פותחים מכללה בצפת- אבל אני לא ממליץ לך ללמוד שם

  • מכללות בצפון הארץ
    מיכאלה | 11/08/2008 16:04

    היי,האם מישהו מכם מכיר מכללות שניתן ללמוד בהן משפטים בצפון הארץ.. ואל תספרו לי על נתניה, כי זה לא מספיק צפון בשבילי (: תודה מראש.

    • פותחים מכללה בצפת- אבל אני לא ממליץ לך ללמוד שם
      אבישי | 11/08/2008 16:16

      או בכל מכללה אחרת, לאור הייחוס שלהן בשוק ובמיוחד כשמדובר במכללות חדשות שאין להן אפילו מינימום של מוניטין. לכן- נסי להתקבל לאוניברסיטה או לכל היותר המכללה למנהל או הבינתחומי בהרצליה, כי המכללות האחרות ממש לא מומלצות

    • המרכז האקדמי כרמל.
      צפון הארץ | 11/08/2008 16:18

      לא יודע מה הרמה שם, רק שמעתי על המקום.

    • תגובה
      סיון | 11/08/2008 19:59

      הבנתי שנתפתחה בצפת מכללה למשפטים

      • אני היום ראיתי פרסומת של מכללה בצפת למשפטים והבנתי
        עד מתי | 12/08/2008 10:31

        שנפתחה גם בחיפה מכללה אנשים השתגעו אני לא מאמין אין כבר מספיק מכללות למה צריך עוד? מה הם לא רואים את המצב? הבנתי מהפרסומים שהגבילו כל מכללה ל100 סטודנטים בכל מחזור אז עוד 200 עו"ד בשנה לא ישנו אבל עדיין מה אתם נורמלים, איך נתנו להם לפתוח מעניין מה תנאי הקבלה שם :) עם תחרות כזו בטח אין אפילו דרישה

        • שיגדילו פקולטות באוניברסיטה
          אנונימית | 13/08/2008 17:44

          אני מודה שאני לא כ"כ מבינה מה המידה שהלשכה יכולה להתערב בהחלטות מל"ג אבל אני יודעת שהלשכה גרמה לכך שצמצמו פקולטאות אוניברסאיות בגלל ההצפה בשוק. אני לומדת במכללה שנחשבת לרצינית מאוד אבל בשל הדעה הרווחת שעדיין עדיף חינוך אוניברסיטאי אני חושבת שהלשכה טועה! בזה שהם מצמצמים מקומות הם לא מנעו מאנשים ללמוד את המקצוע אלא שלחו אותם ללמוד אותו בהרבה מכללות "בהרצה" שנפתחות כל שנה ללא כל נסיון. אני לא אומרת שצריך לפתוח את האוניברסיטאות לכולם אבל היות והלשכה כבר מבינה שאותו אחד שבגלל 3 נקודות פסיכו' למשל נדחה מאוניברסיטה מסוימת אבל היה בקלות מתקבל לפני שנתיים טרם צמצום הפקולטאות האוניברסיטאיות ילך לדוגמא למכללה הסמוכה שאך נפתחה המשווקת עצמה כאטרקטיבית ולטענתם יקבל חינוך משפטי בינוני ויגרום לפיחות המקצוע (אל תצעקו עלי אני לא מצדיקה את הטענה אבל זאת בכל זאת הדעה שהם העלו בהמון מקומות וכתבות) לא עדיף שאותו אחד שגם ככה כבר יהיה בסוף עו"ד יקבל את ההשכלה הטובה ביותר במוסד המנוסה ביותר? הפתרון לצמצם מקומות היה נסיון לפתרון קסם שלא עבד במבחן המציאות.

          • זה לא עובד ככה
            עמית | 13/08/2008 21:06

            מה שאת אומרת בעצם, זה לפתוח את האוניברסיטאות לכולם. זה לא פיתרון כי אל תשכחי שהרמה באוניברסיטאות די גבוהה וזה בעייתי ליישר קו עם אנשים פחות טובים (אני אישית לומדת גם במכללה טובה אבל אני יודעת מאחרים) ומעבר לזה לא כולם צריכים להיות עורכי דין ממש כמו שלאר כולם ראויים להיות רופאים ואני גם שונאת את האריסטוקרטיה של האונברסיטאות אבל אני משלימה עם זה.

            • עמית לא הבנת אותי
              אנונימית | 14/08/2008 09:24

              ממש לא התכוונתי שיפתחו את הלימודים לכולם. התכוונתי שיאשרו עוד מס' מסויים של מקומות כמו שהיה לפני שנתיים שלוש. אם הלשכה רוצה שיהיו פחות עו"ד היא יכולה להקשות במבחני לשכה עוד יותר, היא יכולה לקבוע תנאי שמי שאין לו פסיכומטרי מינימאלי סביר לא יגש למבחן לשכה וכו' ואלה יהיו פתרונות מועילים אבל הצמצום מקומות באוניברסיטאות סתם לא מועיל. אני מכירה שני אנשים שהלכו ללמוד משפטים במכללה מסוימת ממש לא כי התענינו במשפטים אלא כי זה המקום היחידי בכל המרכז שקבל אותם ללמוד משהוא (חוץ מדרבי והפתוחה ותאמיני לי שהם ניסו בהמון מקומות). זה מבזה וזאת הבעיה העיקרית שהלשכה צריכה לעסוק בה. להחליט שמהיום לת"א אנשים לא יתקבלו עם 700 אלא עם 720 זאת קטנוניות ועיסוק בשוליים שלא רק שלא פותר את הבעיה אלא אף מחריף אותה.