עונים בכנות- כי הרי הם יודעים את הסיבה ורק רוצים

  • שאלה - שבראיון שואלים אותכם למה הלכתם למכללה
    תומר | 23/07/2008 12:26

    מה אתם עונים?

    • עונים בכנות- כי הרי הם יודעים את הסיבה ורק רוצים
      כנות | 23/07/2008 14:10

      לראות אם אתם כנים עם עצמכם ולא מנסים למכור סיפורים.

    • צריך לרשום "אתכם" ולא אותכם.  לת
      אבשלום | 23/07/2008 14:26

      • לי יש תשובה טובה, צריך לספר להם ששמעת שיש קלינקות
        דני | 23/07/2008 15:00

        ומקבלים ניסיון פרקטי, ויוצאים יותר מוכן לשוק, יש גם יחס אישי וחם ולא כמו באונ' שמאוד קר שם. בקיצור בחיים לא לשתוק ולא לגרום להבין שלא עשיתם בכלל פסיכומטרי וכו' כאילו הייתה לכם את הבחירה וזה מה שהעדפתם ולגבי אבשלום אפשר לכתוב גם אותכם

        • אתה עובד רק על עצמך
          נו באמת | 23/07/2008 15:04

          גם באוניברסיטאות יש קליניקות ואף מחקריות- דבר שאין באף מכללה. ניסיון פרקטי? זה המצאה של מי ששיווק לכם את התואר. ולא- אף אחד לא מאמין לזה שבחרתם בגלל יחס אישי. יחס אישי יש במכולת, לא במוסד להשכלה גבוהה. בקיצור- תידבק לאמת. תשיב להם: לא היה לי ממוצע בגרות מספק והתעצלתי לעשות פסיכומטרי (וגם כך לא היה ממש עוזר לי לאור ממוצע הבגרות הנמוך). תאמין לי זה נשמע יותר אמין ואפילו מעורר אמפתיה. בהצלחה

          • לנו באמת - יש לי בגרות ממש גבוהה אבל מה לעשות
            דנידין | 23/07/2008 16:38

            סיימתי צבא כלוחם והשתחררתי בנוב' העדפתי ללכת ללמוד ישר ולא "לבזבז" את הזמן על פסיכו' להגיד שאני מצטער על כך ממש לא אני עובד כטרום במשרד מוביל ואני מבטיח לך שכרגע הידע שלי והרמה שלי יותר גבוהה מהרבה אנשים

            • חבל, כי הבטחת לעצמך סביבת לימודים מאוד לא בריאה
              גם קרבי | 23/07/2008 17:16

              נראה לי טירוף להעביר 4 שנים עם צ'חצ'חים שסיימו בגרות בקושי רב והעבירו את התיכון במחששות.

              • נסחפת לגמרי..........
                אקרמן לילך, עו"ד | 23/07/2008 17:24

                ליגיעתך בחיי לא עישנתי ולו סיגריה אחת, סיימתי בהצטיינות בתיכון ועדיין למדתי במכללה. כפי שכבר ציינתי לא אחת התקבלתי גם לבר אילן והעדפתי מסיבותיי שפורטו פה רבות ללמוד במכללה.. אין זה מתאים לעו"ד לעתיד לערוך הכללות וליתן עמדות כוללניות כפי שציינת לעיל- באם אתה לא מכיר את האדם שמולך אף פעם אל תכליל, ורק לידיעתך אני בודקת מבחנים ומתרגלת באחת מהאוניברסיטאות ואני יכולה להגיד לך שבכל מקום יש יותר טובים ופחות טובים וצ'חצ'חים כמו שציינת בכל מקום ובכל תחום אין זה קשור למכללה או אוניברסיטה! אם תלמד להתייחס לאדם בשל היותו אדם ולכל אחד בשל מי שהוא ואופיו ולא מאיפה הוא אשריך!

              • אנימתמחה בפרקליטות וחברתי בבימ"ש ולמדנו במכללהבר"ג  לת
                ו"גם קרבי"לא שם!!! | 23/07/2008 19:08

                • צר לי שנגעתי בעצבים רגישים, אבל יצא המרצע מהשק.
                  חח | 23/07/2008 20:19

                  בדיוק לר"ג התכוון המשורר

                  • ל"נו באמת"
                    נוטשת המכללה בריצה! | 23/07/2008 21:11

                    גם אני ברחתי מהמכללה ברמת גן בדיוק בגלל ה"חומר האנושי" המצוי בה. אבל... בניגוד אליך אני לא עושה הכללות. אני ממשיכה ללמוד במכללה אחרת, מצוינת מכל הבחינות, וזה כי הפסיכומטרי שלי ותעודת הבגרות, שלפי שניהם אני הרבה מעל הממוצע, לא מזכים אותי במלגה מ ל א ה באוניברסיטה. ותגיד לי אתה, בכנות, איפה ללמוד? בחינם או תמורת 10,000 ש"ח בשנה?... בעיני הבחירה ברורה. אז לפני שאתה ממשיך להשמיץ פה בוגרי מכללות, חשוב שנייה... רק השמרו מהמכללה ברמת גן!

                    • למה אתם מכמתים הכל לכסף?
                      עו"ד | 23/07/2008 21:38

                      מה עם היוקרה? היחס ממעסיקים? הרי אתם רואים מה המצב בשוק היום ואתם רואים מה היחס (או שמא היעדרו) של מעסיקים כלפי בוגרי מכללות. אז כסף זה מה שמנחה אותך?

