אין דבר כזה עבודה בזויה!!!

  • לילך, סליחה על השאלה האישית:
    שירי | 20/07/2008 11:32

    אני סטודנטית למשפטים, ועכשיו בחופש אני עובדת ב"משק בית" אני פשוט מנקה בתים כדי להתפרנס. מה את חושבת על זה? האם זה בזוי, האם עליי להפסיק עם זה כי אני סטודנטית למשפטים? ואשמח אם תספרי לי איך את עברת את התקופה של להיות סטודנטית (אולי גם תפרנית). ? תודה וסליחה על השאלה הקצת מטופשת

    • אין דבר כזה עבודה בזויה!!!
      אורן | 21/07/2008 06:51

      דווקא את שבאה מעבודה כל כך קשה, תדעי להעריך את החיים בפרופורציות הנכונות. החוכמה לסיים את הלימודים בהצלחה - אחר כך כבר תעבדי בתחום - יהיה לך יותר קל ויותר מעניין. בהצלחה.

      • תודה אורן, אבל אתה יודע
        שירי | 21/07/2008 08:12

        יש פה את האלמנט הזה של העבודה הלא נעימה... כאילו: האם אני מבזה את המקצוע כשאני עושה זאת? (אמא שלי אומרת שעצם זה שאני מוכנה לעשות זאת זה כבר אומר שאני לא מתאימה להיות עורכת דין - זה עושה לי רע). ? תודה על התייחסותך

        • מה שאת מספרת מזעזע
          אורן | 21/07/2008 23:39

          אני מקווה שתמצאי חיזוקים טובים יותר מאימך, אני רוצה להניח שכוונתה לעודד אותך לעבוד בעבודות קלות יותר. ראשית, אין פה ביזוי של המיקצוע - את לא חייבת לציין זאת בקורות החיים אם את מרגישה לא נוח עם זה. שנית, יש כאלה שיעריכו אותך יותר אם יידעו מה עשית כדי לעבור את התקופה ושאת לא מתביישת בכך. יש כאלה שיעריכו את זה שאת מוכנה לעבוד קשה כדי להצליח. יש כאלה שיראו את זה כמו אמא שלך. לא משנה במה עבדת קודם - כל עבודה סטודנטיאלית איננה רלבנטית כמעט למיקצוע - לא בטוח שמלצרות מתאים יותר - אבל בטח ששום דבר לא בזוי פה. מי שיגיד לך משהו או יחשוב משהו כזה - מבזה את עצמו. סתם שאלה, למה את לא מחפשת משהו קל יותר? למשל משמרות במוקד טלפוני?

          • עבודתך אינה בזויה כלל
            לירוי | 21/07/2008 23:59

            שלום, ראשית, יש להעריך אנשים חרוצים ששואפים להגשים את מטרותיהם בזעת אפם. אשתף אותך בימים בהם הייתי גם אני סטודנטית בדיוק כמוך: עבדתי בסיעוד לקשישים. עבודה שאיננה פחות קשה ושעובדות בה נשים זרות ונשים מבוגרות ישראליות- עקרות בית שמשלימות הכנסה. עבדתי גם בעזרה לילדים מוגבלים, כולל פר"ח. ממש הכל יחד. וגם לימדתי. במשך תקופה נכבדה רשמתי זאת אפילו בקורות החיים והשגתי את כל מה שרציתי. כמובן שכעת אינני מציינת זאת ולא בגלל שאני מתביישת אלא בגלל שזה כבר לא רלבנטי. דבר נוסף- מניסיון: אני חושבת שעבודות מסוג זה הן עבודות שוחקות. את לא תרגישי את השחיקה בזמן שתעבדי, אלא לאחר תקופה לא קצרה. פשוט תרגישי עייפה ועליי הדברים השפיעו מאוד... הצעתי אלייך- חפשי משהו "קליל" יותר- שיעורים פרטיים, מורה מחליפה בבתי ספר, מלצרים מרוויחים טיפים נאים... אמך לא צודקת כי אין שום קשר. עלייה להעריך את אופייך. דבר נוסף- אני שמחה שהצלחתי להחזיק את עצמי לבד גם אם היה מדובר בכסף שיכול לשמש לדמי כיס. בהצלחה.

    • אני מסכימה עם הגישה - כל עבודה היא עבודה
      אקרמן לילך, עו"ד | 21/07/2008 09:18

      שירי, אני כמו רבים מחבריי הטובים הייתי מלצרית- מלצרתי באולם אירועים, עשיתי גם ביבסיטר ובעצם כל מה שבא ליד, הדרכתי גם בסחל"ב וכו'...רק לקראת השנה השלישית של הלימודים, שקצת נרגעו הלימודים התחלתי לעבוד כאשת מכירות באולם אירועים, אבל אין לך במה להתבייש אף עבודה אינה בזויה - להפך, לא כולנו נולדנו עם כפית של זהב בפה, והמטרה מקדשת את האמצעים- עבדי כמה שאת יכולה במהלך החופש כדי שבמשך הלימודים לא תהיי לחוצה.