי ניתן להתקבל שם גם ללא פסיכומטרי ואז תיהיה על תנאי, כלומר על מנת להמשיך לעלות לשנה ב' יהיה עליך לעמוד בממוצע מעל 80 (אם אינני טועה כך היה בזמני ואני העדפתי בר"ג) החומר האנושי בר"ג ירוד מאוד וכל המעסיקים יודעים זאת, כולם יודעים שיש מרצים מעולים שם אבל הרמה של הסטודנטים עצמם מאוד נמוכה, אני שם כבר 3 שנים ואין אדם אחד שיכול להגיד לי שאני טועה! כמובן לא כולם כך אבל חלק לא קטן בהחלט לא ראוי להיות עורכי דין. לי ברמה האישית יש אכזבה מהמקום הזה, היה לי לא קל למצוא התמחות ולמעשה אם לא הייתי מתחיל לעבוד כטרום מתמחה כבר החל משנה ב' אינני יודע אם הייתי מוצא בכלל התמחות במקום נורמאלי (הממוצע שלי הוא 90 , הקטע שזה לא מעניין אף אחד כי לכל סטודנט סביר יש ממוצע כזה פחות או יותר והמכללה מקלה מאוד על הסטודנטים).. אני חושב שאם קשה למצוא התמחות מעניין כמה קשה יהיה למצוא עבודה כעו"ד אם לא אמשיך להיות עו"ד במקום שבו אתמחה. מנגד, סטודנטים מהמכללה יכולים ואף מתקבלים לכל משרות ההתמחות הציבוריות "הנחשבות" כמו בפרקליטות או בתי משפט או שאר הרשויות. הסיבה כי המקומות האלה לא מאפלים על רקע מוסד הלימודים ומזמנים לראיון על סמך גיליון ציונים בלבד כלומר למצטיינים של המכללה (מצטיין אצלנו זה ממוצע 93 ומעלה- תביני את הקלות להוציא ציונים טובים, יש סטודנטים אם ממוצע של 98 וגם 99) בקיצור אם יש עוד שאלות אשמח לענות

        • *** ר"ג מבחינת השם שלה היא נמצאת.....*******
          zivplm | 21/09/2008 11:17

          רק בשביל החכמולוגים שיגידו שזה מראה על הרמה

        • זיו הממוצע שלך הוא לא 90.כתבת בעבר שאינךמגיע להרצא  לת
          ואתה-רמתך מבייש המכל | 22/09/2008 09:21

          • של השנה הזו והקודמת כן, אפילו קיבלתי מכתב משיפמן
            zivplm | 23/09/2008 11:16

            המעיד על הצלחתי בלימודים ועל כך שהממוצע שלי מעל 90 (כל מי שעבר 90 ולא קיבל מילגת מצטיין קיבל את זה) חוץ מזה, הרעיון של מה שאני אומר ברור לחלוטין אני מאוכזב מהמכללה וממש לא גאה שאני לומד שם, אני לא גם בדיכאון ומתחרט שהלכתי ללמוד אבל בהחלט מאוכזב תסביר לי מה הקשר להצלחה בלימודים ולנוכחות בהרצאות??? אם אינך יודע כמוני יש עוד הרבה מאוד סטודנטים שעושים כך וחלקם אף ברשימת המצטיינים. שאלה- כמה מהחברים שלך ומכלל הסטודנטים סגרו כבר על התמחות שלא בפרקליטות או בבית משפט אתה יודע כמה? אז אני אגיד לך אחוז נמוך מאוד! זו עובדה, אפילו במזכירות אמרו לי שיש בעיה לסטודנטים כאן למצוא ושואלים את המזכירות מה לעשות!!!! מי שלא עבד בכל התקופה של הלימודים במשרדים שלא יתפלא אם הוא ימצא בסוף משרד קטנטן שמיתיחס אילו לעבד והופך אותו לשליח אגב אני יודע ששנה מעלי היו פשוט הרבה שלא מצאו התמחות למרץ 08 ועשו פשוט טרום והחלו את ההתמחות חצי שנה מאוחר יותר, שלא נדבר על כל אלה שפשוט הפסיקו לחפש התמחות אני מדבר על עובדות ואין כאן כל קשר לרמה שלי או אחרת, זו הרמה של המכללה לא שלי

            • לזיו אל תאמר "זו הרמה של המכללה לא הרמה שלי" המכלל  לת
              מורכבתממך-אינך עילוי | 24/09/2008 15:24

              • וגם אני למדתי בר"ג-הייתי בהרצאות והשקעתי ומתמחה  לת
                בבימ"ש המחוזי! | 24/09/2008 22:11

                • גם אני התקבלתי לפרקליטות.היום הודע לי.אני לומד  לת
                  עדיין בר"ג | 19/10/2008 23:11