אין "ביותר"

  • האם יש מדרג של רמת הפקולטות השונות כלומר מי נחשב
    מתלבט לעתיד | 05/08/2008 13:30

    כיום למוסד הלימודים הנחשב ביותר ללימודי משפטים? אני מבין לפי התגובות בפורום שזה האוניברסיטאותבהפרש ניכר אבל האם ניתן לדרג את כל המקומות. מי המקום הטוב ביותר (איזו אונ') ומי הגרוע ביותר (איזו מכללה). תודה

    • אין "ביותר"
      עו"ד1 | 05/08/2008 14:01

      העדיפות היא כמובן לאוניברסיטה, תל אביב נחשבת לממש טובה. מבין המכללות, המרכז הבינתחומי נחשב טוב, וממה שאני יודעת קריית אונו, נתניה, שערי משפט ורמת גן נחשבות לפחות מוצלחות. בהערת אגב- אני ממליצה לך לשקול שנית את בחירתך כי המצב בשוק, איך לומר- לא משהו. בהצלחה!

      • בלי קשר לממוצע ציונים וההצלחות בבחינות הלשכה אין
        ירושלים הנה אני בא | 05/08/2008 14:54

        ספק שלאוניברסיטה העברית בירושלים נחשבת לטובה ביותר וממנה יצאו כל גדולי המשפט בישראל כגון ברק, שמגר, בינייש דורנר חשין אור זמיר וכו'

        • בניגוד לנאמר כאן
          Boondock Saint | 05/08/2008 17:49

          אין הבדל ממשי בין בוגרי אוניברסיטאות ובוגרי מכללות. נכון שיש כאן כמה מגיבים קבועים כמו "עו"ד1", "ארי" ו"טל" (שאני חושד שהם אף אותו אדם בינוני שמנסה ליצור לעצמו שוק עבודה בכוח במקום במוח על ידי השמצות זולות) שמנסים להפריז בערכן של אוניברסיטאות ולזלזל במכללות, אבל אל תתבלבל. למה ? פשוט מאד. בסופו של יום כולם עושים את אותה בחינה של לשכת עורכי הדין. כולם ניגשים שווה בשווה ועוברים או נכשלים שווה בשווה. נתון מעניין: לאחרונה התקיים חידון המשפט הראשון בארץ. את החידון אירחה האוניברסיטה העברית בירושלים והשתתפו בו (מלבד המארחת) גם אוניברסיטת ת"א, אונ' חיפה והמרכז הבינתחומי. מקום 1: המרכז הבינתחומי מקום 2: העברית מקום 3: ת"א מקום 4: חיפה טריוויה לסיום: מדוע כל "גדולי המשפט" או יותר נכון "ותיקי המשפט" (שכן לא כולם גדולים כמו שעושים מהם) הם יוצאי העברית ? משום שכשהמחזור שלהם הלך ללמוד משפטים היא הייתה האונ' היחידה שאפשרה לימודי תואר זה. ת"א פתחה את שערי הפקולטה למשפטים רק בשנות ה-60 וחיפה בשניות ה-80. לכל המזלזלים, תמשיכו לעשות צחוק מעצמכם עם ההשמצות שלכם, בינתיים אני רואה שהרבה בוגרי אוניברסיטה מגיבים פה באמצע היום. אין לכם עבודה לעשות? כנראה שלא. מובטלים משהו... למתלבט, שיהיה בהצלחה!

          • קודם כל, אתה חיי בסרט - אין הבדל בטח התמחת ב...
            טל | 05/08/2008 20:20

            בית משפט או סנגוריה או פרקליטות אל תדאג חכה שתסיים ואז תראה... לגבי תגובות, מה הבעיה להגיב באמצע היום, מה אנחנו עובדים במשרד דיקטטורי שלא נותן לנו חופש בכלל?

            • שרון
              טל=ארי=עו"ד=ליצן | 05/08/2008 20:42

              אפשר לחשוב שהתמחות בפרקליטות זה רע, זה יוקרתי ומכובד ביותר. נראה לי שמשהוא פה לא התקבל. אתה מזלזל במגזר הציברי ואני רוצה להגיד לך שלא רק שזה מצוין, לנשים זה אפילו אידאלי ועדיף על המגזר הפרטי בגלל השעות השפויות (אני לא שוביניסטית בכלל אבל אני ראלית). וזה שיש לך זמן במשרד זה יופי אבל אם אתה כבר מתמחה אז מה אתה עושה פה?? זה פורום סטודנטים. תצא כי אתה מוריד את הרמה עם אלף הזהויות הבדויות שלך.

