עוד אחד שרוצה לעורר את הויכוח הרי ברור שמכללה יותר

  • האם ללמוד במכללה או באוניברסיטה?
    kazzulla | 29/08/2008 11:34

    מה דעתכם על מה שנכתב באתר הזה בנוגע להבדל בין בוגרי המכללות למשפטים לבוגרי האוניברסיטאות, יש בזה משהו? http://www.odtov.co.il/facultot.html

    • עוד אחד שרוצה לעורר את הויכוח הרי ברור שמכללה יותר
      מכללה מס' 1 | 29/08/2008 15:08

      טובה כי הבוגרים יותר איכותיים ונחשפים לדברים שבאוניברסיטה לא לומדים בכלל גם המעסיקים עצמם נותנים עדיפות לבוגרי מכללות ובמיוחד ליוצאי ר"ג קריית אונו נתניה שערי משפט הם נחשבים לאיכותיים ביותר ולמעשה נחטפים בשוק העבודה תנאי הקבלה שם כלכך מחמירים שהם נוהגים לסנן את הלא מתאימים ולקבל "רק" אנשים איכותיים לכן בשביל מה לעורר שוב את הנושא כבר ידוע שמכללה יותר איכותית אחרת למה נראה לך שמשלים שם פי 3 עבור שכר הלימוד תמורת השכלה ברמה טובה צריך לשלם

    • די לויכוח המיותר!
      אנונימית | 29/08/2008 18:54

      כעקרון עדיף אוניברסיטה. אבל ניתן להצליח גם במכללה לכן אם אין אפשרות מסיבה כלשהיא ללמוד באוניברסיטה לא חובה לרוץ ללמוד מקצוע אחר ואפשר להרגיש בנוח ללמוד במכללה ללא חששות. שמעתי ממספר מקורות שמבחינת מעסיקים כיום הפערים בין מכללה א' למכללה ב' הם פעמים רבות רציניים הרבה יותר מההבדלים בין המכללות (הטובות) לאוניברסיטאות. (לא אנקוב בשמות המכללות כדי לא לעורר בלאגן אבל אני מאמינה שכולכם יודעים על איזה מכללות אני מדברת גם בלי לנקוב בשם).

    • קראתי את דבריו הבוטים שסטודנטים במכללות קונים תואר
      אורן | 30/08/2008 12:54

      דווקא האתר "איך לבחור עו"ד" נראה לי מאד, וטוב שיש כזה ואני גם מבין את המניעים שגרמו לו לעשות זאת - ניסיונו הרע של בן משפחתו שהסתבך בפלילים ובבחירת עוה"ד. אני גם הבנתי שהיזם הוא עו"ד אם כי שמו אינו מפורסם. אני רק תוהה איך עו"ד בוגר אוניברסיטה (כנראה) כמוהו, על אף ניסיונו הרע, לא הפנים כי לפי כללי האתיקה לא מקובל להשמיץ ויש לכבד איש את רעהו, במיוחד שהאוכלוסיה אותה הוא משמיץ היא רוב עורכי הדין בארץ. חבל לי גם שניסיונו המר עיוור אותו וגרם לו לומר דברים כאלו.

      • הבעיה היא אנחנו
        מאיר | 30/08/2008 16:53

        הבעיה היא איתנו שלא מוכנים להשלים עם המציאות. תאמין לי היום בדיעבד הייתי ממתין עוד שנתיים משפר בגרויות הופך עולמות עושה פסיכומטרי רק כדי לא להיות מושא ללעג. הבעיה היא מי ידע את זה לפני 3-4 שנים מי חשב על זה.

        • חבל שלא הודיעו לנו קודם על ההבדלים האלה  לת
          אורטי | 31/08/2008 19:29

          • מה חשבת? שקיבלו אותך כי יש לך פוטנציאל להיות שופטת
            אמיר | 02/09/2008 11:05

            עליון? תתאפסי על עצמך.

      • אבל באמת סטודנטים ממכללות קונים תואר זו עובדה  לת

        • האדם שכתב את הכתבה מגזים
          דנה | 05/09/2008 20:03

          בלי קשר לדעתי בנושא נראה לי שכותב הכתבה מגזים ומנסה לייאש. שימו לב מהי המשכורת שהוא טוען שעו"ד מרויחים. לטענתו מדובר על מקסימום 10000 שח ברוטו לאחר 10 שנות עבודה ושעות עבודה בלי סוף. הוא מנסה להציג את התמונה הרבה יותר עגומה ממה שהיא (למרות שהיא ללא ספק עגומה) וברור שמטרתו אחת: שלא יצטרפו עוד אנשים לשוק הזה, כך גם הוא מגזים בתיאור הלימודים במכללות כשחלק מהדברים שהוא אומר מוגזמים לחלוטין. ישראלים נוטים לקטר וקצת לדבר שטויות בעיקר באינטרנט שם הם יכולים לפרוק את תסכולם ללא שתחשף זהותם. אין צורך להתרגש לא ממנו ולא מאף טוקבקיסט לא בנושא לימודים ואף לא בנושא בחירת חופשה בחו"ל. עצה טובה קחו ממבינים בתחום עדיף כאלה שאתם מכירים.

          • אבל הוא צודק
            ריאלי | 06/09/2008 16:50

            מה לעשות ש-95% מהסטודנטים שנרשמים למכללות השונות הם כאלה שנעדרים פסיכומטרי או בעלי פסיכומטרי מאוד נמוך, ובגרות חלקית או בגרות בציון מאוד נמוך.

