לעבור למנהל זה מיותר לגמרי אין שום סיבה

  • מעבר ממללה לאוניברסיטה
    הילה | 21/08/2008 11:45

    שלום, רציתי בבקשה לדעת- אני סטודנטית שנה א' ולמדתי במכללה במרכז הארץ, אינני מרוצה כלל!! לא מרמת הלימודים, ולא משום פרט קטן במקום הזה. ועכשיו אני אובדת עצות! אני רוצה לעבור לשנה ב' למקום אחר..מצד אחד ביררתי באוניברסיטת חיפה והם לא מוכנים לשמוע על סטודנט שלא נמצא ב3 אחוז הכי גבוהים. ממוצע הציונים שלי הוא 91 מה שאומר שאינני נמצאת שם. האם באמת אין סיכוי להתקבל? או ששווה ללכם אליהם, להציג את עצמי, ושכך הם יתרשמו יותר? והאם בכלל מאוחר מידי לכל זה? (רק עכשיו קיבלתי ציון אחרון) ובנוגע למכללה למנהל, הם דורשים 88 שיש לי, אך האם שווה להילחם שם או לנסות בכל הכוח בחיפה (כי זו עדיין אוניברסיטה) ? אני כל כך רוצה לעבור, אבל כל מי ששאלתי אמר לי "ממוצע כזה לא יספיק לחיפה תוותרי" , "לעבור ממכללה למכללה זה דבילי אין טעם" האם כך הדבר? אציין שהנני בחורה רצינית עם עבר לא גדול בחומר משפטי, אך עם זאת ניסיון לא מבוטל... תודה רבה!!!!!!! הילה.

    • לעבור למנהל זה מיותר לגמרי אין שום סיבה
      zivplm | 21/08/2008 12:11

      לגבי אוניברסיטה זה כבר דבר אחר, כמובן הם רוצים 3% הגבוההים ביותר. אבל גם אם כן את שם, תחשבי שרוב הקורסים שעשית לא יחשבו לך ואת צריכה לעשות שוב כמעט את כל שנה א'!!!! אני חושב שלמרות ההבדל הגדול בין המכללה לאוניברסיטה עדיף כבר להישאר ולהשקיע בפיתוח הקריירה ולכי תעבדי כטרום מתמחה ואז העובדה שלמדת במכללה פחות תשנה יסתכלו על כך שאת לומדת ועובדת בתחום שלך אגב נפתח כאן כפי שחלק מהחברים ציינו לוח דרושים משפטי ובו הרבה משרות דרושים למתמחים וטרום מתמחים

    • אוניברסיטה זה לא שוק
      עדי | 21/08/2008 16:36

      מצטערת על הישירות אבל אוניברסיטה זה לא ראיון עבודה שאת מציגה את עצמך ומתרשמים ממך. זה נתונים יבשים נטו. מעבר להיותך ב-3 אחוז העליונים , מה שלא אמרו לך זה שיש תנאי נוסף והוא פסיכומטרי מינימאלי (לא זוכרת מהו הציון) אבל בכל מקרה אני לא הייתי ממליצה ולו מן הטעם שתצטרכי לעשות כמעט את כל שנה א' מחדש כי כמעט לא יכירו לך בקורסים, למעט קורסי בחירה. למכללה בטח שלא כדאי לעבור, כי זו עדיין מכללה. בהצלחה.

      • אנשים צריכים להבין שהכל בסוף תלוי בעצמך
        דנדוש | 21/08/2008 17:18

        אין חוכמות מי שטוב מצליח ולכן לא משנה איפה למדת השאלה מה אתה עושה עם זה אחר כך כמובן יותר קל בחיים שיש לך פרוטקציה אבל לא לכולנו יש

    • נדיר שזה קורה
      אביב | 21/08/2008 22:42

      נדיר שזה קורה. מתוך כיתה של 150 איש, את צריכה להיות בין 4 הציונים הכי גבוהים וגם אז מערימים עלייך קשיים כמו פסיכומטרי ובגרות. כמו שציינו קודמיי את תידרשי לעשות את מרבית הקורסים מחדש. בקיצור- מאוחר מדי. תלכי תעשי טרום התמחות במשרד מסוים ותנסי להחליק.

