קודם כל אל ייאוש

  • עזרה בבקשה!!!!!
    שני כהן | 10/07/2008 10:18

    שלום, הנני סטודנטית שנה א' במככלה במרכז הארץ. מאוכזבת נורא, מהמקום מהאווירה ומרמת הלימודים. אני רוצה לעבור להמשך התואר לשנה שניה. מעט מאוד מקומות מאפשרים את הפרוצדורה הנ"ל. למשל- אוניברסיטת חיפה, ומכללה למנהל בראשון. וכלן אלו הן האופציות. אני בעלת ציונים מאוד גבוהים. אבל לצערי הרב מפאת מחלה שמגובה באישורים, ניגשתי לשני מבחנים עם חום גבוה והכל על מנת שאוכל להציג ציונים בזמן כדי שאוכל להירשם למוסד אחר. עדיין לא קיבלתי תשובות ואני מאוד חוששת, אומנם לא עשיתי עד היום מועדי ב', אבל אין לי בעיה לשפר. הדאגה שלי היא שמועדי ב' הם בתחילת אוגוסט ועד שאקבל ציונים שלא יהיה מאוחר מידי............מישהו עבר סיפור דומה ויוכל לעזור לי מה לעשות? ועוד שאלה- לפי אוניברסיטת חיפה עליי להיות בין ה- 3% הכי גבוהים בשנה שלי. אם הדבר לא יהיה כך. אבל הממוצע שלי עדיין יהיה מאוד גבוה, האם אפשר בכל זאת לדבר איתם ולהיכנס אולי על תנאי? אני מדברת מייאוש. אני לא יכולה להישאר איפה שאני לומדת....אשמח לכל עזרה בנושא.

    • קודם כל אל ייאוש
      אקרמן לילך, עו"ד | 10/07/2008 14:58

      שני- אל תתיאשי, ראשית אני מכירה רבים וטובים שהרגישו ממש כמוך בסוף השנה הראשונה ובסופו של דבר סימו את התואר איפה שהחלו והיו ממש מרוצים. מכל מקום- אני מכירה כאלו שעברו לאוניברסיטת חיפה והם לא היו ב3%, זה הכל תלוי מי נרשם במקביל אלייך וכו'.. מכל מקום- למיטב ידיעתי גם אם אין לך ציונים בודדים או שאת אומרת להם שאתעושה מועד ב' ניתן להירשם על תנאי. אבל הכי חשוב- קחי את זה בקלות, ואני בטוחה שבעוד שנה תסתכלי על הכל אחרת..

    • אני ניסיתי גם לעבור..
      מנסה לעזור | 10/07/2008 16:25

      גם ממני דרשו להיות ב-3 אחוז העליונים אבל שימי לב שלמשל מכיתה של 160 איש את צריכה להיות במקומות 1-4 בציונים , ואני אישית גם כשהייתי מקום שני- פתאום באו אליי עם דרישות כמו פסיכומטרי (אני מדברת על אוני' חיפה) ואמרו שלאור הביקוש הם נאלצים לדחות את הבקשה היות ובמחזור הספציפי היו הרבה נרשמים עם נתוני פתיחה טובים (בגרות ופסיכו') ולכן העדיפו אותם. כלומר זה משתנה ממחזור למחזור וזה אמנם אפשרי אבל דורש המון המון סבלנות), בנוסף הבירוקרטיה והיחס באוני' פחות טובים מאשר במכללה, כי הם באים בגישה של "אנחנו עושים לך טובה שעונים לך", מטבע הדברים כי את פחות משלמת. אבל אני מציעה לך בכל מקרה לא להתייאש ולפעמים מכללות זה לא חזות הכל, למרות הסטיגמה הנוראה שיש עליהן, תנסי לעשות טרום התמחות, התנדבויות בל"ב וכו' וזה יכול להוות נקודת זכות עבורך. מה גם שמשרדים הקטנים פחות קטנוניים לגבי מכללה/אוני' בניגוד למשרדים פלצניים ומשרדים גדולים שלא מתפשרים.

      • עוד דבר
        מנסה לעזור | 10/07/2008 16:33

        שיקול נוסף שצריך לעמוד לנגד עיניך הוא שהמעבר לאוניברסיטה איננו פשוט. אני יודעת מידיד שלמד איתי במנהל ועבר לאוניברסיטה, שהוא נאלץ לחזור כמעט על כל שנה א' שוב, כי הכירו לו רק בקורסים נורא בודדים ולא הייתה חפיפה בין הקורסים. באוני' היה לו לעשות בנוסף פרו סמינריון ועוד כל מיני קורסים שלא איפשרו לו להדביק קצב עם הסטודנטים בשנה ב' ותמיד הוא היה בפיגור... אבל כמובן שאם את יכולה לעשות מאמץ אז תנסי לעבור אבל אל תפתחי ציפיות כדי לא להתאכזב כי זה נורא תלוי באיזה שלב את מבקשת להתקבל ובביקוש והיצע ואני יודעת שהיום הם מקשים עוד יותר בכניסה בגלל ההצפה. בהצלחה בכל מה שתעשי!

        • אם יש לך ציונים ממש טובים הייתי ממליץ לך אחרת
          ז.ב | 10/07/2008 21:03

          עזבי אותך משטויות אין טעם לעבור ובטח שלא ממכלה למכללה אחרת ציינת שאת מעוניינת לעבור למנהל אז זו טעות תוצאי את האופציה הזו. לגבי מעבר לאונ' חבל שתעשי עוד הפעם שנה א' כי הם לא מכירים לך כמעט כלום (אני לומד בר"ג ומשם ניתן לעבור לעברית אך גם הם לא מכירים במלא קורסים ולמעשה את מאריכה לעצמך את התואר) אני הייתי מנסה או לחפש כבר עכשיו ניסיון משפטי באחד מהמשרדים כטרום, אם יש לך נתונים יפים חפשי עכשיו טרום ובמקום ללכת ללמוד במכללה (דבר אשר לא נותן שום דבר ולמעשה מבזבז זמן) תעבדי תצברי ניסיון וגם כסף, חפשי את המשרדים הגדולים ביותר מה יש לך להפסיד