נסה לשאול גם בפורום דיני עבודה

  • האם מותר לפטר טרום מתמחה שבועיים לפני שאמור
    תומר ס | 06/07/2008 14:51

    להיכנס להתמחות??? כלומר לעבוד שנה כטרום מתמחה ואז ממש לפני שאתה אמור להתחיל את ההתמחות עצמה מפטרים אותך? פשוט שמעתי על מישהו שזה קרה לו

    • נסה לשאול גם בפורום דיני עבודה
      מערכת | 06/07/2008 15:33

      פורום דיני עבודה קישור: פורום דיני עבודה

    • אינני חושבת שאסור..
      אקרמן לילך, עו"ד | 06/07/2008 18:06

      לטעמי, מלבד הפיצויים שיהא עליו לשלם לו בהתאם לחוקי העבודה, אין איסור על לפטר אדם שכן לא ניתן להכריח אף אחד להעסיק אדם כלשהו. לטעמי יש כאן טעם פגום ואולי מומלץ לפנות ללשכה שאולי תוכל לעזור בעניין הזה. מכל מקום- אל ייאוש, ישנם הרבה מקומות שבדקה ה- 90 מתפנה שם מקום בשל מתמחים ששריינו לעצמם מס' מקומות.. אז שיהיה בהצלחה...

      • המצב המשפטי כיום לגבי משרת טרום התמחות
        זיו | 07/07/2008 10:50

        אין כיום פיקוח מצד הלשכה על טרום התמחות לכן אינך ואין מעבידך חייב לכללים שחלים על מתמחים ובמילים אחרות הינך נחשב לעובד שכיר לכל דבר ומכאן חלים עליך דיני העבודה כמו על כולם. זכות העו"ד לפטר ולנהל את משרדו כרצונו, אם נתן לך זמן הודעה מוקדמת על פיטורים כפי שהוא מחוייב בחוק (יום על כל חודש שעבדת בחצי שנה הראשונה ויומיים וחצי על כל חודש עד סוף השנה הראשונה) אינו חייב לך דבר אך אם סיכמת חוזה בעל"פ או בכתב על המשך להתמחות ותוכל להוכיח שאף הסתמכת על כך ולכן לא חיפשת התמחות וכעת כל האופצויות סגורות ניתן לומר שיש כאן הפרת הסכם ויש לך עילה לתביעה לדעתי הייתי פונה בכל זאת ללשכה לבדוק אם ניתן להתלונן על חוסר תו"ל מצידו כי לדעתי זה ממש רשעות להודיע זמן קצר כלכך לפני ההתמחות. מקווה שעזרתי

        • טרום התמחות - קריאה נוספת
          אתר הפורומים | 17/07/2008 15:45

          לקריאה נוספת, מקצועית, אודות טרום התמחות, ראה: טרום התמחות