השורה התחתונה - היום אתה מרוויח פחות מהמינימום?

  • מתמחים לעתיד - כנסו ותגיבו זה העתיד הקרוב שלנו
    zivplm | 14/07/2008 14:10

    ב1.7 פירסמתי כאן בפורום מכתב הפנייה שלי לראש לשכת עורכי הדין לגבי אי עשיית הלשכה לגבי עורכי דין שמפרים את חוקי המגן, יחסתי הגיבו לי מהר חבל שזו לא תגובת ראש לשכה אבל זה גם משהו צירפתי את הפניה וגם את התגובה המכתב: שלום שמי *******והנני סטודנט מסיים שנה ג' במשפטים במכללה בר"ג. אני כיום עובד כטרום מתמחה במשרד נזיקין מוביל בארץ ואמור להמשיך שם כמתמחה. ברצוני להפנות את הפניה לראש הלשכה עו"ד יורי גיא-רון שמחתי לשמוע על הניסיונת להקשחת תנאי קבלת הרישיון לעסוק במקצוע ואני אף תומך רבות ברעיון למרות שהבחינות עוד לפני. ברצוני להעלות סוגיה כואבת ומצערת ואין מילים אחרות מאשר לתאר אותה מלבד ביזיונית- אני מדבר על תנאי העסקתם של מתמחים. בחיפושי השונים להתמחות בלבד! התראיינתי בלא פחות מ20 משרדים שונים ואף בררתי ושוחחתי עם עשרות עורכי דין שמחפשים מתמחים. שאלתי- איך ניתן להסביר את העובדה שהשכר אשר מציעים חלק גדול מהמשרדים למתמחים לא עומד ואפילו מפר בצורה חדה ובוטה את חוקי המגן של דיני העבודה אני כמובן מדבר על חוק שכר המינימום וחוק שעות העבודה והמנוחה. המשרדים האלה מפרסמים בפומבי את ההצעות האלה וכולם כולל אתה ונציגי הלשכה יכולים לקרוא ולראות אותם בכל יום, אפילו דרך אתר הלשכה הם מפרסמים. אינני מבין למה הלשכה מוכנה להשקיע כלכך בלאכוף כללי אתיקה נגד עורכי דין שמפרסמים עצמם לא כדין ועוברים עברות שונות וחמורות פחות ולא נגד עורכי דין שמפרים חוקים קשים הרבה יותר, שלא עומדים אף בח"י כבוד האדם מכיוון שבהצעת השכר הממוצעת לא מאפשרת למתמחה קיום מחייה מינימאלי בכבוד. איך יכול להיות שעורכי הדין שאמורים להגן על החוק וישנה ציפייה שהם יותר מכולם אמורים להכיר את החוקים מכיוון שזה עיסוקם מפרים אותם בפומבי וללא שום התערבות מצד הלשכה ומי שעומד בראשה. הרי לא זה מתפקידכם לפקח על הנעשה ע"י עורכי הדין ?!. כמובן שהמתמחים שמעמדם נחות ביותר ואשר חוששים לאור המצב כיום לעתידם המקצועי לא יתלוננו ולא יעשו דבר לכן התקווה האחרונה שלהם היא רק התערבות מצד הלשכה. כמובן שאציין שלא כל המשרדים כך והמשרד שבו אני עובד אינו מפר את החוק אך כמעט כל המשרדים עושים כך. אם אינך יודע מה הם תנאי השכר אשר מוצעים למתמחים ערכתי חישוב ממוצע לפי רוב המשרדים שבדקתי: שעות העבודה בד"כ הם מ8 בבוקר ועד 7-8 בערב ויש משרדים שציינו שלעיתים אף צריך להישאר יותר, השכר כולל הנסיעות הינו בד"כ שכר המינמום בחוק כלומר 3,700 ש"ח ועד 4,500 ש"ח. כמובן שהשכר הוא כולל (גלובאלי) אשר עפ"י חוק שעות העבודה והמנוחה אסור לחלוטין! ואין שום תשלום על שכר שעות נוספות. בחישוב פשוט השכר לשעה במשרדים האלה נע בין 13-17 ש"ח לשעה!!!! האם אלה הם לא תנאי עבדות מודרנים? שאלתי מה עמדתך בנושא אכיפת שכר המינימום והאיסור על עבודה גלובאלית ולמה אין ביטוי לכך מבחינת ענישה מצד הלשכה. כאמור אל תצפה שהמתמחים שנפגעים ישירות יתלוננו מכיוון שזה לא יקרה, אף אחד לא ירצה לסכן מעמדו שגם כך רעוע. אשמח לשמוע תשובה אמיתית וכנה תודה מראש תגובה שהתקבלה אצלי היום במייל בהמשך לפנייתך בנושא שבנדון, אוכל לעדכן אותך בעניין טיפולה של הלשכה בנגזרת אחת של תנאי העסקה של מתמחים (שם הייתי רפרנט): בנוגע לסוגיית תשלום שעות נוספות למתמחים, התבקשה עמדת הלשכה בסוגיה על ידי כב' השופט איל אברהמי בעב' (י-ם) 1064/03 ארפי אושרת ואח' נ. מדינת ישראל. ביום 8.1.08 התקבלה עמדת הלשכה בוועד המרכזי, לפיה, ככלל, מתמחה זכאי לקבלת גמול בעד שעות נוספות. הלשכה סבורה, כי דינו של המתמחה כדין עובד, כאמור בסעיף 41א' לחוק לשכת עורכי הדין. לפיכך, ככלל, חל על מתמחה חוק שעות עבודה ומנוחה לעניין זה ולא החריגים שבחוק. עמדה זו הועברה לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים, אך טרם ניתן פסק דין בנושא. אשר לאכיפת הלשכה את תנאי העסקה של מתמחים, אני מעביר את פנייתך למתן מענה על ידי גב' רחל אופיר, סמנכ"ל הלשכה ומרכזת ועדת התמחות, האמונה על הנושא, אשר תשיבך ישירות. בברכה, שמעון לפיד, עו"ד

    • השורה התחתונה - היום אתה מרוויח פחות מהמינימום?
      ש.ל | 14/07/2008 14:46

      ? אם כן... למה לפנות ללשכה?...

      • העצוב כמו שכתבתי היום אני מרוויח מינימום אבל...
        zivplm | 14/07/2008 16:16

        כשיהיה מתמחה אקבל גלובאלי ואז פשוט תסתכל בדוגמא שכתבתי במכתב הפניה ותבין שלפי שעה זה יצא פחות מהמינימום כי כמות השעות היא הרבה יותר מ45 שעות שבועיות! יותר באזור ה55 שעות, כלומר 10 שעות שבועיות שלמות ללא שכר!! ואם נלך לפי חודש אז זה יוצא כאילו אני עובד 5 שבועות ומקבל שכר על 4. הבעיה זה לא רק אני זה 75% מהמתמחים כך, ואם נסה לדבר עם בעלי המשרד הוא יגיד לי משפט פשוט- לא טוב לך אז לך- יש הרבה מאוד אנשים שמוכנים להחליף אותך. והמציאות היא שהוא צודק ובאמת אנשים מוכנים גם לעבוד ללא שכר

        • ישר כח!- אבל נראה לי שהמצב לא ממש ישתנה
          שי | 15/07/2008 19:13

          אבל עדיין , אני איתך