עו"ד אקרמן היקרה- זו המציאות שנוצרה בגלל

  • בד"כ אינני נוהגת להתערב אבל...
    אקרמן לילך, עו"ד | 06/08/2008 16:52

    חברים יקרים, אכן הפורום הנו במה בשבילכם להעלות ולחלוק חוויות אך אני סבורה כי לאחרונה אכן השימוש בו חרג מהגבולות.. לטעמי נושא המכללה/ אוניברסיטה מיצה את עצמו, כעו"ד לעתיד, צריך לדעת שלפעמים הדרך הכי טובה היא לא להסכים... אני חושבת שהעיקר שכל אחד מאיתנו שלם עם בחירתו וכפי שאמרתי כבר לא אחת- מה שחשוב זה מי האדם וכיצד הוא מיחצן את עצמו ומנסיוני- זה המון!! כמובן שחשוב גם מקום לימודים וכו' אבל זה לא שאי אפשר להצליח בלי זה.. בכל אופן, לי כעו"ד חורה מאוד שבמקום לפרגן אחד לשני ולהאדיר אחד את השני, הפורום ירד לרמות שכאלו- חבל! כולי תקווה כי לפחות לשבועיים הקרובים ( הרי בתוך עמי אני יושבת) נמצא נושאי שיחה אחרים לא חשובים פחות למשל.. כיצד אתם מכינים עצמכם לתקופת המבחנים ?? איזה עבודות מצאתם לקיץ?? וכו'.. וכו'...

    • עו"ד אקרמן היקרה- זו המציאות שנוצרה בגלל
      בהפוכה | 06/08/2008 21:00

      ההצפה (לא משנה מי אשם) אנשים מתוסכלים ולא משנה איפה הם סיימו ללמוד ממה שהבחנתי כאן בפורום זה מעיין פורקן תסכול, וכול עוד הדרך של אנשים זה בכתיבה אז זו דרך לגיטימית. נקודה נוספת קחי בחשבון שיש אנשים רבים ששוקלים אם בכלל ללכת ללמוד את המקצוע ונכנסים כאן לפורום בשביל לשאול ולהתעניין, מקריאת ההודעת הם יכולים להבין את המצב הקשה של המקצוע ולקבל נקודת מבט אוביקטיבית . כשרואים את התסכול של כל האנשים, אני חושב, שזה גורם גם לסטודנט הפוטנציאלי לחשוב כמה פעמים האם ללכת ללמוד. מכיוון שהבנתי שאת עצמך עו"ד צעירה יחסית אז גם האינטרס שלך זה שיכנסו כמה שפחות אנשים למקצוע. לכן כל "הדיון אונ' מכללה" הוא למעשה אינטרס משותף לכולם וגם דרך להוציא תסכול

      • אתה קצת מעצים את כוחו של הפורום אבל אם זה
        עידו | 06/08/2008 22:44

        מה שיעזור להורדת שתף הסטודנטים והוזלת המקצוע אני בעד:)

      • כמובן שהפורום הינו במה להוצאת תסכולים...
        אקרמן לילך, עו"ד | 06/08/2008 23:41

        אבל כמו בכל דבר- יש דרכים להגיד מה חושבים וזו הייתה כוונתי, אינני סבורה כי הרמה אליה הגיעו הדברים הינה הוצאת תסכול. מכל מקום, באשר לעניין כניסת כמה שפחות אנשים למקצוע- אכן אני סבורה כי יש מקום לפחות אנשים אך אינני סבוורה כי המדד זה מכללה / אוניברסיטה. כפי שכתבתי לא אחת היו איתי במכללה אנשים משכמם ומעלה אשר הייתי מוכנה בלי לחשוב פעמיים שייצגו אותי בכל משפט שהוא ומנגד הכרתי רבים מאוניברסיטה שלא הייתי מוכנה שייצגו אותי גם בתביעות קטנות- אין הדרך לסנן אוניברסיטה/מכללה היא מדד בדיוק כפי שאינני חושבת שמבחן הלשכה באופן שבו הוא מתקיים כיום מהווה מדד להצלחת עו"ד.. מכל מקום- אני כעו"ד צעירה ובוגרת מכללה שלא מהנחשבות והאהודות בפורום זה ( שערי משפט) יכולה להעיד על עצמי שאני הצלחתי יפה מאוד וטפו טפו אין לי תלונות ואין לי גם פרוטקציות ככה שאני באמת מאמינה שהכל תלוי מי אתה ואיך אתה משווק את עצמך!!!

