כל הכבוד- כל כך פשוט וטריוויאלי ועם זאת כל כך נכון

  • מכתב שלחתי היום לראש לשכת עורכי הדין- תגובתכם
    מתמחה לעתיד | 01/07/2008 17:03

    שלום שמי**** והנני סטודנט מסיים שנה ג' במשפטים במכללה בר"ג. אני כיום עובד כטרום מתמחה במשרד נזיקין מוביל בארץ ואמור להמשיך שם כמתמחה. ברצוני להפנות את הפניה לראש הלשכה עו"ד יורי גיא-רון שמחתי לשמוע על הניסיונת להקשחת תנאי קבלת הרישיון לעסוק במקצוע ואני אף תומך רבות ברעיון למרות שהבחינות עוד לפני. ברצוני להעלות סוגיה כואבת ומצערת ואין מילים אחרות מאשר לתאר אותה מלבד ביזיונית- אני מדבר על תנאי העסקתם של מתמחים. בחיפושי השונים להתמחות בלבד! התראיינתי בלא פחות מ20 משרדים שונים ואף בררתי ושוחחתי עם עשרות עורכי דין שמחפשים מתמחים. שאלתי- איך ניתן להסביר את העובדה שהשכר אשר מציעים חלק גדול מהמשרדים למתמחים לא עומד ואפילו מפר בצורה חדה ובוטה את חוקי המגן של דיני העבודה אני כמובן מדבר על חוק שכר המינימום וחוק שעות העבודה והמנוחה. המשרדים האלה מפרסמים בפומבי את ההצעות האלה וכולם כולל אתה ונציגי הלשכה יכולים לקרוא ולראות אותם בכל יום, אפילו דרך אתר הלשכה הם מפרסמים. אינני מבין למה הלשכה מוכנה להשקיע כלכך בלאכוף כללי אתיקה נגד עורכי דין שמפרסמים עצמם לא כדיןועוברים עברות שונות וחמורות פחות ולא נגד עורכי דין שמפרים חוקים קשים הרבה יותר, שלא עומדים אף בח"י כבוד האדם מכיוון שבהצעת השכר הממוצעת לא מאפשרת למתמחה קיום מינימאלי בכבוד. איך יכול להיות שעורכי הדין שאמורים להגן על החוק וישנה ציפייה שהם יותר מכולם אמורים להכיר את החוקים מכיוון שזה עיסוקם מפרים אותם בפומבי וללא שום התערבות מצד הלשכה ומי שעומד בראשה. הרי לא זה מתפקידכם לפקח על הנעשה ע"י עורכי הדין. כמובן שהמתמחים שמעמדם נכות ביותר ואשר חוששים לאור המצב כיום לעתידם המקצועי לא יתלוננו ולא יעשו דבר לכן התקווה האחרונה שלהם היא רק התערבות מצד הלשכה. כמובן שאציין שלא כל המשרדים כך והמשרד שבו אני עוב אינו מפר את החוק אך כמעט כל המשרדים עושים כך. אם אינך יודע מה הם תנאי השכר אשר מוצעים למתמחים ערכתי חישוב ממוצע לפי רוב המשרדים שבדקתי שעות העבודה בד"כ הם מ8 בבוקר ועד 7-8 בערב ויש משרדים שציינו שלעיתים אף צריך להישאר יותר, השכר כולל הנסיעות הינו בד"כ שכר המינמום בחוק כלומר 3,700 ש"ח ועד 4,500 ש"ח. כמובן שהשכר הוא כולל (גלובאלי) אשר עפ"י חוק שעות העבודה והמנוחה אסור לחלוטין! ואין שום תשלום על שכר שעות נוספות. בחישוב פשוט השכר לשעה במשרדים האלה נע בין 13-17 ש"ח לשעה!!!! האם אלה הם לא תנאי עבדות מודרנים? שאלתי מה עמדתך בנושא אכיפת שכר המינימום והאיסור על עבודה גלובאלית ולמה אין ביטוי לכך מבחינת ענישה מצד הלשכה. כאמור על תצפה שהמתמחים שנפגעים ישירות יתלוננו מכיוון שזה לא יקרה, אף אחד לא ירצה לסכן מעמדו שגם כך רעוע. אשמח לשמוע תשובה אמיתית וכנה תודה מראש *****

    • כל הכבוד- כל כך פשוט וטריוויאלי ועם זאת כל כך נכון
      כל הכבוד | 01/07/2008 17:57

      מעניין אותי לדעת מה ישיבו לך- אם בכלל אבל בהחלט כל הכבוד.

      • סחתייך על האומץ..
        חיימון ושות' | 01/07/2008 19:36

        מקווה שזה יעזור במשהו..

        • זו המציאות של כולנו למדנו כל כך הרבה זמן והשקענו
          גיל | 01/07/2008 19:52

          וזו התמורה שאנחנו מקבלים-!? נקווה שבעתיד לאחר ההתמחות וכו' יהיה פרי לעמלנו

    • אני מאמין שאתה לא הראשון שפונה ובטח שלא האחרון.
      קוקו | 01/07/2008 19:54

      אבל היוזמה יפה. אפשר לשאול איך שלחת לו את המכתב? פקס / מייל / דואר?

      • אולי אפשר לקחת את זה צעד אחד קדימה ולעשות עצומה?  לת
        בובו | 01/07/2008 19:57

    • הסבר לתנאי השכר
      Boondock saint | 01/07/2008 20:48

      אני אתחיל ואומר שהמטרה צודקת ואני מאחוריה במאת האחוזים. אבל.. היית צריך לעשות בירורים לפני ששלחת את המכתב. אם היית מברר היית מגלה שהתירוץ לכך שלא משלמים שעות נוספות אלא שכר גלובלי הוא שהמשרדים מסווגים את עבודת המתמחה (וגם את עבודתם של עו"ד צעירים בכלל) בתור "משרת אמון" אשר עליה לפי החוק אין חובה לשלם שעות נוספות. עם זאת, לאחרונה עו"ד תבע את המשרד שבו הוא עבד על כך שלא שילמו לו שעות נוספות ונפסק לטובתו משום שלא הוכח שהמשרה שלו הינה משרת אמון כפי שנטען ובעצם התגלתה התרמית של המשרדים שמסווגים באופן גורף משרות של "צעירים" בתור משרות אמון כדי לעשות כסף קל. כרגע הלשכה שוברת את הראש מה לעשות עם הפסיקה הזאת כי זה אומר שצריך להתחיל לאכוף את העניין הזה של שעות נוספות. ראשי המשרדים הגדולים גם התראיינו (יש כתבה ב"דה מארקר") בתגובה לפסיקה ואמרו שהם ישלמו את השעות הנוספות ופשוט יקצצו בשכר הרגיל (למינימום נגיד) ואז זה יצא אותו דבר. תעשה חיפוש קטן באינטרנט ותמצא הכל.

      • אפשר לינק לכתבה של דה מרקר?
        מתעניין | 02/07/2008 09:24

        תודה רבה

        • לינק כמבוקש
          Boondock Saint | 02/07/2008 23:23

          לינק