            • טל אתה וחבר מרעיך מהווים לעג לרש
              Boondock Saint | 05/08/2008 21:11

              וכשאני אומר רש אני מתכוון לזה הדל בשכלו. כי רק אנשים דלים בשכלם יקנו את גיבוב השטויות שאתם מפיקים ומרגישים צורך לחלוק עימנו. מבלי לחזור על דבריה המלומדים של שרון אני רק אוסיף שאם התגובה הכי טובה שלך לדבריי המנומקים היא ש"אני חי בסרט" אז כפי שנאמר בלעז I rest my case . אתה ללא ספק דוגמא לכך שלימודים באוניברסיטה (ואני יוצא מהנחה שלמדת באוניברסיטה ובעל תואר בוגר במשפטים - הנחה מסוכנת משהו כשאני חושב על זה לאור רמתך) לא מבטיחים שמדובר באדם איכותי ו/או מוצלח ואתה אכן ראיה חיה ונושמת לכך. לידיעתך, אני (בניגוד אליך) עדיין סטודנט ועוד לא ביצעתי התמחות. התקבלתי ל-3 משרדים מובילים ועכשיו נשאר לי להחליט במי מהם לבחור. שאלה מסקרנת: היכן התמחית והיכן אתה מועסק כעת ? תרגיש חופשי לנקוב שמם של המקומות הכה מוצלחים שקיבלו אותך לשורותיהם - כך שאנשים רגילים וטובים ידעו להתרחק מהם. כפי שציינתי בתגובתי הקודמת, אתם תעשו לעצמכם ולנו טובה אם תסכרו את פיכם שכן הוא לא מפיק מרגליות ורק גורם לכם ולדימוי שלכם כאן בפורום - נזק.

              • אני לא בא לעצבן וכו' אני פשוט מתאר עובדה
                טל | 05/08/2008 21:38

                אתה סטודנט ולכן עוד אינך יודע לאן אתה נכנס, אם התקבלת למשרד ממש מוביל וגדול אז א. או שאתה לומד בבינתחומי ושמעתי אפילו שיש מצטיינים ממכללה למנהל שכן מזמנים לראיונות ב. אתה משקר כי כל המכללות האחרות לא מסתכלים עליהם בכלל, חוץ מהמגזר הציבורי

                • מישהוא פה הולך אחורה
                  שרון | 05/08/2008 21:54

                  אמרת שכל יוצאי המכללות לא שווים כלום עכשיו פתאום כן מזמנים את הבינתחומי "ואפילו" את המצטיינים של המכללה למנהל. (למה אפילו זאת מכללה בכלל לא פחות מבוקשת). אמרת שכל המכללות זה זבל ואני רואה שלאט לאט אתה מתקפל.

                  • סתם הערה בונה, אין דבר כזה "מישהוא".  לת
                    עו"ד | 06/08/2008 07:39

                    • הבינתחומי לא נחשב למכללה זה הכל!
                      טל | 06/08/2008 09:30

                      כל השאר (חוץ מאולי המצטיינים מהמנהל) לא שווים לכלום (רובם לפחות) והמעסיקים יודעים זאת וחוששים להעסיקים. זו עובדה בשטח לא סתם מחשבה . אין מה לעשות בקשר לכך

                      • סיכום דברים
                        שרון | 06/08/2008 16:15

                        הבינתחומי זאת כן מכללה. מוסד אקדמי שאינו משתייך ל7 אוניברסטאות המחקר במ"י הינו מכללה. הבינתחומי הוא הוכחה לכך שמכללה יכולה לעמוד בסטנדרטיים אקדמאיים ראויים בכבוד רב, דוגמא לא פחות טובה לכך היא המכללה למנהל. ע"א שאכן יש עדיפות לבוגרי אוניברסיטאות יש דרישה לבוגרי 2 המכללות הנ"ל בשוק. אכן ישנן מכללות שלבוגריהן יש פחות דרישה בשוק אך זה לא אומר שבוגריהן לא ימצאו עבודה משמעות הדבר היא שבד"כ ההתחלה שלהם במקצוע ככל הנראה תהייה קשה יותר. ( אגב למי שיש ציונים מאוד טובים במכללה תמיד יש אופציה לעשות תואר שני באוניברסיטה). תגובה בפורום באינטרנט אינה צריכה להיות מנוסחת כמסמך משפטי ואם רשמתי י מיותרת זה באמת לא מעניין אף אחד. (ואני מפנה את זה אליך טל כי אני יודעת שאתה מכונה גם "עו"ד" ). עד שהגעת לפורום היה פה פורום פורה אנשים עזרו ונתנו עצות מועילות אחד לשני באשר לראיונות וחומר הלימוד, מאז שהגעת על שלל כינוייך רמת הפורום התדרדרה וכל שאלה תמימה גוררת הקנטות וירידות המזכירה תינוקים במעון ולא סטודנטים למשפטים (כן גם סטודנטים במכללה). בזאת אגב, אינך האשם היחידי. אשמתנו שהתייחסנו אליך וביזינו את הפורום ומנהליו המקצועיים. איני מתכוונת לענות לך יותר.