נבלות...

  • איזה קומבינה עשו עלי אתם לא מאמינים
    יוסי | 14/08/2008 08:43

    אני התקבלתי לפני 3 חודשים לעבוד במשרד בעל שם כטרום מתמחה במשרד יש עוד 68 טרומיסטים שכל אחד אמור להתחיל התמחות במועד שונה חלק מרץ 09 חלק ספטמבר 09 וכו' לאחרונה החליט המשרד על דעת עצמו להאריך לכל מתמחה את תחילת ההתמחות במחזור נוסף כלומר ממרץ 09 לספטמבר 09 כמובן באופן חד צדדי בלי מישהו שמע את דעתנו וגם אם הם ישמעו מה אכפת להם, הם רוצים כח עבודה זול ליותר זמן השאלה האם ניתן לפנות ללשכה או לעשות משהו נגד זה פשוט חוצפה, הבטיחו לנו משהו אחד ועל דעתם עצמם הפרו זאת

    • נבלות...  לת
      ק | 14/08/2008 09:51

    • זוהי בחירתך להישאר שם...
      אקרמן לילך, עו"ד | 14/08/2008 10:38

      ראשית, ניתן לפנות ללשכה אבל בכלליות זוהי זכותו של המשרד להחליט כי הוא אינו זקוק כעת למתמחים .. יש הבדל אם תגיד שאינך מוכן לעבוד שם כטרום מתמחה ושתשוב לשם כמתמחה ואז יגידו לך שהם לא מוכנים, אז תוכל לטעון להפרת חוזה עבודה ובעצם שהסתמכת על שהובטח לך.. אבל אם הם מחליטים שהם אינם פותחים בסופו של דבר התמחות עכשיו אלא בעוד חצי שנה- זוהי זכותם המלאה- אתה יכול להחליט שלא להמשיך שם ו/או לחפש מקום אחר או אם אתה חושב שמדובר בכוח עבודה זול לעבוד חצי שנה במקום אחר.. זוהי גם זכותך המלאה.

      • לילך היקרה תביני- הראיון קבלה דובר אך ורק על תחילת
        יוסי | 14/08/2008 11:07

        התמחות במרץ 09 היו לי עוד הצעות אם היו אומרים לי שהם רוצים תחילת התמחות בספט' 09 בחיים לא הייתי מתחיל לעבוד שם אני הסתמכתי על זה ועכשיו הם רוצים שאדחה את הרשיון שלי! חוצפה

        • מבינה בהחלט את הכעס
          אקרמן לילך, עו"ד | 14/08/2008 12:10

          ואכן זה בהחלט לא בסדר.. וגם אם תרצה ללכת על זה הלאה תוכל להגיד שזה מהווה פגיעה ושהסתמכת על זה, אך אין לך עדיין הסכם העסקה ויהיה לך קשה מאוד להגיד שוסכם איתך באופן חד משמעי כך וכך.. אני הייתי מנסה שוב לפנות אליהם ולהסביר להם את זה ואם אתם כמות גדולה של מתמחים אז יש לכם כוח.. חוץ מזה, אפשר גם לפנות ללשכה- אבל מנסיוני זה לא ישנה שום דבר. לא ניתן לכפות עליהם להעסיק אתכם מעכשיו שכן זה לא שהם מעסיקים אחרים במקומכם... זה מאוד מעצבן ופוגע אבל לצערי- זה קורה היום במשרדים רבים. מכל מקום, אתה יכול לנסות את מזלך במשרדים אחרים, הרבה פעמים ברגע האחרון מתפנות המון משרות התמחות ואז אם יהיה לך מקום אחר לא תצטרך להמתין חצי שנה.. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה...

          • יוסי כפרה- הלשכה לא יכולה לעשות עבורך כלום גם אילו
            נימרוד | 14/08/2008 12:38

            אילו הייתה רוצה אין פיקוח על טרום התמחות ובכלל בגלל הבאלגן שזה יוצר הלשכה רוצה להוציא את העניין של הטרום מחוץ לחוק, כלומר אי אפשר להתנות את עסקתך להתמחות בעבודה של טרום קודם

            • נמרוד- תיקון קטן..
              עו"ד | 14/08/2008 15:01

              גם בתור מתמחה ולמעשה גם בתור עו"ד ללשכה אין כל כך עניין בלסייע/לפקח. חבל מאוד שמתחת לפני השטח מתמחים הופכים לשליחים לעת מצוא, שתפקידם מתמצא בהגשות וצילומים ושום דבר משפטי. אם הלשכה לא הייתה אינטרסנטית, אפשר היה להרים על טיל את כל המתמחים הנצלנים אבל הבעיה היא שבגלל שהיום קשה למצוא עבודה, כולם מתגמשים והתוצאות בשטח- בפורום המקביל ראה עו"ד שהציעו לו שכר של 4,500 ש"ח, סכום שמבייש אפילו מתמחה .

              • את כל **המאמנים** הנצלנים  לת
                עו"ד | 14/08/2008 15:02

                • זו הסיבה למה צריך לסגור בכמה מקומות בו זמנית
                  zivplm | 18/08/2008 11:56

                  זה פשוט חוצפה