עצתי

  • לימודי משפטים
    אתי | 20/07/2008 11:49

    שלום. אני בת 27 וחד הורית לילד בן שנה וחצי. מזה יותר משנתיים אני רוצה להתחיל לימודי משפטים. האם יש מישהו שיוכל להנחות אותי ולהסביר לי את השלבים בהתחלת הלימודים. לאן להתקבל? איך התהליך? מה צריך לעשות? ומאיפה אפשר לקבל כמה שיותר מלגות כי כמובן שכסף תמיד בעיה. הממוצע בגרות שלי הוא בערך 83/84. מוטיבציה ורצון יש בשפע. תודה

    • עצתי
      קארין | 20/07/2008 13:53

      עצתי אלייך היא לפנות לכללות ולבדוק תנאי קבלה. יש מקומות שיש בהם מסלולי ערב שיכולים להתאים למצבך.. לגבי מלגות - יש אתר שמרכז את כל המלגות שיש וצריך פשוט לחפש מה מתאים ולשלוח (לא זוכרת את האתר, אבל תחפשי בגוגל ובטח תגיעי צ'יק צ'ק). בהצלחה

      • להזכירך כל שנת לימוד היא 26 אלף וגם העתיד
        גברי | 20/07/2008 14:36

        במקצוע לא כלכך מזהיר ובטח לא לבוגרת מכללה, ולצערי גם העובדה שאת אמא לא תקל עליך למצוא התמחות,

        • 29000, אבל בסכומים האלו מי בכלל סופר...  לת
          מעיין | 20/07/2008 17:26

    • אין עתיד למכללות- חבל על הזמן שלך ועל הכסף. אף אחד
      עו"ד | 20/07/2008 16:17

      לא מסתכל על בוגרי מכללות והיחס אליהם הוא כמו אל מצורעים- מניסיון אישי שלי ושל חבריי. פני לתחום אחר שבו יכבדו אותך יותר. יש שנאה עזה והאשמות כבדות למכללות שהרסו את המקצוע. דפדפי קצת באינטרנט ותביני על מה מדובר. בהצלחה

      • לא צריך לדף דף באינטרנט מספיק לעבור על ההודעות כאן
        מכללרע | 20/07/2008 17:12

        בפורום בשביל להבנין את המצב

      • איזה כיף איתכם!
        סטודנט שנה ב' | 20/07/2008 17:24

        אני מאד מקווה שאתם טועים. בכל מקרה, לא התקשיתי למצוא סטאג', אם זה מעודד. וכן..מדובר במשרד ג-ד-ו-ל!!!

    • מספר עצות שימושיות
      יעל | 20/07/2008 17:29

      קודם כל, בשביל להתקבל למכללה טובה צריך פסיכומטרי בציון סביר. מעבר לכך, צריך לסיים עם ציונים גבוהים ולהשקיע לא מעט, כי השוק באמת מלא בעורכי דין. אבל אם יש מוטיבציה- אין דבר העומד בפני הרצון. בהצלחה!!!

      • לא צריך פסיכומטרי. מספיק דופק ופנקס צ'קים למכללות
        חחחח | 20/07/2008 18:59

        הם רק מפרסמים את זה כדי להפגין מינימום של סינון אבל ברור לכל שהמכללות מקבלות כל מי שרק מוכן לשלם. חבל, חבל שיש כל כך הרבה שמבזבזים את זמנם לשווא רק כדי לגלות שהשוק מסתכל עליהם בבוז. חבר'ה תפנימו- לא ללמוד במכללות!!

        • תודה רבה
          אתי | 20/07/2008 22:50

          תודה רבה לכולכם. אפשר בהחלט להבין לא ללמוד במכללות. אבל למכללות יש תנאי קבלה פחות גבוהים מאשר לאוניברסיטה. וחבל לי שככה המדינה שלנו מתנהלת. משלמים יותר במכללות ותנאי קבלה פחותים והייפך הוא הנכון באוניברסיטה. אב לא כולם נולדו חכמים אז למה להקשות ולא לתת צאנס למישהו שבאמת רוצה?

          • אתי, לא כולם צריכים להיות עורכי דין. בכל זאת,
            אורחת | 21/07/2008 09:18

            היית רוצה שרופא שלא סיים בגרות בהצלחה יתרה ולא השקיע לאחמ"כ יטפל בך? אני בספק. עו"ד עוסק גם בדיני נפשות ועריכת דין זה מקצוע מכובד (כך לפחות היה עד שפתחו את המכללות) ולכן הדיכוטומיה הזו בין בוגרי מכללות לבין בוגרי אוני'. זו המציאות וחבל שאנשים לא יודעים את זה לפני שהם מחליטים להירשם. זה יכול למנוע מהם הרבה צער אח"כ.

        • חבל שזוהי התגובה בפורום שכזה
          אקרמן לילך, עו"ד | 21/07/2008 09:15

          ראשית- לא מקבלים כל אחד- כמישהי שקרובה למישהי שניהלה מדור רישום- כמות הטלפונים של הורים של כאלו שלא התקבלו ( כן כן הורים.. ) ושל כאלו שלא התקבלו בעצמם יכולה להפתיע כל אחד. מכל מקום- גם אני בוגרת מכללה ובמהלך ההתמחות והמשך הקריירה נתקלתי לא אחת בעו"ד בוגרי אוניברסיטאות אשר אפילו המכללות היו מתביישות בהם ובוגרי מכללות שהאוניברסיטאות היו מתגאות בהם- אז אין זה משנה מכללה או אוניברסיטה השאלה היא מיהו האדם.

    • לימודי משפטים
      אקרמן לילך, עו"ד | 21/07/2008 09:12

      ישנו אתר שנקרא מידעת המפרט את מקומות הלימוד, בכל מקרה, המלצתי היא לעשות רשימה של כל מוסדות הלימוד הקרובים לאזור מגורייך ולהתחיל טלפונית לבדוק עמם תנאי קבלה שעות לימוד וכו' ולסנן. באשר לסכום להימוד- כדאי גם לבדוק מלגות למיניהן ...