תחשוב מה יותר קרוב לך לבית קודם כל

  • התלבטות קשה בין מכללת נתניה לר"ג
    Roi196 | 11/08/2008 19:24

    שלום לכולם, חזרתי עכשיו מטיול גדול בהודו ישר לקראת לימודי משפטים. חשוב לציין שאני גר ברעננה. יש לי ממוצע בגרות באזור ה-90 בלי פסיכומטרי ולכן הבין תחומי ומנהל יורדים מהפרק. נשארתי כרגע עם מכללת נתניה ור"ג (שאר המכללות לא נראו לי). הייתי לפני כמה ימים ביום פתוח בנתניה ואני חייב לציין שמבנה המכללה הרשים אותי לטובה בניגוד לר"ג שפשוט לא נראה כמו קמפוס, הבנתי ש2 המוסדות יחסית באותה רמה גם מבחינת שכר. לכן אשמח לקבל תגובות מתלמידים (לא חייב שנה א) על מכללת נתניה ור"ג. כרגע אני נוטה יותר ללכת על מכללת נתניה בגלל הרושם הראשוני. אני כבר אומר מראש שאני לא רוצה לדחות את הלימודים בשנה בשביל לנסות להתקבל לבין תחומי/מנהל. בתודה מראש רועי

    • תחשוב מה יותר קרוב לך לבית קודם כל
      zivplm | 11/08/2008 19:44

      עכשיו 2 המכללות באמת באותה רמה, הייתי אומר שנתניה אפילו פחות טובה תתפלא אבל יש הרבה אנשים שלא יודעים בכלל שיש בנתניה משפטים (אני מדבר על משרדים) את ר"ג כולם מכירים. אני לומד בר"ג מתחיל שנה ד' אז מהרמה האישית של הסטודנטים אני מאוד מאוכזב רמה ירודה מאוד ופשוט מפחידה המחשבה שחלקם יהיו עורכי דין, כמובן שכל חברי מהלימודים וכו' תלמידים טובים וראויים אבל יש אחוז לא קטן לצערי שממש נמוך, לכן לרוב הסטודנטים הסבירים יש ממוצעים ממש גבוהים - בכל ציון או קורס יש תיקנון או במילים אחרות פקטור שבמילים פשוטות אומר שהממוצע הכיתתי נמוך אז הפקטור מעלה לכולם את הציון במספר נקודות בשביל שיהיה ממוצע ציונים בקורס הספציפי כ80 לכן אם הממוצע הכיתתי יהיה 65 (שקורה הרבה פעמים אצלנו כי שוב הרמה של הסטודנטים נמוכה מאוד) ואתה למשל תקבל ציון של 85 אז הפקטור יעלה לך את הציון בין 10 ל 15 נקודות כך שלמעשה מ85 הציון שלך יכול להיות 100, לכן יש סטודנטים במכללה שלי אם ממוצעים של 99 וכו' אני אישית עומד עם ממוצע תואר של 90 ותאמין לי אני לא מתאמץ בכלל. זה לגבי הרמה ! המרצים - באמת ממש טובים וברמה מעולה הקמפוס עצמו דיי מגעיל נמצא בתוך מבנה של 10 קומות באזור פקוק - גאון מי שחשב על זה. תחשוב טוב אם אתה רוצה ממוצע גבוהה מאוד וחיים קלים מאוד בלימודים ר"ג זה המקום- אני אישית לא הולך כלל ללימודים אלא עובד כטרום מתמחה החל משנה ב' של הלימודים (האבסורד הוא שבשנה א' הייתי בלימודים והממוצע שלי היה 85, משנה ב' והעלה הפסקתי להגיע והממוצע שלי עלה ל90:)) אם יש לך כל שאלה לגבי ר"ג אני אענה לך בכנות ובלי השטויות הרגילות של רע טוב תברח וכו' *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

      • ***אם*** ממוצעים של 99 וכו' --- הכוונה *עם*
        zivplm | 11/08/2008 19:47

        התלבלבתי

        • מין הפח אל הפחת.  לת
          יוסי | 11/08/2008 21:15

      • אני לומד בר"ג ומכיר אותך.אתה לא עילוי כלל וכלל-רק  לת
        מלכלךומתרשם מחיצוניו | 23/08/2008 09:51

      • והממוצע שלך לא 85ולא 90. אינך בהרצאות ואינך ראוי
        ללמוד בר"ג | 23/08/2008 10:00