            • ראלי אתה עוד דוגמא לגוזמנות
              דנה | 08/09/2008 19:25

              ריאלי אתה מהווה אחלה דוגמא למה שאמרתי. גוזמנות חסרת פרופרציות השוררת תמיד (בכל נושא) בטוקבקים בישראל. ראשית, לכל מי שמתקבל לכל מוסד השכלה גבוהה כלשהיא בארץ יש בגרות מלאה. שנית לחלק מכובד מלומדי המכללות יש גם ציונים טובים ואף מעולים בבגרות ובפסיכומטרי שעדיין לא הספיקו להם לאוניברסיטה(יש גם כאלה שהתקבלו והעדיפו מלגת הצטיינות ממכללה אבל נתעלם מזה). החלוקה שלך היא דיכוטומית לחלוטין הרי הדרישות ללימודי משפטים באוניברסיטאות מאוד מאוד גבוהות (חוץ מבאוניברסיטת חיפה כמובן) ואף עולות משנה לשנה ובגלל הביקוש הרבה סטודנטים שיכלו להתקבל באוניברסיטה למחשבים והנדסה ואף למשפטים לפני שנתיים לא יכלו להתקבל לפני שנה למשפטים אז על פי מה עשית הכללה "הגיונית" לפיה 95 אחוז ממי שלא הצליח לקבל 710 קבל 500 או לא ניגש? הזמנת סקר אצל מינה צמח? אצלי במכללה דוקא ה מ ו ן קבלו באזור ה650-670 עם בגרויות של 100-104.

              • מענה לדברייך
                ריאלי | 08/09/2008 20:31

                א. "כלשהו" ולא "כלשהוא". ב. לא כל מי שמתקבל למוסד להשכלה גבוהה יש בגרות, הדוגמה הכי פשוטה לכך היא האוניברסיטה הפתוחה. גם חלק מהמכללות למשפטים, לידיעתך. נסי להתקבל לק. אונו ותביני. ג. בגרות מלאה עדיין איננו תנאי קבלה ראוי להתקבל ללימודי משפטים מה שאומר שיש פה עניין אחר= כסף- והרבה- המגיע לראשי המכללות. ד. לא הספיק להם לאוניברסיטה- כנראה שהם לא צריכים להיות שם. מה לעשות, לימודים אקדמאיים (אמיתיים, כמובן) צריכים להיעשות באופן המסנן את המועמדים השונים על פי תנאי קבלה מסויימים. ה. אל תנסי למכור לי שיש כאלה שהלכו ללמוד רק בשל מלגת הצטיינות- שהרי מה זה מלגה של 4,000 לעומת 30,000 שכ"ל לשנה. ועדיין- הרמה היא נמוכה, אז למה שאדם נורמלי יעדיף ללמוד במכללה שהתואר שהיא מציעה מוערך בשוק היום כנייר ותו לאו. ו. לא הבנתי למה החרגת את אוני' חיפה, הדרישות הן כמעט אותן דרישות בכל אוני', עם עדיפות קלה לת"א וי-ם. ז. אין לי כוח להמשיך להגיב לשטויות שלך. לא התקבלת לאוניברסיטה- ואפילו לא ל"חיפה" הכושלת לטעמך - תתמודדי ותאלצי לקבל פרצופים עקומים בראיונות. לילה טוב

                • אתה לא כ"כ ריאלי
                  דנה | 08/09/2008 23:19

                  לא אמרתי שחיפה כושלת אבל התנאי קבלה שם נמוכים משמעותית משאר האוניברסיטאות, אינך בקיא בעובדות (עוד אי דיוק בעובדות הוא שבפתוחה כן צריך תעודת בגרות ע"מ לקבל תואר). כרגיל אתה סתם קופץ למסקנות שכן דוקא לחיפה כן התקבלתי אבל משיקולים רבים בחרתי לא לעזוב את המרכז. אני מסכימה איתך שתעודת בגרות אינה תנאי לקבלה ואני אכן חושבת שצריך להעלות את הרף קבלה משמעותית אבל מכאן ועד לעשיית הכללה לפיה 95% מלומדי המכללות הם בעלי ציונים גרועים יש מרחק שנות אור. כשדברתי על מלגת הצטיינות דברתי על מלגה חינם אין כסף שנותנים דווקא במכללות טובות (ממש לא בק. אונו) לבעלי ציונים גבוהים מאוד מאוד כחלק מהמדיניות להשבחת הסטודנטים. לו התואר היה שווה כמו נייר לא היה היום אף עו"ד שכיר שיצא ממכללה. היות וזהו לא המצב (באופן כללי וביחוד אצל מצטיני הבינתחומי והמכללה למנהל) הרי שהתאוריה שלך כרגיל מוגזמת. לדעתי כשאני יגיע לראיון עם גליון הציונים שלי ואספר איזה שירות צבאי עשיתי ובכמה מקומות התנדבתי בחיי (ולא בשביל הרזומה אלא מגיל 15 בעקביות) גם אם לא אתקבל בוודאי שלא אתקל בפרצופים עקומים.

        • גם ממכללות עושים התמחות בעליון...
          אחת שיודעת!! | 09/09/2008 03:03

          נראה לכם שסטודנט ש"קנה" תואר ויהיה טיפש כמו נעל יוכל להתמחות בעליון ולשרוד??? יש לי 2 חברים אחד שסיים ואחת שהשנה מתחילה התמחות בעליון. שניהם מ2 מכללות שונות ושניהם מוכשרים ביותר. יתרה מכך, אחד שאני מכירה אישית קיבל 95 במבחני הלשכה!!! ולמד במכללה שם זה אתה כנגד כולם לרבות האוניברסיטאות.. במבחני הלשכה אין משחקים אותו מבחן....