אני רו"ח שלמד ראיית חשבון שאונ' ומשפטים במכללה ר"ג

  • נמאס
    אודי | 27/07/2008 00:23

    לדידי נמאס מהויכוח הטיפשי של כול הפורום הזה לעניין מי יותר טוב מכללה או אוניברסיטה-מה לעשות ישנם כאלו שלא השקיעו או שלא נולדו מוצלחים ונותנים להם לרכוש השכלה במכללות ומי שטוען לדעתי שמכללות הן פחות טובות והיחס לסטודנטים שלהם גרוע הוא חלק מאלו שלא מעוניינים שלאחרים תיהיה השכלה ויוכלו לחיות בכבוד.

    • אני רו"ח שלמד ראיית חשבון שאונ' ומשפטים במכללה ר"ג
      ומתמחה בפרקליטות!!! | 27/07/2008 02:52

      ואני מציע שכל מי שממהר לפסול בוגרי מכללות, מוטב שילמד לבחון מקרה לפי נסיבותיו או שמא אינו מסוגל כי באוניברסיטה החשיבה הא דיכוטומית.בוגרי אונ' לא נולדו מוצלחים יותר אלא לקחו שיעורי עזר או חזרו שוב ושוב על בחינות ואין זה אומר שהם טובים יותר. למדתי ראיית חשבון באוניברסיטה ומצאתי ביניהם כאלה שאינם ראויים להיות רו"ח ובה במידה כיום אני עושה תואר שני (במקביל להתמחות) באונ' ת"א ואני למד גם על טיב הסטונדטים בוגרי תואר ראשון שהמשיכו לתואר שני באונ' ת"א והם לא מבריקים בכלל. עובדה שכל מה שצריך זה לשבת לקרוא ולשנן. ישנן תכונות חשובות לא פחות והן חשיבה אנליטית וגם יכולת להיות יצירתי ולא להיות טכנאי משפט.הרבה מבוגרי אונ' הם טכנאי משפט וגם בוגיר מכללות אם כי רבים מבוגרי המכללות הינם מבוגרים יותר ובעלי השכה נוספת ורקורד עשיר יותר מבחינת תעסוקה (לרוב במשרות בכירות ולא אדמיניסטרציה או עבודות מזדמנות כמו של הצעירים באונ') וגם בעלי בגרות נפשית ויכולת לפרגן לאחרים שאת זה אין לבוגרי אונ' כי הם עצלניםמפונקים לא עובדים קשה וכל היום משתזפים בדשא באונ' ומדסקסים האם כדאי לשים עוד עגיל באף או להוסיף עוד קעקוע ועסוקים יותר במאבקים ציבוריים למען זכויות חתולים מאשר זכויות בני אדם. לרוב הם אכזריים כלפי אחרים ותחרותיים ואפילו בינם לבינם לא שוררת אחווה ובטח שלא פרגון ועזרה. כשלמדתי במכללה ראיתי עד כמה שם החומר האנושי הרבה יותר נעים, אנשים באים עם הרבה מוטיבציה וכל אחד מביא עימו מטען נוסף שמקורו כאמור בהשכלה או ניסיון תעסוקתי עשיר וישנה אחווה , עזרה והפרייה הדדית. כמובן שישנו מיעוט (אם כי בשיעור זניח ולרוב המדובר בחבר'ה הצעירים - אם כי גם לגביהם לא ניתן לעושת הכללה) שהוא אולי פחות בעל הישגים עד כה אך אין פירושו של דבר שהם לא יכולים ללמוד כמו אחרים ולטעמי אף יותר , נוכח המוטיבציה והרצון. ישנו גם מיעוט ערבי שמתקשה עם השפה ואין ספק שבבחינות לכשה מוריד מעט את הממוצע אך עדיין יש מקום לאפשר לכל מי שרוצה לרכוש השכלה לעשות כן ודרך אגב, אני נמצא בפרקליטות וחברים שלי מהמכללה עושים התמחות בבית משפט ובאחד מהם (בימ"ש בינוני) אין אף לא מתמחה אחד מאונ' והשופטים מעדיפים אנשים שיש להם הרבה מה להציע ולא רק ציונים (אם כי ציונים מאוד חשובים לשופטים) . אישיות , בגרות , ניסיון תעסוקתי עשיר, חריצות ואינטליגנציה רגשית אלה הם דברים שכנראה לא מוצאים בדשא באונ' .שם תמצאו אנשים "פריקים" בטלנים שלומדים 3 שבועות למבחן עם שיעורי עזר וחוץ מזה לא עושים כלום בחיים אלא מנסים לשים רגל לאחרים שיודעים לשלב כמה דברים בחיים ולעשותם במקביל ובהצלחה. גם לי נמאס מהמרירות של הילדותיים וקטנוניים שלומדים באונ' שלא יודעים 1/5 ממה שאני יודע.

      • למדתי ראיית חשבן בואנ' לפני משפטים בר"ג.עדיין ער
        עובד בבית לקראת מחר | 27/07/2008 03:17

        אני מתמחה כיום בפרקליטות והנה אני ער עדיין ועד כה היה עלי לקרוא חומר רב ולכתוב ואת זאת עשיתי במהלך יום השבת ולתוך השעות הקטנות של הלילה ועלי להתעורר מחר ב-6:00 בבוקר (להתמות בפרקליטות) אני מקדיש זמן רב גם בבית כדי לקרוא, לבדוק ולכתוב ולא נראה שבוגרי אונ' ילדותיים קטנונים ועצלנים היו מצליחים לשלב עבודה במשרה מלאה+זוגיות+לימודי ערב כמו שעשיתי כל תקופה הלימודים וכיום כמתמחה אני גם נותן חוו"ד בראיית חשבון לחברים שלמדו איתי וצריכים עזרה ומדובר בצעירים ממני שלמדו באונ' ראיית חשבון . גם בוגרי אונ' שלמדו משפטים הם לא מבריקים אלא מתנהלים ממש כמו טכנאי משפט ואני רואה זאת בהתמחוץ. זו ההזדמנות לעמוד על טיבם בסופו של יום.

        • בואו נעשה כלל, מי שמעלה את הנושא המשעמם - לא לענות  לת
          אורן | 27/07/2008 05:59

        • שוב שכחת לקחת תרופות ? מה יהיה???  לת
          עו"ד | 27/07/2008 08:23

      • תגובה
        אודי | 27/07/2008 21:05

        אני איתך ואתה צודק הפורום הזה נועד להשכלה בין אנשים רובם ללא היכרות מוקדמת ומרחבי הארץ והפורום הזה נועד ללמוד מהם ולקחת ולשאוב מהם כלים כול אחד בדרכו וצרכיו .מה שכן הם הופכים את הדיונים לחסרי טעם איזה מכללה/אוניב' טובה יותר ההיא שבת"א או ההיא שבהוד השרון .מספיק ותתחילו ללמוד במקום לדבר שטויות