        ואתה בטח מאלה שמעתיקים או לוקחים חומר ממי שהיה בשיעור וניגשים לבחינה (שזה בסדר) אך אתה לא נמצא בהרצאות ואף אתה מעיד על כך ואינך מכיר המרצים ואת הסטונדטים שאתה מלכלך עליהם גם אינך מכיר כי אתה בטח בא כדי לבקש כל מיני בקשות חריגות מהמכללה וכנראה נתקלת בסירוב אז אתה מלכלך. הרבה בוגרים השתלבו בפרקליטות, בבתי משפט והיו גם כאלה שבעליון ואני אישית מכיר אותם (אם כי זה היה לפני 4 שנים). אתה חושב שאם תלכלך על המכללה זה עיד עליך או ירומם אותך - אתה טועה אתה כנראה שייך למיעוט שמוציא שם רע למכללה ומצדיק את הסטיגמה. עוד אחד רדוד שהתקבל ולא יודע לכתוב גם בלי שגירות כתיב. ישנם בוגרים וסטונדטים כיום (לימודי ערב) שעשו עוד כמ דברים בחיים ויש להם רקורד תעסוקתי מרשים והשכלה נוספת ולא אחת פגשתי אנשים שלמדות תארים אחרים באוניברסיטאות - כמו ראיית חשבון, כלכלה, מנהל עסקים, הוראה, קרימינולוגיה ועוד ובאו ללמוד כי הם מנהלים אורח חיים מאוד אינטנסיבי שהו משלבים קריירה , לימודים ומשפחה. אתה כנראה שייך לצעירים ולאותו מיעוט ערבי שבא ללמוד ולא לאלה שמצטיינים ומשקיעים את מרצם ודמם בלימודים. זה שאתה מחפף לא אומר שכולם כאלה ולטעמי אתה כלל לא ראוי למוד במכללה הזו. לך לרייכמן או למכללה למנהל אם אתה מחפש מדשאות ירוקות ויפות - בר"ג ישנו דגש על מרצים איכותיים ותכנים ואתה מחפש תדמית כשאינך ראוי בכלל לתדמית של יוקרה כי אתה בעצמך מחפף ואני משוכנע שאתה בקושי עובר הבחינות או עושה כל אחת מהן 3 פעמים

        • אני שומע פה תגובות
          סמיר | 19/11/2009 23:42

          כולם אומרים שיש בר"ג אנשים איכותיים בעלי תארים אחרים. ראשית הרף ללימודי משפטים באונ' היה תמיד גבוה, אם הם כל כך מתעניינים בלימודי המשפטים כנראה שבעבר זה לה הספיק להם. שנית, לימודי ערב זה ממש ביזיון למקצוע.. מה אתם חושבים שזה חוג ג'ודו??

    • וותר על החלום
      שרית | 11/08/2008 21:29

      אין לך עתיד לא במכללת נתניה ולא ברמת גן. אתה לא המצאת את הגלגל וכבוגר של המכללה תמצא את עצמך מבוזה ומובטל. כל מי שאומר לך דבר אחר- משקר!

      • המשך לכותרת
        Roi196 | 11/08/2008 21:44

        תאמיני לי שאני לא יהיה מבוזה ולא יהיה מובטל... בכל מקרה אני אשמח לשמוע תגובות רק מאנשים שלומדים באחת המכללות.

        • עזוב אותך מכל הוויכוחים אני למדתי בר"ג
          יוסי י | 11/08/2008 22:02

          מצאתי התמחות בקלות ואני 90% ממשיך במשרד שבו אני מתמחה עכשיו הבעיה בר"ג זה המוניטין הגרוע, נתניה באמת נחשבת לדעתי ליותר גרועה אתה תראה גם שקרוב לודאי אף בוגר ו/או סטודנט נתניה לא יכתוב לך בקיצור אם יש לך כסף ושכל אתה תצליח, לימודי משפטים זה דבר קל צריך קצת תחת בבחינות וזהו, השוק יעשה את שלו ומי שגרוע יפלט מהשוק אני סה"כ לא גאה שלמדתי שם אבל מצד שני גם לא אכפת לי מזה ואני מסתדר יופי

        • צריך לכתוב "אהיה", אבל לא משנה- אני למדתי בנתניה-
          מתמחה | 11/08/2008 22:17

          ואני לצערי נאלץ להסכים שהרמה היא מתחת לכל ביקורת אבל עדיין לדעתי רמת גן נחשבת לפחות טובה, ואני גם מסכים עם זה שרוב יוצאי המכללה שלי מובטלים או שמסתכלים עליהם בזלזול

        • ל-roi196- אני למדתי בר"ג ומתמחה במקום יוקרתי ביותר
          מומלץ ותשקיע בלימודי | 23/08/2008 10:39