                      • זה לא רק כסף
                        נוטשת המכללה בריצה! | 24/07/2008 13:04

                        כמובן שכסף הוא לא הכל, אך מניסיון העבר, כתלמידת שנה א' באונ' ת"א, בחוג לפסיכולוגיה, היחס הוא פשוט נוראי. מכל הבחינות והגורמים - המזכירות, המרצים והמתרגלים... ועד לעובדי הקפיטריה. היחס הקר והמנוכר, התחרותיות הבוטה, עד לתלישת עמודים מספרי לימוד על מנת להשיג יתרון בבחינה, הם אלו שהכריעו הפור לטובת המכללות. יש רע בכל מקום, אך כיום לטעמי המצב הוא טוב בהרבה במכללות.

                        • אגדה אורבנית
                          עו"ד | 24/07/2008 14:15

                          שנים אני שומעת על האגדה של אלה המחביאים ספרים בספריה ותולשים דפים. יש את זה בכל מקום , בוודאות. לא צריך להיות מפונק, את באה בשביל ללמוד ולא בשביל להסתחבק עם המרצים. יש לזה מילה- קורקטיים. ככה צריך להיות באקדמיה. את באה ללמוד, לא להשתולל במדעי הדשא. אוי לנו אם על זה אנחנו בוחרים להכריע בין איכות הלימודים בכל מקום.

                • התמחות
                  סיגי | 25/07/2008 10:39

                  ספרת שחברה מתמחה בבית משפט , אני פשוט נתקעתי בלי סטאז' עקב מקום שברגעה אחרון החליט שלא עקב גרעון ידוע לך אולי על שופט שצריךלספ' סטאז'אני במאגר . עבדתי בפרקליטות יש לי נסיון רב תודה

                • התמחות
                  סיגי | 25/07/2008 10:41

                  שלום ספרת שחברתך מתחמה בבית משפט ידוע לך על שופט שצריך מתמחה לספ' 2008 נתקעתע בלי סטאז' עקב מקום שברגע האחרון עקב גרעון יש לי נסיון רב עבדתי בפרקליטות תודה

              • תגובה תת רמה
                שרון | 25/07/2008 13:38

                אז אני מבינה לפי התגובה שלך שמי שאין לו 700 בפסיכומטרי הוא צ'חצ'ח ולא למד בבי"ס. ידידי היקר אני לומדת במכללה ואני די בטוחה שהבגרות שלי גבוהה משלך והיא מעולה לא התעצלתי לעשות פסיכומטרי אבל פשלתי וקבלתי 660 כי התקשתי עם הזמנים. מה לעשות שהפסיכומטרי הזה למרות שאינו כ"כ רע מנע ממני קבלה?? הלכתי למכללה הכי טובה בנתיים הציונים שלי מעולים (תזלזל עד מחר בציונים במכללות אבל גם אצלנו יש נרמול) ואני לא חושבת שאני מעוררת אמפתיה ולו לרגע. המחשבה שלך היא אומללה. כנס למשרד מוביל תראה את כמות יוצאי המכללות ותבין למה אתה מדבר שטויות. נכון שעדיף אוניברסיטה אבל זה לא שאתה פסול אם למדת במכללה אתה פשוט צריך להצטיין יותר בבחינות ולהשתתף בכמה שיותר קליניקות.

                • שרון- את בטח לומדת בבינתחומי או במכללה למנהל
                  zivplm | 25/07/2008 14:51

                  שמדברים על רמת השוק היא יותר מכוונת למקומות הנוראים שלצערי אני עצמי לומד באחד מהם (מכללת רמת גן) כמו כאמור ר"ג, קריית אונו, שערי משפט בהוד השרון ונתניה. אין מה לעשות זה למעשה "מעיין" כתם ללמוד שם והשם בשוק ממש ממש גרוע, כמובן בכל מקום יש את המצטיינים והמוצלחים יותר שכמובן יצליחו ויתקדמו בלי קשר למקום שבו הם יסיימו את הלימודים אבל בלהסתכל על כלל הסטודנטים החומר האנושי "לא בשמיים" וזה די בושה ללמוד שם, אין מה לעשות צריך להתמודד ולהשקיע ומי שיודע איפה הוא נמצא ונערך לכך כמוני יסתדר ויצליח, אני למשל ידעתי כבר בסוף שנה א' שיהיה קשה למצוא סטאז' וגם המכללה שלי לא עושה שום דבר בלעזור למצוא אז כבר מתחילת שנה ב' (עכשיו סיימתי ג') התחלתי לעבוד כטרום מתמחה ולצבור ניסיון וידע שיעזרו לי בהמשך ואני בטוח שפחות יעניין את המשרדים איפה למדתי אלא יותר מה עשיתי

                  • ל-zivplm אתה מהמיעוטהרע והכושל.למדתיבר"ג ואני מודה  לת
                    להם ומתמחה בפרקליטות | 25/07/2008 20:47

                    • ואתה דיסלקט. מה קרה? כבר אין מקש רווח? זה התחתית
                      אמיתי | 25/07/2008 22:31

                      שבתחתית ללמוד ברמת גן ובפרקליטות אולי אתה לא יודע אבל יש תקנים שאמורים להתמלא על פי עקרונות של מנהל ציבורי ממש כמו ערבים ונשים. בוגרי מכללות זה חלק מזה- יש דברים שאתה לא יודע בקיצור

                      • תעשה לי טובה, אני ריאלי ויודע את מקומי רוב המשרדים
                        zivplm | 27/07/2008 14:30

                        הפרטיים לא יזמנו אותך בכלל אם אין לך ניסיון, המגזר הציבורי פשוט לא עושה אפליות ומתסכל יותר על הממוצע ולא מתייחס למקום הלימודים זה עובדה ידועה ואם אתה לא מקבל זאת, אתה משלה את עצמך