שערוריה.

  • עזרה..
    צדקת | 07/08/2008 22:53

    אהלן חבר'ה, מקווה שתוכלו לעזור לי... אני סטודנטית שנה ג' באחת המכללות בארץ..במהלך מבחן אחרון לתואר (מועד ב') החליטה אחת הסטודנטיות להכניס סיכומים לשירותים...(חכם מאוד..אני הייתי אומרת פשוט ללמוד למבחן..) מסתבר שהעלמה לא מי יודע מה חכמה, כי תפסו את הסיכומים בשירותים. העלמה מודה שהסיכומים שלה, אך אין לה מושג כיצד הגיעו לשירותים..היא טוענת שנתנה את הסיכומים לבנות אחרות- אך "לא יודעת" למי... המכללה מעוניינת לפסול את המבחן לכל מי שניגש... מה ניתן לעשות במקרה כזה??יש לכם מושג?? ערב מעולה, צדקת.

    • שערוריה.
      אמיר | 08/08/2008 00:49

      מה כולם אשמים? להגיש מיד בקשות לדיקאנט הסטודנטים, לאגודת הסטודנטים, ולכל חברי ההנהלה, אם זה לא יעזור לאיים בתביעה משפטית כנגד המכללה, על פסילת המבחן שלא בצדק. הם צריכים לטפל במוקד הבעיה. בברכה, אמיר.

      • טענת המכללה מוצדקת - זה לא עונש קולקטיבי -זה פתרון
        אורן | 08/08/2008 12:45

        אם יש חשש ממשי שהיה שימוש נרחב בסיכומים, המכללה רשאית לפסול את המבחן. הרי לא יעלה על הדעת שהמכללה תאשר את הציונים עם מידע כזה. לשם כך המכללה צריכה ראיות ממשיות ולא סתם לשער. יחד עם זאת, במקרה שייפסל המבחן, התלמידים יכולים לעשות אחד מהשניים. 1. לספר מי השתמש ולבדל אותו משאר הכתה - כך רק המבחן שלו ייפסל. 2. לחזור לתלמידה בתביעה נזיקית על הפסד זמן, ימי עבודה ועגמת נפש. אם היא לא היחידה, היא תספר מי היה שותף לזה כדי להתחלק בנזק.

        • תביעה נזיקית נגד התלימדה שהסיכומים שלה נמצאו בדיחה
          אלמוג | 10/08/2008 09:34

          אתם יודעים מה זה יעורר רק את זה שאנשים לא ירצו לעזור אחד לשני בגלל חשש שמישהו ישתמש בסיכומים שלהם ויפוק אותו ואז יותר לא יהיו מחברות בחינה במיילים וכו' בחיים לא יתבעו את התלמידיה הזו ובית משפט לדעתי יצחק אם יגישו תביעה כזו, איזה הוכחה יש נגד התלמידה הזו? זה כמו שיתפסו בשירותים מחברת בחינה של האגודה אז מה יאשמו את כל האגודה? שטויות

          • בעייתי
            אורנג' קאונטי | 11/08/2008 16:07

            כיוון שמצד אחד זה נשמע לא הגיוני לפסול לכלל התלמידים את הבחינה, ומצד שני זה לא הוגן כיוון שלא ניתן לדעת במדוייק מי העתיק, ואלו שהעתיקו חובה לפסול להם את הבחינה!! תיתני למכללה לקבוע בנושא כניראה שהם בעלי ניסיון..