כן הלבוש חשוב

  • האם בראיון הלבוש באמת חשוב ומשפיע?
    סהר ק. | 01/09/2008 08:52

    התחלתי לאחרונה סידרה של ראיונות למשרדים לצערי הייתי ב4 משרדים ועוד לא קיבלתי תשובה חיובית מה שכן הבחנתי בו, שכולם באים לראיון כאילו הם מינימום 15 שנה ניסיון עו"ד לבוש מכנס מחויט חולצה מכופתרת תיק עור מהודר וכו' מה הקטע הזה? אולי אני החריג וזו הסיבה שעוד לא התקבלתי? אני מעולם לא לבשתי מכנס מחויט, חולצה מכופתרת לדעתי זה לגיטימי ואני לובש בכל פעם אבל מה רע בג'ינס כהה יפה?! הלבוש באמת פקטור מכריע

    • כן הלבוש חשוב
      אקרמן לילך, עו"ד | 01/09/2008 09:39

      הלבוש הוא אכן מרכיב חשוב מאוד בראיון ראשוני, 50% מהבחירה של המעסיק הינה מבוססת על איך שאתה נכנס לחדר- משמע שפת גוף ולבוש. מצד שני אין צורך להגזים, לא לבוא עם ג'ינס רגיל אך אם מדובר בג'ינס אלגנטי וכהה הדבר בסדר, באשר לחולצה יש לבוא עם חולצה מכובדת ולאו דווקא מכופתרת גם חולצת פולו יפה וכו' יכולה לבוא בחשבון, בקיצור מה שחשוב זה להראות אלגנטי ומאורגן אך לא אלגנטי מדי ( זו לא הצגה ולא חתונה) ולהפגין ביטחון בעת הכניסה לחדר. מכל מקום- אל תתייאש מראיון לראיון משתפשפים ומבינים מה מחפשים המראיינים ובסוף אתה תמצא..

    • הלבוש מאוד חשוב!
      יהלי | 01/09/2008 11:28

      צריך להתלבש בצורה מחוייטת ואלגנטית, אבל מצד שני לא להגזים כדי שלא יראה מוגזם ומגוחך!לא צריך ללבוש חולצה לבנה ומכנס שחור כאילו אתה הולך לבית משפט, אבל חולצה מכותפרת (ולא פולו) עם מכנס כהה מחוייט זה הולם.אבל ממש לא ג'ינס!!!! אפילו אם זה גינס כהה!בהצלחה

      • תבוא איך שאתה נוהג להתלבש
        ירון ד | 01/09/2008 12:49

        רק בצורה מכובדת, ג'ינס לא יהיה מה שיפסול אותך, ואם כן אז תאמין לי אתה לא רוצה להתמחות שם

        • ומה לגבי בנות?
          מיכל | 01/09/2008 15:58

          אני הגעתי לראיון אחד ביום קיץ חם במיוחד עם מכנס אלגנטי שחור וחולצה שחורה ולי אישית זה היה נראה קצת מוגזם בשיא החום כולי בשחור... אז תגידו מה באמת יכולה ללבוש בחורה לראיון לגבי ההתמחות?

          • בחורה יפה לא משנה מה תלבש עדיין כולם יתרשמו ממנה  לת
            צחי | 01/09/2008 16:04

            • בנות יפות ישר נחשבות למצטיינות בראיון.  לת
              אמיר | 01/09/2008 23:44

              • בחורות=בנות. אנחנו כבר לא ילדים.  לת
                אמיר | 01/09/2008 23:45

            • אנונימית
              אני שמעתי ההפך | 02/09/2008 00:06

              אמרו לי שכשבאה בחורה מאוד יפה לראיון אז עלולות לעלות לראש המראיין סטיגמות מטופשות ואם זאת מראיינת היא עלולה בכלל לא להתלהב מהמעומדת... לבנות עדיף להגיע עם שיער אסוף איפור עדין ביותר תכשיטים מינימליים וחולצה לבנה אלגנטית.

              • במשרד שבו אני עובד ממש דרושות בחורות נאות
                דרושות נאות | 04/09/2008 00:12

                איזה נשים יש לנו שם אסון לאומי