        • בחזרה למקורות
          יאנה | 07/08/2008 00:06

          אז אולי במקום שמצב ימשיך להיות כמו שהוא עכשיו כדאי לשקול לחזור למתכונת שהייתה ולהפריד את המכללות והאונבסיטאות בפורום ולכל אחד יהיה במה משלו...(או שבעל האתר לא מוכן להשקיע כמה גרושים לעוד מנהל פורום...) תודה

          • ניהול הפורום הוא בהתנדבות גמורה
            אקרמן לילך, עו"ד | 07/08/2008 08:30

            מתוך רצון לעזור ולתרום מנסיוני ומהידע שלי... לטעמי אין כל מקום לבצע הפרדה בין אוניברסיטאות למכללות- כפי שבחיים האמיתיים לא מבוצעת הפרדה שכזו. כל שטענתי- הוא שניתן לדבר על כל מה שרוצים אך יש גם דרכים להגיד את הדברים וחשוב כי כבר מעכשיו תלמדו להציג טיעוניכם ודעותכם בצורה שתהיה רצינית ולא פוגענית.

            • אין טעם להפרדה מכיוון שבאמת מה זה משנה
              ליאור snoop | 07/08/2008 19:55

              כל אחד יכול לכתוב איפה שהוא רוצה, הרי מאיפה באמת ניתן לדעת מי הכותב ואיפה הוא למד והאם בכלל הוא לא ילד בן 13 עם חצקונים ומשעמם לו והוא בחופש הגדול עכשיו

              • אולי נפריד גם בין ערבים ויהודים, מקומיים ועולים
                אורן | 08/08/2008 13:02

                השתגעתם? אם אתם כאלה חכמים מהאוניברסיטה אז הייתם יודעים שעורכי הדין/מתמחים צריכים לכבד אחד את השני על פי כללי הלשכה ולא מוזכר בחוק תנאי "איפה למדת". שנית, אני חושב שלא רק שצריך לפתוח עוד מכללות אלא שצריך גם ללמד חלקים מהמקצוע בבתי הספר. למה שלא ילמדו כמה שיותר? למה שכמה שיותר לא ידעו איך להילחם בשרירות הרשויות? לעמוד על זכויותיהם? רק כדי לשמור על הגילדה האפורה הזו? ככה זה כשחושבים בצורה אנוכית ולא לטובת הכלל. תכירו, המיקצוע נפתח לתחרות פרועה ורק הטובים והמתאימים ביותר יישארו בו ולאו דווקא מי שהצליח בפסיכומטרי או שיפר בגרות בספרות/תנך (מבלי לפגוע בכבודם של מיקצועות אלה). אני מניח שטובת החברה זר למי שחושב אחרת ורק ה"אני" חשוב. ככה גם נראה מערך המילואים שלנו - מעט קרביים שחושבים על טובת המדינה ולא רק על טובתם. ג'ובניקים, תבלעו את הרוק...שברנו את הגילדה!

                • לידיעתכם, 30% מהמקומות באוניברסיטאות שמורים ל...
                  אורן | 08/08/2008 13:14

                  פרוטקציונרים, ילדים של תורמים עשירים, אוכלוסיות מסויימות תחת הכותרת הפליה מתקנת וכמובן אנשי צבא קבע בדרגות או יחידות מסויימות. כך שגם לא כולם באמת התקבלו לשם על סמך קריטריונים קלסיים.

                  • תמשיך להשלות את עצמך. 100% מהלומדים במכללות התקבלו
                    לאורן | 08/08/2008 18:44

                    רק על סמך רוחב הכיס. נו ... ? הייתי מנסה למצוא טיעון יותר משכנע, למה אתם דפ"רים. נסה שנית

                    • מי זה בדיוק אתם??  לת
                      xxx | 08/08/2008 20:12

                      • עד מתי ימשיך העניין הזה של מכללות
                        ליטל | 09/08/2008 23:02

                        כבר ברור שהמכללות הגרועות פועלות מתוך אינטרס כלכלי והאוניברסטאות אחזו מסוים זה קומבינה ופרוטקציה אז יש למכללות נקודת התחלה גרועה יותר אבל לטווח הארוך זה לא ממש משנה

        • בתביעות קטנות לעו"ד אסור לייצג
          dina4004 | 15/08/2008 01:06

          אם כתבת זאת להראות הקצנה, זה בסדר, אך כמובן אסור לעו"ד לייצג בתביעות קטנות.