דבר ראשון תבקשי לקרוא עבודה סמינריונית טובה!

  • הכנת עבודה סמינריונית
    סטודנטית שנה ג' | 02/07/2008 21:57

    שלום רב, אשמח אם מישהו יכול לעזור לי טבמיוחד עו"ד אקרמן באשר להכיצד מכינים עבודה סמינריונית, הכוונה בהכיצד לערוך את המבנה של המחקר. יצויין כי הנושא שלי הוא ניגודי עניינים בחברה. אשמח אם תעזרו לי גם במאגר מידע שממנו אוכל לחלץ פסיקה חדשה ועדכנית מהמשפט המשווה. מודה מראש על כל מענה

    • דבר ראשון תבקשי לקרוא עבודה סמינריונית טובה!
      עו"ד1 | 03/07/2008 11:53

      דבר ראשון שאני ממליץ לך - לקחת עבודה טובה שהוכנה אצל אותה מרצה! זה השלב הראשון והבסיסי! דבר שני, לבקש הנחיות מפורטות מהמנחה. יחד עם עבודה שכבר נכתבה וקיבלה ציון גבוה + האינטיליגנציה שלך - כבר עשית חצי מהדרך להצלחה. בהצלחה

    • עבודה סמינריונית
      אקרמן לילך, עו"ד | 03/07/2008 14:20

      ראשית, בטרם ניגשים לעבודה הסמינריונית יש לקרוא חומר בנושא בו הינך מעוניינת לכתוב את העבודה, ולערוך לעצמך מיקוד ולהבין מהי שאלת המחקר אותה הינך מעוניינת לחקור. יש להתמקד בתת נושא מאוד ספציפי ומדויק ולהבין מהם כוונותיך בעבודה וכיצד את מעוניינת שתיראה. לאחר שמיקדת את הנושא שברצונך לחקור ( ניגודי ענינים בחברה הנו נושא רחב מאוד, עלייך להחליט מה בתוך נושא זה ברצונך לבדוק) , הייתי ניגשת לספרות המקצועית וקוראת חומר רקע באותו הנושא. לאחר שקראת חומר, נסי לעשות מעין תרשים ראשוני של כיצד תיראה העבודה שלך, ראשי פרקים וכו'.. ואז כל שנותר הוא להתחיל למלא את הפרקים בחיים, זאת כמובן כמו כל סיכום / מחקר- קריאת החומר, הבנתו ויישומו על השאלה אותה את חוקרת. שימי לב- שעבודת סמינריון אינה עבודת סיכום אלא עבודת מחקר ויש למצוא שאלה ולנתחה מהיבטים שונים ולא לנקוט עמדה חד משמעית ( בסיכום האישי ניתן להכניס עמדתך). מבחינת המבנה- נהוג להתחיל עם פתיחה, אח"כ מעין מבוא/ חומר רקע אשר ממנו תמקדי את הקורה במה שהנך הולכת לחקור, אח"כ עצם המחקר ולבסוף סיכום ורשימה ביביליוגרפית. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת

      • לעו"ד1 ועו"ד אקרמן נתונות תודותיי  לת
        סטודנטית שנהג' | 03/07/2008 18:39