לעצבנית

  • משכורות שערורייה!
    עצבנית | 15/08/2008 02:30

    אני בשנה א' במסגרת חיפושי לעבודה שאינה בתחום המשפטי לקיץ (אני רוצה משהוא קליל בשלב הזה) הוצעה לי משרה של פקידת קבלה במשרד עו"ד מסוים בעירי שאינו גדול כלל וכלל אך גם לא כ"כ קטן. המשכורת שהוצעה לי הייתה 28 ש"ח לשעה. בסה"כ מחפשים מישהיא ייצוגית שתענה לטלפנים, תתייק וכו'. המזעזע הוא שהבנתי שהמתמחים והטרום מתמחים שלו מרויחים מינימום. מה זה הבזיון הזה? איך הגענו למצב שהפקידת קבלה שבכיף יכולה להיות גם אחת שהשתחררה אתמול תרויח יותר ממתמחה אקדמאי שקורע את התחת? לא מצפה לתשובה הגיונית זה פשוט סתם מזעזע ומעצבן ורציתי לשתף.

    • לעצבנית
      הילה | 15/08/2008 08:08

      זו התוצאה של פתיחת המכללות. מה ציפית? כשיש כוח עבודה זול כמו זבל, מנסים לעודד לא לרוץ ללמוד משפטים (אפילו שהתקבלת למכללה)- זה מה שהמשרדים מנסים לעשות ותו לא.

      • אנשים צריכים להבין שבהתמחות באים ללמוד לא לעבוד
        משה דוידיו | 17/08/2008 07:42

        ואז תבינו שהשכר מוצדק תחשבו שזה חלק מהלימוד שלכם רק שאתם מקבלים עליו כסף כמובן אני מתכוון למקומות שבאמת לומדים בהם ולא שליחים

        • ומה לגבי רואי חשבון מה תגידו על זה אה??? 2 התמחות
          רו"ח ועו"ד | 17/08/2008 13:00

          ומקבלים מינימום והם לומדים 4 שנים ומה הם יבכו??? אתם יודעים מה זה שנתיים התמחות- אז תפסיקו לכתר כל הזמן ותעבדו

          • ההשוואה לרו"ח לא מדויקת
            עצבנית | 17/08/2008 17:40

            נכון שהם עושים שנתיים התמחות אבל כולם יודעים שהתנאים שלהןם בהתמחות עצמה הרבה יותר טובים והשכר עולה ועולה במהלך ההתמחות חוץ מזה הם מקבלים אחרי ההתמחות משכורת הרבהיותר גבוהה ממשכורת של עו"ד אז יותר קל להם לספוג את ההתמחות.

            • האמת התמחות ברו"ח יותר קשה וגם התואר פי אלף יותר
              אני אמיתי | 17/08/2008 20:46

              קשה, לכן המשכורת בהתאם עם יד על הללב כמה מאיתנו הלכו ללמוד משפטים כי אין בכלל מתמטיקה וכי זה המקצוע הקל ביותרכיום בשוק

              • עם יד על הלב, מה הממוצע בגרות שלך? האם ניגשת
                עו"ד אמיתי | 17/08/2008 22:19

                לפסיכומטרי? לא , פשוט עם יד על הלב, סביר להניח שלא נדרשת לכך כי העדפת את הדרך העקלקלה ומאוד נילוזה של ללמוד במכללה. ועם יד עם הלב, אלה שבאמת השקיעו והם עורכי הדין אמיתיים, באמת באמת למדו מתמטיקה ובאמת חכמים. מפתיע, לא?

                • עם יד על הלב שלי
                  עצבנית | 18/08/2008 20:00

                  "עם יד על הלב" הממוצע בגרויות שלי 104, "עם יד על הלב" טרחתי לגשת לפסיכומטרי אפילו פעמיים ואכן לא הברקתי אבל בשניהם הוצאתי את אותו ציון(בהבדל של 4 נקודות ) כ660. נכון שלא נדרשתי לפסיכו אבל באמת רציתי ללמוד באוניברסיטה יותר מכל דבר. "עם יד על הלב" תמיד הייתי הרבה יותר טובה במתמטיקה מבמקצועות הומניים אבל שנאתי את זה בטירוף וזה שעמם אותי והנה הלכה התאוריה המלומדת שלך. משפטים זה המקצוע הקל ביותר בשוק?? בטח לא לי. (בכלל על מה אתה מדבר יש אלפי תארי מדעי החרטה שכל אחד יכול לתקתק בקלות תוך כדי משרה מלאה). גם אם התאוריה שלך נכונה זה עדיין לא סביר שאקדמאי במ"י ירוויח משכורת שמזכירה את המשכורת של בני ה16 השובתים בבורגר ראנץ'. ואותו עו"ד שהציע לי 28 לשעה כדי לחייך יפה בקבלה ואילו לחברי הטרומיסטים רצה לשלם שכר מינימום הוא טיפש וקמצן מאוד. יגיעו אליו אנשים ממורמרים! שישלם עוד כמה שקלים ויקבל תפוקה הרבה יותר גדולה.בגלל ההבדלי שכר האלה לא הסכמתי לקחת את משרת הפקידה. אם אתה אישית הלכת ללמוד משפטים כדי להתחמק מפסיכו או כי נראה לך שזה קל ועכשיו אתה מסתפק או לא מתלונן על משכורות מבזות אל תשליך את התבוסתנות וחוסר ההערכה העצמית שלך על אוכלוסיה שלמה.

    • כן כן.. ברוכה הבאה לעולם הסטאז'רים!  לת
      ד | 18/08/2008 09:31

      • השכר שאנחנו מקבלים משקף את המצב לכן אין לנו מה
        zivplm | 18/08/2008 11:55

        לעשות בדבר אגב לא כל מקום משלם אותו דבר יש מקומות שמשלמים יותר כמובן לא מיליונים אבל זה כן עושה הרגשה טובה יותר לכן אני ממליץ לעשות טרום ואז יש לך נקודת פתיחה יותר טובה מלשאר המתמחים בשוק ותוכל לתמחר את עצמך בהתאם