לדעתי אחרי שמקבלים ציונים של סמסטר א' של שנה ב'

  • התחלת חיפוש התמחות
    קרן | 01/08/2008 20:00

    שלום לכולם! באיזה שלב בתואר לדעתכם צריך להתחיל לחפש התמחות? האם יש טעם להתחיל לחפש בסוף שנה א'?

    • לדעתי אחרי שמקבלים ציונים של סמסטר א' של שנה ב'
      עידו | 03/08/2008 11:08

      זה הזמן הראוי, מכיוון שאז יש לך מושג לגבי גם תחום ההתמחות לפני כן את צעירה מידי

      • המשרדים הגדולים והטובים (אלה שלא מקבלים ממכללות)
        טל | 03/08/2008 13:24

        סוגרים כבר אחרי שנה א'

        • חמודי - אני בוגר מכללה והתקבלתי למשרד גדול מאוד!  לת
          גל | 03/08/2008 20:12

          • כן ממש גדול- אני בטוח תן לי לנחש בטח במגזר הציבורי  לת
            טל | 04/08/2008 10:39

            • העקיצות לא רלוונטיות. איך מתחילים לחפש?
              קרן | 04/08/2008 23:26

              מוזר שאף אחד לא הסביר לי כלום בנושא... יש טעם להרשם לקודקס עם ציוני שנה א' בלבד? צריך לשלוח קו"ח למשרדים ספציפיים או מי שמפרסם באתר מסוים?

              • כמו שאמרו לך לדעתי אין טעם להירשם עכשיו
                zivplm | 05/08/2008 20:29

                בקודקס, אם את לא מאוניברסיטה אין מה לחפש שם כרגע, אם את ממכללה (כמוני - ר"ג, סיימתי שנה ג') עדיף לך לצבור נסיון קודם ב"סתם" משרד ואח"כ אולי להירשם. היום אגב הייתי במכללה שלי (ערערתי על ציון בקניין) ודברנו בניינו הסטודנטים וכמה מהם ציינו שהם מנויים כבר הרבה זמן ומעולם לא קיבלו זימון (אין להם נסיון אגב), אני באופן אישי יכול להגיד לך שהייתי מנוי בתחילת שנה ב' ואף משרד לא זימן אותי, מצאתי טרום סתם דרך האינטרנט ועבדתי שם במשך 8 חודשים והתפטרתי ואז נרשמתי מחדש וכמובן עם שורה מהותית לגבי נסיון משפטי ואז היו משרדים שזמנו אותי (3 משרדים) האמת הם לא היו גדולים ולא בעלי שם אז אפילו לא הלכתי לראיונות (כן, סתם שילמתי כסף) בסוף מצאתי התמחות דרך שליחת קו"ח למייל של משרדים ספציפים שרציתי ובמכתב הפנייה במייל ציינתי כמה ששמעתי על המשרד שלהם וכמה זה יהיה לי כחלום לעבוד שם ושאר ההתחנפויות, ובאמת זימנו אותי לראיון וכרגע אני עובד שם. מקווה שעזרתי לך אם יש עוד שאלות תשאלי אני מבטיח לענות

                • התמחות
                  הילה | 06/08/2008 22:14

                  היי קרן, אני אישית נרשמתי לקודקס וזומנתי למספר משרות. אני עדיין רשומה באתר, למרות שמצאתי כבר מקום (וכן, גם דרך קודקס). אל תתייאשי. לחפש התמחות עכשיו לדעתי לא כדאי לך כי מניסיוני (בוגרת טרייה של שנה א' כמוך) זה לא כל כך נעים לשבת בראיון ולומר כי אין לך ממש מושג מה את רוצה לעשות אבל נראה לך שתחום (כלשהו...) יכול להיות מעניין. תרשמי לקודקס וחפשי טרום. לומדים הרבה וזה נותן איזשהו מושג לגבי ההמשך... מקווה שעזרתי ... אשמח לעזור בשאלות נוספות אם תצטרכי:)

                  • להילה
                    קרן | 07/08/2008 17:54

                    מה ממוצע הציונים שלך בשנה א' שהתקבלת לטרום כ"כ מהר? האם כל העבודות שהציעו לך הן בת"א? ממה שהבנתי הרוב המוחלט של משרות הטרום התמחות נמצאות בת"א והיות וכרגע אינני ניידת וגרה בראשון יהיה זה בלתי אפשרי עבורי בזמן הלימודים להגיע לת"א בתחבורה ציבורית. האמת שגם אני התחלתי לחשוב על טרום סתם מהסיבה שגם ככה אני עובדת בש"ל בשכר מעפן אז לפחות שכבר יהיה בתחום...

                    • לקרן
                      הילה | 08/08/2008 12:56

                      ממוצע הציונים שלי בשנה א' הוא 96. חרשתי כמו מטורפת - אני מודה- ואני שמחה שכך כי אין מה לעשות, הציונים חשובים מאוד שם בחוץ... אני ניידת ולכן אין לי בעיה עם משרה בת"א (ואכן שם אני עובדת) אבל אתמול למשל נשלחה אלי הודעה מקודקס על משרד בראשל"צ שמחפש טרומיסט/ית. תשלחי לי את המייל שלך ואני אשלח לך את פרטי המשרד. אני בחרתי להתחיל לעבוד במקצוע (נו, לא ממש לעבוד בו...) כבר עכשיו כדי ל"שדרג" קצת את קו"ח שלי. להגיע להתמחות ואח"כ לעבודה האמיתית עם ניסיון כלשהו. אני מקווה שנצליח... שיהיה סופ"ש מהנה!

                      • סחטיין על הממוצע
                        קרן | 09/08/2008 22:16

                        חשבתי שהממוצע שלי טוב.. הוא ממש רחוק משלך זה די מסביר את העובדה שקבלו אותך לטרום בשנה א'. אני יודעת שבד"כ זה לא קורה. קשה לי להאמין שיקחו אותי השנה שכן מה בסה"כ למדנו השנה חוקתי? תורת המשפט? לא דברו איתך על זה בראיון.

                        • לקרן
                          הילה | 22/08/2008 12:04

                          אני מאמינה שציונים זה נורא חשוב בטח בשוק הכל כך רווי של המקצוע העתידי שלנו. ובראיון דברו איתי על מה שכבר למדתי, כי היה חשוב להם לדעת שאני מבינה על מה אני מדברת גם אם זה רק בנושא חוקתי.... תהיי מי שאת, תנסי להרשים בראיון אבל לא להתפלצן... כששאלו אותי למה אני רוצה לעבוד במשרד שעוסק באזרחי-מסחרי אמרתי כי אני לא יודעת אם אני רוצה לעסוק בתחום הזה אבל זו אחת מהמטרות שלי בטרום - להחשף לתחומים במקצוע ולראות האם זה התחום שארצה לעסוק בו - או לא. הם העריכו את הכנות והנה - התקבלתי. צריך להיות סבלניים ולחכות להזדמנות המתאימה. אל תתיאשי! בהצלחה...