      • אין מה לעשות- לעבור עכשו לא יתן לך שום דבר
        דבש הכל דבש | 22/08/2008 17:12

        סתם תעכבי את התואר שלך

      • זה קורה אם אתה מצטיין והאונ' מכירה גם בקורסי חובה!  לת
        שני חברים עשו זאת! | 24/08/2008 00:00

    • כמו שכתבו לפניי, לרוב האוניברסיטאות נמנעות מלאשר
      איתי | 22/08/2008 21:31

      ואם כבר מסכימות אז הם דורשים ממך לעשות שוב את כל הקורסים כך שיוצא שאת צריכה לחזור על הכל מהתחלה. אם תשאלי אותי הייתי מעדיף לחזור על הכל אבל לסיים באוניברסיטה אבל הבעיה היא שוב בקבלה עצמה. הם מערימים קשיים כי יש הרבה מועמדים ולמה להם להעדיף מישהו החל מהשנה השניה כשהם יכולים לקבל מועמד עם תנאים טובים כבר בשנה א'.

      • זה ממש לא נכון.ראשית אונ' ת"א בגירעון כלכלי ענק!!  לת
        והיא מקבלת בשמחה | 23/08/2008 09:41

        • ושנית-2 סטודנטים שסיימו שנה א' במכללה התקבלו לאונ'  לת
          והאונ'הכירה בציוניהם | 23/08/2008 09:42

        • שוב אתה?
          עו"ד | 23/08/2008 13:28

          נניח שבאמת אוניברסיטת תל אביב בגירעון, אז מה נראה לך? שהיא פותחת את שעריה לאפסים כמוך?

          • זה בדיוק מה שכואב לך-שאני לא אפס. הפוסל במומו פוסל
            אתה הוא האפס | 23/08/2008 23:29

            אתה בטח לא עו"ד ואם כן אז בוודאי נכשלת פעם אחת בבחינה ובטח לא עשית התמחות בפרקליטות או בבימ"ש מחוזי ואף לא בשלום אלא במשרד עו"ד קטן ועלום שם שבו בקושי התייחסו אליך ולא העריכו אותך. מה שמפריע לך שבוגרי מכללות כמוני הצליחו ואתה ...ממש לא

            • אם האונ' קיבלה אותך-זו תעודת עניות עבורה.לפרקליטות  לת
              או לבימ"ש לא התקבלת | 23/08/2008 23:31

            • לך ללמוד לבחינת לשכה. חבל שתיכשל שוב.  לת
              מודאג | 24/08/2008 17:46

    • לפי דעתי כדאי לך לעבור למכללה למינהל
      גילי | 23/08/2008 22:49

      אם יש לך את הציונים הנידרשים, אז זה לא אמורה להיות בעיה. למככלה למינהל יש שם הרבה יותר טוב מלמכללות אחרות, ומיסתכלים על הבוגרים שלהם בצורה אחרת. לעומת זאת חיפה נחשבת לאונ' הכי פחות טובה. ככה שלמעשה ההבדל מבחינת היוקרה בין אונ'חיפה לבין המכללה למינהל הוא לא כזהגדול

      • איזה שטויות- כל האוניברסיטאות אותו דבר. התנאי קבלה
        נו באמת | 24/08/2008 14:16

        כמעט זהים. האוני' העברית קצת יותר נחשבת בגלל הותק. כל אוניברסיטה עדיפה על כל מכללה. את לא באמת מתכוונת להגיד שהמכללה למנהל טובה יותר מאוניברסיטה.

        • זה לא אני אומרת
          גילי | 24/08/2008 19:12

          קודם כול לא אמרתי שהמיכללה למינהל יותר טובה מאוניברסיטה, אלא שהיא הרבה יותר טובה משאר המכללות (חוץ מהבינתחומי). דבר שני התנאי קבלה של אונ' חיפה נמוכים באופן משמעות מתנאי הקבלה של שאר האוניברסיטאות.( ואני אומרת לך את זה בתור אחת שביררה......) בכל מיקרה אתה גם להקיש " דירוג פקולטות למישפטים" בגוגל ותיראה איזה תוצאה תקבל......