לאמיר..

  • שלום לכולם
    אמיר | 16/07/2008 01:51

    שמי אמיר ואני מתחיל את לימודי משפטים שנה א' באוקטובר הקרוב במכללת שערי משפט בהוד השרון. אשמח אם תקדישו לי כאן 5 דקות מזמנכם על מנת לענות לי על מ"ס שאלות שברשותי עת כניסתי לתחום לימודי המשפטים. 1.האם נכונה הסטיגמה לגבי רמת הלימודים במכללות לעומת האוניברסיטאות? אם כן במה ואיפה זה מורגש? 2.בניגוד לאחוז די גבוה של סטודנטים למשפטים בעבר ובהווה אני מאד משתוקק לעסוק בתחום קיים בי המון רעב לידע ולנסיון וברצוני לדעת מאיזה שלב אפשר להתחיל להציע את עצמי למשרדים על תקן טרום מתמחה ובמה העניין כרוך? תודה מראש על העזרה ושיתוף הפעולה *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

    • לאמיר..
      סטודנטית שנה ג | 16/07/2008 10:30

      שלום אמיר, ברוך הבא למקצוע.. קודם כל, גם אני לומדת במכללה. אין ספק ששם של אונ' יותר טוב (מה לעשות..), אבל זה לא אומר שאם אתה לומד במכללה לא תצליח להשתלב בשוק. אני מסיימת שנה ג' והתחלתי עכשיו טרום התמחות. התראיינתי בכמה משרדים גדולים, "אפילו שאני ממכללה" (רשמתי במרכאות כי הרבה פעמים אומרים לך שמשרדים גדולים לא לוקחים ממכללות..). אני חושבת שבסופו של דבר החלק הכי חשוב הוא מי אתה ומה אתה מביא איתך. כשמתחילים לעבוד בפרקטיקה מבינים שלא ממש משנה היכן למדת - באקדמיה לומדים את התיאוריה שהיא נחמדה, אבל כשאתה מגיע למשרד אתה לומד באמת... לגבי טרום התמחות, הרבה אנשים יגידו לך ככה והרבה ככה.. אני אישית חושבת שזו תקופה מאוד מתישה ללא שכר רב בצידה. התחלתי טרום התמחות כ- 10 חודשים לפני מועד ההתמחות העתידי שלי, וגם לגבי התקופה הזו מאוד התלבטתי.. אני חושבת שאם זו משרה שאתה ממש רוצה - לך על טרום. בגדול, אל תעשה יותר מידיי טרום כי תגיע כ"כ שחוק להתמחות עצמה.. בכל מקרה, אין ספק שטרום במהלך כל הלימודים הוא מיותר לחלוטין (אלא אם אין לך עבודה אחרת ואתה מסתכל על זה בתור עבודה..). בכל מקרה, הרבה בהצלחה!

      • האמת שיש הבדל משמעותי אך שורה תחתונה זה תלוי בכך  לת
        שרביט | 16/07/2008 14:32

        • לצערנו ההבדל משמעותי
          מכללרע | 17/07/2008 00:48

          הרמה ממש ירודה, אני מתכון יותר לחומר האנושי כלומר כמובן שיש חלק שהוא משכיל וטוב וכו' אך חלק לא קטן הם אנשים שבאמת פשוט מוצאים שם רע למקצוע, בעיה נוספת היא בהתמחות - קשה למצוא התמחות במגזר הפרטי כלומר לא בפרקליטות וכו' מכיוון ששם מעדיפים בוגרי אוניברסיטה ויש כאלה שאף לא מעניין אותם מי אתה ואיך שאתה שולח את הקו"ח הם זורקים אתם לזבל

          • למכללרע-אתה שייךלמיעוט הרע באונ' ואני למיעוט הטוב  לת
            במכלל'-מתמחה במחוזי! | 19/07/2008 23:25

    • חבל לך על הזמן
      אמיתי | 17/07/2008 09:26

      מציע לך לוותר על החלום הזה כי לבוגרי מכללות אין תעסוקה היום וגם אם יש אז יציעו להם בשכר מגוחך כי המעסיקים מרגישים שעושים טובה למי שסיים במכללה, שלרוב מזוהה עם בגרות נמוכה מאוד, חוסר השקעה והיעדר פסיכומטרי. יש מיתון בשוק בגלל שפותחים מלא מכללות ומכל הלב אני מציע לך שאם כבר אתה הולך ללמוד אז תלמד אפילו סתם משהו העיקר שיהיה באוניברסיטה כי אני כבוגר שערי משפט 3 שנים מחפש עבודה וכל הצעה שיש לי מבזה ובאים אליי בגישה של "אנחנו עושים לך טובה". בקיצור יש שם גרוע מאוד לעורכי דין ממכללות אז תשקול טוב טוב לפני שאתה משקיע זמן וכסף

      • אמיתי- אם היית משקיע ומסיים כמצטיין ומתמחה במקום
        שוקו | 17/07/2008 23:35

        טוב לא הייתי נמצא במצב הזה אל תגיד עכשיו שסיימת בממוצע גבוהה וכו' וסתם לא לוקחים אותך אין מה לעשות בהתחלה צריך להתפשר עד שתוכיח את עצמך

        • בולשיט. הייתי מצטיין ממש כמו חצי מהמחזור שלי
          אמיתי | 18/07/2008 09:25

          (מחקים שם מצטייני דיקאן כמו מים) והתמחיתי במשרד די טוב אבל עדיין אנשים רק רואים מכללה ובורחים כמו מאש.