          תשקיע בלימודים, תירשם לאחת החטיבות - נהניתי בכל רגע בלימודים בחטיבה שבחרתי וחשתי שאני אכן לומד לעומק את התחום שבחרתי להתמקד בו. המרצים מקסימים - ברמה גבוהה . מלמדים גם באונ' העברית וחלקם רק בר"ג ושמם יוצא לפניהם בתחומי העיסוק שלהם (למשל ד"ר עומר דקל). שיפמן (שכל הסטודנטים בארץ שלמדו דיני משפחה מכירים את כתביו ) לימד דיני משפחה בארץ. ויסמן (שכל הסטודנט בארץ שלמדו קנין למדו מכתביו) לימד קנין במכללה. גבריאלה שלו ואיל זמיר (שכל מי שלמד חוזים מכיר כתביהם) לימדו בזמנו חוזים. מירי גור אריה- שגם היא מאונ' העברית - לימדה עונשין . בועז שנור - נזיקין, ד"ר עומר דקל - שמצוטט בכל פס"ד הנוגע למנהלי - מכרזים ועוד הרשימה באמת ארוכה. כך למשל ד"ר קטיה אסף המקסימה מתוקה ונפלאה מלמדת גם באונ' העברית וגם במכללה ודפנה זמיר לוינסון וד"ר גילה שטופלר ועוד. המכללה בר"ג הקנתה לי המון ידע וכלים ואני סבור שהשאלה היא עד כמה את כלי קיבול. כי אם מדובר באדם שמחפף ולא מגיע להרצאות ולא קורא בבית - אז כך גם הידע שהוא נושא עימו וחשוב להדגיש שכל אחד מאיתנו בא עם מטען אישי !!!!!!!!!! ואם את זה אינך מביא עימך אז לא ניתן כעת ללמד אותך דברים בסיסיים שהיית אמור ללמוד בבי"ס יסודי או בתיכון. למה הדבר דומה ? לקרקע שבה אתה זורע ומשקה - אם זו קרקע פוריה אז היא תראה פירות ואם לאו- אם מדובר באדמה חרוכה - אז לא משנה כמה תזרע ותשקיע - פירות לא תראה. כך אני סבור גם בלימודים - ישנם תלמידים שאם ישבו בהרצאות - בקושי יבינו ויקלטו במה מדובר וישנם כאלה שמיד מבינים "קולטים" ויודעים גם לחשוב.את ההבדל הזה תמצא גם באונ' - כי הכישורים לחשוב ולנתח דברים אינם פרי שינון חומר או פרי ידע בלבד (שלמשל בא לידי בבגרות, פסיכומטרי או בתוצאות בחינות) אלא הן תכונות שמבדילות בינך לאחרים וזה פרי עבודה עצמית לאורך שנים - עוד קודם הגעתך ללימודים ואם אתה יודע איך ללמוד ומשקיע - תצליח בכל מקום הגם שלטעמי היה מאוד רצוי שתלמד במקום שמאפשר לך לא רק להיבחן על שינון חומר (כמו במכללה למנהל/רייכמן/ק.אונו או נתניה) אלא במקום שבו ישנם שיעורים שבהם מתנהל דיון ומטרתו לאתגר אותך מחשבתית ולפתח אצלך חשיבה משפטית. אדגיש כי אולי בחלק מהקורסים זה בא יותר לידי ביטוי ובחלקם פחות - אך אני בהחלט מאוד מאוד שבע רצון מהלימודים. ואל תקשיב למי שלא היה בשיעורים ונותן לך עצות אחיתופל כי למישהו שהיה בהרצאות מכיר היטב המרצים - דרישותיהם וגם עמד מקרוב על טיבם של הסטודנטים - חבריו ללימודים - ויודע שאין אחידות ביניהם כי כל אחד בא עם מטען אחר ורקע שונה וזה לא בית ייצור. אנחנו לא בכיתה אלף - ולא באים כלוח חלק אלא כל אחד מביא עימו את הידע האישי שצבר עד הגעתו למכללה - מנטליות וחינוך מהבית (שאת זה ראית אצל קודמי כאן - שהטיל רפש בצלחת שאוכל בה והוא בכלל לא נחשב בעיני סטודנט של המכלהל כי אנו נמצא בהרצאות ולא מכין עצמו משיעור לשיעור אלא לומד בשלט רחוק - ואלה אינם דוגמא או מודל עבורי). לכן אתה - תלמד גם לברור את העצות שאתה מקבל (כי הבחור זיו, כנראה לא עילוי גדול אלא רק חושב את עצמו ל"חכם גדול") ותשאל