קשה..

  • שאלה חשובה
    לילי | 28/08/2008 14:18

    סיימתי שנה א' ואני ממש רוצה להתחיל טרום התמחות, הבעיה היא כי כל משרד דורש לפחות 3 פעמים בשבוע עבודה אינטנסיבית.. איך אני יכולה גם לעשות טרום התמחות וגם ללמוד 3 פעמים בשבוע? ברור שאני יכולה לא לעשות טרום התמחות אבל יש כאלה שכן רוצים ועושים, איך הם מצליחים ?

    • קשה..
      טרום מתמחה | 28/08/2008 14:32

      3 ימי עבודה מלאים זה ממש קשה אם את לומדת 3 פעמים בשבוע. אני הייתי מחכה עם זה קצת. בכל מקרה לכי לראיונות ותשתפשפי ואולי כן תמצאי מקום שמוכן לקצת פחות שעות עבודה (ויש לא מעט כאלו). אני שנה ג' (סוף) ועובד כבר כחודשיים כטרום מתמחה וזו קריעה! הפסקתי ללכת ללימודים מרוב שאין לי כוחות! אני הייתי ממליץ לחכות קצת, כי הרי יש לך עוד ים זמן... בהצלחה בכל מקרה

    • אם את לומדת במכללה אז אל תשחקי אותה כאילו הלימודים
      zivplm | 28/08/2008 15:52

      קשים, אין שום בעיה לא ללכת כלל ללימודים רוב הקורסים אין חובת נוכחות לי יש תיאום עם המשרד שאני הולך רק לקורסי חובה מבחינת נוכחות ותאמיני או לא אני עובד 4 ימים בשבוע פשוט אני יוצא לקורסים שאין בררה במהלך העבודה מה שכן את חייבת להיות ניידת!!! הלימודים ממש לא קשים ותאמיני לי אני גם בטוח שאת מכירה מלא סטוודנטים שבכלל לא מגיעים ללימודים ומצליחים מעולה!!!

      • אבל מה לגבי מטלות?
        אנונימית | 28/08/2008 17:22

        גם אני מצטרפת לשאלה של לילי. כמו שאומר זיפלין באמת שכבר באמת נוכחתי לדעת שלא חובה לשבת בשיעורים אבל יש לי בערך 4 עבודות הגשה בשבוע והמשקל שלהם די מכובד איך אפשר להספיק להכין אותם כראוי וגם להשתתף בקליניקות בזמן טרום?

        • 4 עבודות בשבוע נראה לי קצת הגזמת לי בשנה ב' היו 2
          zivplm | 28/08/2008 22:55

          עבודות בכל שבוע והסתדרתי, אין מה לעשות זה מחשל לעתיד אפשר להגיע להסדר עם המעסיק, למשל תעבדו חצי יום או במפוצל בסוף מסתדרים

          • לא הגזמתי
            אנונימית | 29/08/2008 01:49

            בשנה א זה מה שהיה לי. כ4 עבודות בשבוע. קצת קשה להתחייב לעבודה רצינית במצב כזה...

      • לזיופלמן משהו
        לילי | 29/08/2008 01:57

        איך העובדה שאני לומדת במכללה קשורה ? ותן לי להבהיר את עצמי אין שום ספק שלא ברוב הקורסים יש חובת נוכחות אבל אני מעדיפה לעשות תואר אמיתי ולא עם שלט רחוק אני לא מאלו שיחרשו חודש לפני המבחן בכדי לעבור. אני מגיעה לשיעורים כי שילמתי עלייהם סכום כסף לא קטן ואני באמת רוצה ללמוד, להקשיב ולהצליח לא ממחברת שצילמתי ממישהו שכן היה בשיעורים. אולי זה ההבדל ביני לבינך!

        • לילי- קודם כל אני גם ממכללה, את צריכה להבין שהעובד
          zivplm | 29/08/2008 15:15

          שהעובדה שאת נמצאת בכיתה לא מעניינת אף אחד(בטח לא מעסיקים פוטנציאלים אלא אפילו ההפך) , אין שום הבדל בין ללמוד ממחברת בחינה לבין ללמוד מסיכום שלך תביני שאין שום קשר בין הלימודים בכיתה לבין הפרקטיקה, הלימודים למעשה לא ממש מלמדים אותך להיות עו"ד ולמה את חושבת שאני ניגש לבחינות בשביל לעבור הממוצע שלי הוא 90- האבסורד הוא שזה אפילו מצטיין דיקן אצלנו אולי השנה אני כן אקבל בקיצור העובדה שאת משלמת מלא כסף לא אומר שאת חייבת להיות בשיעורים בשביל להצדיק את הכסף הזה במקום זה תעבדי ולפחות תצמצמי את ההפסד העצום הזה ותצברי ניסיון , למזלי אני הייתי לוחם בצבא ויש לי מילגה שממנת חצי מהשכ"ל אני עובד כבר הרבה זמן ומרוצה מזה

          • אנונימית
            יש משהוא בדבריך | 29/08/2008 19:01

            לאבל בכל זאת לדעתי אתה מפסיד את החויה של להיות סטודנט. לשבת בשיעורים, בהפסקות, להכיר חבר'ה. כמו שאמא שלי אוהבת להגיד כל דבר בעיתו. לעבוד אפשר כל החיים. אולי אני נאיבית אבל ככה אני מאמינה. מבחינת ציונים אין ספק שאתה צודק.

            • את צודקת, יש לנו 50 שנות עבודה לפנינו - מה הלחץ?  לת
              אורן | 30/08/2008 13:00