          • אף מקום לא מחלק סתם מצטיין, זה בין 5%-10% עליונים
            שוקו | 18/07/2008 11:20

            לכן לא חצי היו מצטיינים, יש דברים שאי אפשר "סתם" להגיד

            • היום כל טמבל שיוצא ממכללה הוא "מצטיין דיקאן" או
              אנשים תרגיעו | 18/07/2008 16:23

              "מצטיין" - בפועל זה מעלה גיחוך במקרה הטוב ורחמים במקרה הרע. אין להם מה למכור לכם תמורת הכסף הרב ששילמתם, אז מנסים לחפות על זה עם תעודה ססגונית. חבר'ה, מי שעושה קיצורי דרך - זה דינו. שלא יצפה להתקבל לעבודה בזרועות פתוחות.

              • ל"אנשים תרגיעו" תרגע בעצמך
                רק 7% מצטייני דיקן | 19/07/2008 23:40

                בוגרי המכללות שלמדו איתי הינם רו"ח, מורות, אנשי קבע, אנשים מבוגרים בעלי משרות בכירות במגזר הציבורי ועוד ולרוב הם גם בעלי משפחות או שיש להם זוגיות. אם היית מסתכל סביבך היית מגלה שהרבה מתמחים של המכללות (שלי לפחות - מכללה בר"ג שדרך אגב היא נקראת המרכז האקדמי למשפט ועסקים וקיבלה גם היתר של המל"ג להתחיל למד חשבונאות) ואני בתוכם עושים התמחות בפרקליטות ובבימ"ש. כך למשל בבימ"ש שבו חברתי עושה התמחות אין אפילו מתמחה אחד מאוניברסיטה וכולם מבוגרים יותר בגילם ובשלים ומיושבים ולא ילדותיים קטנונים וגם אני עושה התמחות בפקליטות ויש שם המון מתמחים ממכללות.

                • מכללן ממורמר
                  ענבר | 20/07/2008 16:27

                  נראה לך שיש למישהו זמן לקרוא את המניפסט העלוב שלך? אני רוצה לראות מי יעסיק אותך כבוגר מכללת רמת גן. קנית את התואר בכסף ואף אחד לא חושב אחרת. מצחיק איך ההגנה שלך היא שבוגרי האוני' מפונקים כי השקיעו . מצחיק אותי לשמוע את זה. תיזהר לא לפלוט את זה בחוץ רק, כן ? בוא רק נסכם שגם עם אלף שיעורי עזר לא היית מגיע לרמה של בוגרי האוניברסיטאות. חתיכת עלוב נפש.

                  • לענבר המתוסבכת.אני סיימתי ראיית חשבון באונ' ללא  לת
                    ש.עזר ומתמחהבפרקליט' | 25/07/2008 20:56

                    • אני מכללן לא ממורמר אלא מאושר.לימודי ערב ובבוקר
                      עבדתי במשרד רו"ח!!!! | 25/07/2008 20:59

                      וכיום אני מתמחה בפרקליטות והוצעו לי הצעות רבות גם לאחר שהתקבלתי לפרקליטות והצעות הן ממשרדים גדולים מאוד והן משופטים בבתי משפט.אז ענבר, אולי את סטודנטית מאוד מאוד רדוה ובינונית בהישגייך ולא במקרה את זו שממורמרת.הפוסל במומו פוסל

    • גם אני בוגרת מכללת שערי משפט
      אקרמן לילך, עו"ד | 21/07/2008 09:21

      אמיר היי, ראשית- גם אני בוגרת המכללה- ויש לי ר'ק תשבוחות להרעיף. בכל מקום יש פלוסים ומינוסים אבל האווירה מאוד חמה ותמיד יש כתובת לפנות אליה- אתה נכנס לידיים טובות. מכל מקום, אל דאגה- מי שטוב מוצא את עצמו. גם אני הייתי עם תאווה רבה למקצוע, ותודה לאל- אני לא מתלוננת, אף משרד שהגעתי אליו לראיון לא פסל אותי כי אני בוגרת מכללה להיפך, ברגע שאני מציגה את עצמי ומדברת מתלהבים מכישוריי וקו"ח שלי ללא קשר למקום לימודיי, למד, השקע בלימודים וזכור שקודם כל משנה מי אתה כאדם ואז זה ישיע על כל פעולותייך. ואם אתה צריך עזרה - אז אנחנו פה בפורום תמיד..

      • תודה רבה לכל המגיבים
        אמיר | 21/07/2008 22:01

        שמחתי לראות את כל תגובותיכם באשר הן גם את אלו הלא מעודדות במיוחד. לילך תודה מיוחדת שמחתי לשמוע על היחס והרושם הטוב שנוצר אצלך מהמכללה בה אלמד בשנה הקרובה מקווה ב"ה שאחזור עם רשמים זהים בתום תקופתי האקדמאית.