את עצמך מה מתאים לך ? כי יתכן שהיחס שלך ללימודים הינו רציני יותר ואינך בא רק כדי לסיים את התואר אלא באמת ללמוד לעומק, לחשוב ולקבל כלים הלאה וזה מה שיעשה אותך שונה מאחרים ויקנה לך סיכוי רב יותר להצליח לא רק בלימודים אלא גם בהמשך. לטעמי , מכמה משפטים שבוגר התואר אומר ניתן ללמוד אם מדובר במישהו בינוני ומטה או אחד רציני שיש לו גם כישורים אישיים בנוסף לידע שצבר. ולא כל אחד שיצא מהמכללה או המאו'נ יוצא עם אותו ידע . מדוע ? כי לא כולם הינם כלי קיבול ראויים. ישנם היוצאים עם 20% ממה שלמדו (במקרה שזה מה שהם זוכרים לאחר הבחינות) וישנם שיוצאים עם מטען של 95% ממה שלמדו כי הטמיעו את החומר לאורך כל השנים ולא חיפפו. אישית, אני מאוד ממליץ על המכללה בר"ג. אני מתמחה אצל שופט וחברתי בפרקליטות וחברים שלי משנים קודמות גם התמחו בפרליטות ואני מכיר שאחד שהתמחה בעליון ולמד במכללה והוא איש משפחה עם ילדים ולא צעיר כ"כ וגם אני לא צעיר ולמדתי לימודי ערב ומאוד מרוצה מהמכללה ורבים מאלה שלמדו איתי - מסלול ערב - הינם אנשים רציניים בעלי תארים נוספים וכן, יש גם מיעוט כמו זיו שאולי לא הכי ראויים להיות נושאי הדגל של המכללה. בנוסף, תראה באתר לשכת עורכי הדין - ב-3 שנים האחרונות 90% מבוגרי המכללה עברו בחינות הלשכה. אולי זיו יהיה שייך לאותם 10% שחושבים שעושים קיצורי דרך והם חכמים יותר...אתה בכל מקרה תוכל גם לראות כי בבחינה האחרונה למשל, המכללה בר"ג השיגה הן את המכללה בנתניה, את קרית אונו והן את שערי צדק ולפני שנתיים היא עברה את כל המכללות לאחר האוניבסיטאות. כיום גם יש שם מסלול של מנהל עסקים ומשפטים וחשבונאות ומשפטים. בנוסף תוכל לראות כי בקרית אונו ובנתניה למשל ישנו מס' רב יותר של נבחנים . בקרית אונו ניגשו לבחינות לשכה 300 (פלוס מינוס) סטודנטים ובר"ג כ-120 סטודנטים. מה שאומר שהנהירה לקרית אונו - מעידה על הקלות להתקבל וללמוד שם ומעבר לכך אצלנו היו סטודנטים (ערבים) שנכשלו בכל הבחינות בשנה א' ולאחר מכן עברו לקרית אונו ושם עברו בהצלחה הבחינות (וזאת מידיעה אישית של כאלה שאני מכיר). המכללה היא קטנה אינטימית וניצה מזר מנכ"ל המכללה מקסימה. בנוסף- מסתבר ששופטים רבים העסיקו מתמחים ומאחר והיו שבעי רצון מהם הם ממשיכים לגייס לבתי המשפט סטודנטים בוגרי המכללה בר"ג. בבית משפט בו מתמחה חברתי ישנם4 בוגרי מכללה כאשר באותו בימ"ש ישנם כ- 11 שופטים. גם בפרקליטות - בה אני מתמחה שמעתי כי במחזור הקודם היו גם בוגרים רבים מהמכללה והם הוכיחו את עצמם וזכו להערכה - וזה המבחן האמיתי ולא רק הציונים - אם כי הם מאוד חשובים ומסתכלים עליהם - אך על הכישורים שלך וצורת החשביה וניתוח ניתן ללמוד מדרך התמודדותך עם נושאים חדשים (בשונה משינון לבחינות בלבד במכללות אחרות-שכן כפי שכתבי לעיל מדובר גם על דיונים מאוד מפרים ומאתגרים) ואז ניתן לעמוד על טיבך ועל המטען שעימו אתה יוצא מהמכללה. אני מאוד גאה ושמח על שבחרתי ללמוד במקום שבו לא המדשאות הן העיקר אלא התכנים. בהצלחה.

          • ל-roi -בשל להט הכתיבה -השמטתי אותיות או חזרתי על  לת
            דברים.בהצלחה | 23/08/2008 10:46