אל תתייאש!

  • האם אצליח למצוא התמחות?
    אמיר | 25/08/2008 23:42

    שלום רב, כרגע הנני מצוי קצת בדכדוך נפשי מכיוון שאיני יודע בדיוק האם ציוניי יספיקו לי כדי להתקבל להתמחות במשרד מכובד, אני עושה את המסלול המשולב במשפטים+כלכלה במסלול האקדמי המכללה למנהל. ציוני במשפטים שנה א בממוצע עומדים על 82 ובכלכלה על 70 בנוסף בשנה ב אני עושה את הקליניקה של הסנגוריה הציבורית, האם נתונים אלה הינם טובים בהתחשב במוסד האקדמי ובציונים, מה שגורם לי לשאול שאלה זאת זה הסיבה שהממוצע במשפטים שלי מתחת ל 85 רב תודות, אמיר.

    • אל תתייאש!
      עוד עו"ד | 26/08/2008 10:14

      הממוצע ציונים של התואר הראשון שלי היה בסביבות 76 ומצאתי התמחות נחשבת. אל תתייאש, תמשיך לחפש!

    • אל דאגה...
      אקרמן לילך, עו"ד | 26/08/2008 10:25

      קודם כל יש לך עוד שנתיים... דבר שני, ברוב המשרדים הציון שמעניין אותם הינו הציון הספציפי בתחום בו אתה מעוניין להתמחות. חוץ מזה- מה שחשוב הוא הראיון האישי והיחצנות שתעשה לעצמך בו. ו82 זה ממוצע יפה מאוד!!!

      • ההכוון תעסוקתי אצלנו מגיש את גליון הציונים שלנו בס
        אמיר | 26/08/2008 11:48

        בסמסטר א של שנה ב, ככה שהגליון הציונים הרלוונטי יהיה של שנה א +קורס אחד של 2 נ.ז שהוא לא כל כך ישפיע על הציון. ע"כ אם אני מגיש את הבקשה להתמחות במועד זה כשאר הסטודנטים דרך ההכוון תעסוקתי אני עלול להיתקל בבעיה, נכון? אמיר.

        • יש לך לוח דרושים כאן בפורומים - תראה כמה בקלות אתה
          לוח דרושים מצד שמאל | 26/08/2008 12:40

          מתקבל למשרדים שם

          • אפשר לשאול מדוע האופטימיות?
            אמיר | 27/08/2008 02:02

            כיצד אתה יודע שהמשרדים הנ'ל עם נתוני האישיים יסתכלו עליי בעין יפה? אמיר,

            • אני קוראת את זה ומתבאסת
              מישהיא | 27/08/2008 02:30

              מה רע ב82? זה אחלהציון אומנם יש לי ציון יותר גבוה אבל לא למדתי כלכלה. כמה רצית לקבל 97?

              • תגיד אמיר אתה רציני- אני בשוק ובהלם ממך
                אמיר- בדיקת מציאות | 27/08/2008 12:05

                אתה לא קולט עם מי אתה מתחרה על המשרות אתה מתחרה עם חבורת דיסלקטים שבלי התנאים הירודים בחיים לא היו מתקבלים ללימודי משפטים, אנשים שאני לא יודע איך בכלל נתן לתת להן להיות עו"ד, יש איתי במכללה כלכך הרבה אנשים שאני מתפלא שהם מצליחים לחצות את הכביש לבד בכל יום אתה נורמאלי, יש לך תואר כפול!!!! ואתה לומד במקום מכובד, כבר יש לך יתרון על 70% מהסטודנטים מהמחזור שלך ברור שכל משרד שמפרסם דרך מודעות יקבל אותך

                • כל כך צודק
                  שותף להרגשה | 27/08/2008 12:22

                  בוא נגיד את האמת: 90% מהמוסמכים לא ראויים להיות עורכי דין.

                  • 90% זו הגזמה אבל בהחלט 30% שזה המון ממש לא
                    one that know | 27/08/2008 13:58

                    ראויים ואף אוסיף ואמר שאפילו מסוכן שהם עורכי דין

    • הבעיה לא במשפטים
      אנונימית | 27/08/2008 22:41

      לעניות דעתי המאוד לא מחייבת אין שום בעיה עם ה82 זה באמת לא ציון שמתאים בהכרח למשרד הכי נחשב אבל הציון בהחלט בסדר גמור. הבעיה היחידה שאני יכולה להצביע עליה היא שה70 בכלכלה אינו להיט ולכן היתרון היחסי שרכשת בעצם זה שלמדת כלכלה הינו יתרון קטן יחסית לפוטנציאל העצום שיכול להקנות אותו יתרון. עם זאת עצם העובדה שיש לך ידע בכלכלה זה אחלה.

      • לגברתי האנונימית
        יודע דבר | 29/08/2008 10:55

        חמודה שלי, רק כדי לסבר לך את האוזן, כשלומדים במכללה (כל מכללה) אין באמת הבדל בין 82 ל-100 שהרי ממילא נותנים ספק רב בנכונות הציון ובקריטריונים לקביעתו. בכלכלה, לעומת זאת, ממוצע 70, לפחות אם הוא מאוניברסיטה, נחשב גם נחשב. נראה אותך צולחת קורס בסיסי במיקרו. את לא יודעת מה זה, אה?

        • גיבוב שטויות
          אנונימית | 29/08/2008 19:46

          מה שרציתי להגיד לאמיר הוא שאין בעיה עם ה82 שלו במידה ויבחר לעסוק בתחום המשפט אך אם ירצה לעסוק בכלכלה לא ניתן להתעלם מהעובדה שיש אנשים עם ציונים גבוהים מהממוצע שלו, הדבר יכול ליצור בעיה אבל עצם העובדה שלמד את המקצוע במקביל ללימודי משפטים היא כבר יתרון. אין בסיס לטענה שממוצע 82 במכללה זהה ל100במכללה למנהל נרמול ציונים ופערים משמעותיים מאוד בין ציוני הסטודנטים, הציונים אמינים ועובדה שבעלי המשרדים הכי נחשבים מקבלים את רשימות בעלי הציונים הגבוהים ביותר במכללה, מזמנים אותם לראיונות ואף מגיעים למכללה אישית ע"מ לפגוש אותם. אומנם לא למדתי מיקרו אולם מרבית חברי למדו( במכללות ואוניברסיטאות) והוציאו אחלה ציונים, והיות ומתמטיקה הינו המקצוע שתמיד הייתי טובה בו ואבא שלי דוקטורנט לכלכלה, אני יודעת פחות או יותר על מה מדובר ומאמינה שהייתי צולחת את הקורס במיקרו. שנה הבאה כשאלמד מיקרו במסגרת לימודי מסלול מואץ לMBA במקביל לתואר הראשון בלימודי משפטים נראה כיצד אסתדר. ואתה תמשיך לבלבל את המוח.

          • רק אוסיף...
            אמיר | 31/08/2008 01:59

            כי הציון שלי בכלכלה שופר ל 75, ובמיקרו דווקא הלך לי די טוב וסיימתי בציון 80, החשש הגדול הוא מהקורסים של תורת המחירים א ו ב 78 אחוז נכשלים בכל הארץ במועד א סטטיסטיקה מפחידה. אמיר