זה פשוט מזעזע

  • שכר מינימום למתמחה
    רוני | 07/08/2008 14:38

    אני מתמחה מזה כחצי שנה,שעות ההתמחות שלי הם 8:30- 16:00 וההשכר נטו שלי הוא 3,000 ש"ח. לפני כשבועיים היה לפי ראיון עם המפקח על המתמחים, והוא שאל אותי מה השכר שלי, אמרתי לו 3,000 ש"ח המפקח שאל אותי אם אני יודעת שזה מתחת למינימום ואם דיווחתי ללשכה. אמרתי לו שאני יודעת, אבל אין לי כ"כ מה לעשות ושלא דיוחתי ללשכה, המפקח אמר שכעת הוא מדווח ללשכה ושזה אסור. סיפרתי למאמן שלי, הו אלא התרגש מהסיפור, וגם החודש כבכל חודש שילם לי 3,000 ש"ח. שאלותיי הן: 1. האם הלשכה תפנה למאמן שלי ? זה שכר נורא נמוך, ואין מה לדבר איתו על העלאה, למרות שהוא מאוד מעריך ומפרגן, לא בכסף כמובן ! 2. האם עצם כך שלא דיווחתי עלולים לפסול לי את ההתמחות ?

    • זה פשוט מזעזע
      קרן | 07/08/2008 18:00

      3000 שקלים למשרה מלאה! איזה בושה הבוס שלך לא מעריך ולא מפרגן כי אם שקרן מגעיל ותחמן תקראו לי נאיבית אבל לפני הצבא הרווחתי יותר. כל ילד בן 16 שעובד בארומה מרויח יותר. עו"ד שלא משלם שכר מינימום לאן הגענו?? אני אולי שנה א' ולא כ"כ בענינים אבל יהיה מה שיהיה פחות משכר מינימום אני לא אסכים לקבל. אגב זאת הסיבה שהמגזר הציבורי עדיף. אם יפסלו לך את ההתמחות זאת תהיה תעודת עניות ללשכה שייכנסו במעסיק שלך לא בך את עשית עבודתך כראוי.

      • אל תחששי כשהתלונה תגיע מהלשכה הוא ימהר לשלם או שהו
        טל | 07/08/2008 21:33

        יתכחש לכל הסיפור וישקר ויכריח אותך לשקר, הוא לא פרייר הוא יודע שהוא מנתל ולא אכפת לא בכלל, אין מה לעשות חוץ מלהאשים את עצמך שהסכמת לעבוד שם, אל תגידי שלא ידעת כי אחרת זה מראה גם על הרמה שלך, לא יכול להיות מתמחה שלא יודע מה הזכויות שלו, את עומדת להיות עורכת דין ואת לא יודעת אפילו מה הזכויות הבסיסיות שלך? האמת ההתמחות שלך לא תיפגע כי לך למעשה אין אשמה אלא רק לו השאלה אם באמת יצליחו להוכח זאת לכי תדעי מה הוא יעשה . בכלל תגדי את מקבלת תלוש משכורת בכלל? יכול להיות שהוא מצהיר שהוא משלם לך מינימום למס הכנסה ובפועל הוא משלם לך פחות ומכניס את הפרש לכיס, אם את לא מקבלת תלוש אז תיהיה בטוחה שאת עובד עם נוכל לכל דבר, חבל, בטח סיימת במכללה נכון???????? לבוגר אונ' זה לא היה קורה

        • לא בטוח שזה פחות משכר מינימום
          אורן | 08/08/2008 12:50

          מדברייך ניתן להבין כי השכר הוא נטו וגם לא עבור משרה מלאה אלא 7/8 המשרה. אינני חושב שזה פחות משכר מינימום וגם תגידי תודה שאת לא צריכה לעשות שעות נוספות בשכר כזה לשעה כמו שעושים מתמחים אחרים. אולי, כמתמחה, את רוצה גם רכב וביטוח מנהלים על הבקושי משרה הזו?

          • אורן- השתגעת- חישבו מהיר מראה שלפי השעות שהיא ציינ
            טל | 09/08/2008 23:08

            ציינה שכר המינמום שלה 7.5 שעות כפול 20.7 לשעה זה 155.27 ואת זה נכפיל ב22 ימי עבודה יוצא 3415 ולזה נוסיף 196 נסיעות יוצא ברוטו 3615 ש"ח נוריד ביטוח לאומי ומס בריאות (אין כמובן מס הכנסה) יצא לנו פחות או יותר 3300 אז אורן זה פחות ממינימום ואין שום הצדקה בעולם לשלם שכר כזה והעו"ד הזה הוא עבריין לכל דבר!