לגבי טענת מודעות הדרושים

  • נמאס 2 - די כל בוגרי/לומדי המכללות האלה נמאס לי
    zivplm | 27/07/2008 23:05

    כבר לשמוע על ההצלחות שלכם והמכללות המדהימות שלכם אתם חיים בסרט. מה אתם לא קולטים תראו איפה רובכם (אני מדגיש רובכם לא כולם אלא הרוב) מתמחים- רק במגזר הציבורי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מה אתם לא מבינים!?! הם לא עושים אפליה בגלל זה התקבלתם, למה אין כאן מתמחים שהתקבלו למשרדים הגדולים באמת ולא רק לפרקליטות או בתי משפט או כל משרד/רשות ושאר הירקות שהם לא משרדים פרטים!!!!!!!!!!!! זהו תפנימו ועכשיו יבואו הגאונים שיחפשו כל מיני שטויות ויגידו אני מתמחה במשרד x ויכלתי להתקבל גם לזה וזה וזה אבל עובדה אתם לא או למען הדיוק רובכם הגדול לא. לא אומר חלילה שמישהו נחות או לא טוב או גרוע אבל אין מה לעשות, ואני באמת מאמין שמי שטוב יצליח בלי קשר למקום לימודו. המכללות ( קריית אונו, נתניה, הוד השרון ומכללתי היקרה ר"ג) לא נחשבות כמקום לימודי טוב ושהרמה בהם גרועה. לי אישית יש המלצות מ5 מרצים Ok אז אין לי מילה רע על המרצים שלי ואני אפילו יכול להגיד שיש קורסים מסוימים שאני ממש נהנה להיות נוכח בהם אבל מה לזה ולהיתיחסות השוק למכללות, תשאלו את עצמכם מה המכללה הזו עשתה למענכם האם היא עזרה לכם למצוא התמחות או בכלל הסבירה מה המשמעות של חיפוש התמחות התשובה לי ברורה לא!!!! בלוח מודעות של המכללה שלי יש מודעת דרושים אחת!!!!! אתם קולטים מודעה אחת לאיזה 300 בוגרים מה זה אומר א. אין לנו ביקוש ב. המכללה לא משווקת את עצמה ג. למכללה לא איכפת ד. לדיקן לא אכפת ה. כל התשובות נכונות אני חושב שאתם יודעים את התשובה. אני שואל שאלה פשוטה -איך המכללה למנהל הצליחה כלכך ובוגריה כן יכולים להתקבל למשרדים הגדולים ואנחנו עדיין מאחור, ההנהלה צריכה לחשוב מה לא עובד שם. מי שלא מסכים למה שאני כותב אז הוא חי בסרט

    • לגבי טענת מודעות הדרושים
      דנה | 28/07/2008 00:01

      אני איפשהוא מבינה שאתה מתעצבן מזה שיש מודעת דרושים אחת אבל אתה צריך להבין שאין שום קשר בין לימודים אקדמאיים לתעסוקה. מוסד הלימודים "מוכר" לך השכלה ולא מקצוע, תואר במשפטים ולא תעודת עו"ד, לא מדובר כאן בקורס מקצועי תעסוקתי שמתחייב לספק עבודה כי אם בלימודים אקדמאיים נטו. גם במכללה למנהל אגב אין שום הכוון תעסוקתי זה רק על הנייר בפועל לא עוזרים לאף אחד.

      • יש הכוון תעסוקתי מתפקד במכללה למינהל  לת
        אורן | 28/07/2008 06:37

    • מי זה אנחנו? איזה מכללה?  לת
      אורן | 28/07/2008 06:43

      • הכוונה לר"ג , ואני לא מסכים עם דנה אחת מהסיבות
        zivplm | 28/07/2008 08:35

        או יותר נכון מהיתרונות שהמכללה או המכללות מציגות היא כן ההכוונה כך לפחות לנו אמרו. אף אחד כמובן לא מצפה שהם ימצאו התמחות אבל זה היה נראה הרבה יותר טוב אם היה להם לפחות אכפת או קצת להסביר לסטודנטים על החשיבות וכו' אצלנו באופן חד משמעי לא עשו כלום, וכן לדעתי מכללה שאין לה בכלל מדור דרושים זה כישלון של המכללה. אני זוכר ביום הפתוח של המכללה שבה הציגו את כל היתרונות הסבירו לנו על שוק העבודה והיתרונות של המכללה וכו' ואני חושב שהכל היה דיבורים אז שלא יבטחו אם הם יודעים שזה לא יקרה. דבר נוסף שאולי להגנת המכללה אולי החלפות הדיקנים בכל שנה שלמדתי מקשה על כך שנה א'- פרופ קליין שנה ב'- פרופ' אדרעי שנה ג'- פרופ שיפמן מה זה אומר החלפת דיקנים בכל שנה???????? למה את זה הם לא מציגים, תהרגו אותי אני באמת שלא יודע מה תפקיד הדיקן אבל אני בטוח שאם כל שנה מחליפים זה לא מראה שהמצב ממש טוב

    • תגובה..
      PUMI | 28/07/2008 17:19

      א. תפנה למכללה שלך שישפרו (ומהר!) את ההכוון התעסוקתי שלהם. אני גם לומדת במכללה ויש לא מעט משרות בכלל! ב. אני אישית (ומבחירה מלכתחילה) עובדת במשרד בינוני-קטן, אבל מכירה בוגרי מכללות שרצו להתקבל למשרדים גדולים ואכן התקבלו. די עם הרגשת הקיפוח. תמכור את עצמך ותתקבל. מי שלא ירצה אותך - הפסד שלו! אני הייתי בכמה משרדים גדולים בראיונות מתקדמים. נכון, יותר קשה מלבוגר אונ' ת"א, אבל ברגע שאתה מוכר את עצמך כמו שצריך - מחזיקים ממך. נכון, לא התקבלתי לכולם בסופו של דבר, אבל עובדה שהגעתי לשלבים מתקדמים מאוד (אחרת היו מנפים אותי עוד בהתחלה..). האמת, אני חושב שבסופו של דבר עדיף משרד קטן/בינוני מאשר את המגה ענקיים האלו שטובעים בהם והסיכוי לעבוד מול הבכירים באמת הוא קטן.. בכל מקרה בהצלחה! (ואין לי ספק שתהיה..)

      • כל אחד צריך לדאוג לעצמו ולמי שאין מקדם p יש לו
        מורן | 28/07/2008 18:02

        בעיה מקדם פי זה פרוטקציה

    • מה אכפת לך?
      so | 29/07/2008 01:50

      הלא אם תרצה - תהיה עו"ד ותעסוק היכן שתרצה ובתחום שתרצה. העולם לא מתחיל ולא נגמר בשנת התמחות. מי שטוב - טוב.

      • ל zivplm מסכים איתך 100% אבל עדיין מה כזה
        רועי | 29/07/2008 15:31

        אכפת לך מה קורה שם, אתה גם ככה מסיים וזהו. לי ממש לא אכפת מה יהיה במכללה שלי בעוד חצי שנה