המלצה- להתרחק

  • מישהו יכול להמליץ לספר על מכללת ר"ג - ?
    שון | 01/07/2008 11:28

    שוקל איפה ללמוד, יש מישהו משם שיכול לעזור? האם זו מכללה קקיונית או שהרמה שלה דומה למכללה למנהל? תודה

    • המלצה- להתרחק
      ר. | 01/07/2008 11:41

      השוק היום רווי ויש מלא עו"ד יוצאי מכללות שלא מסתכלים עליהם בשוק. מכללת רמת גן נחשבת ברמה מאוד נמוכה, עוד הרבה יותר מהמכללה למנהל. כך שלטובתך- אל תעשה את המעשה הזה ותלך ללמוד משפטים אם אתה לא יכול להתקבל לאוני'. למען האמת, בגלל שהשוק רווי הייתי פשוט ממליצה לך להתרחק מהמקצוע. וממכללות.

      • אני לומד שם- האמת העצובה
        סטונט מסיים שנה ג' | 01/07/2008 14:59

        ממליץ ללכת ללמוד שם הרמה האנושית מאוד ירודה שם מבחינת רמת החומר שמעבירים לך ואיך מכינים אותך לעולם המשפט אז כאן יש לומר מילה טובה מכיוון שאיכות המרצים מאוד גבוהה אך בנקודה הזו זה מתסיים. בכל מבחן שאנו עושים ישנו "פקטור" שלמעשה מעלה את הציון הסופי שלך בכל בחינה בין 3-9 נקודות כך שניתן לראות סטודנטים אצלנו (כמוני) עם מוצעים אסטרונים ולא הגיוניים כמו 98 ו99 וכו' אבל מכיוון שהשוק והמשרדים הפרטיים יודעים זאת, אז למעשה לממוצע הזה אין כמעט חשיבות. - אני באופן אישי מסיים שנה ג' עכשיו והציון הכיי נמוך שלי עד היום הוא 80 (ממוצע הגרות שלי הוא 88 חחח מזה שלימודי בגרות יותר קשים )ואני מעיד על עצמי שאיני "הגאון מוינה" כלומר אני חכם ובעל חשיבה משפטית חריפה וברוך השם גם עובד במשרד בינוני- גדול בעל שם והסתדרתי אך זאת רק בגלל העבודה המאוד מאוד קשה שאני עושה . אני התחלתי לעבוד כטרום מתמחה כבר בסוף שנה א' מכיוון שידעתי שאני מגיע ממקום שיש לו סטיגמה שלילית (מוצדקת) לכן איני הייתי ממליץ ללמוד שם ועדיף להתקבל למכללה טובה כמו מכללה למנהל אך אם אתה בטוח ב100% שזה המקצוע שלך ואתה מוכן לקרוע את עצמך אז לך על זה

        • גאון מוילנה  לת
          סטודנט שנה ג' | 01/07/2008 16:53

        • בקשר לתנאי הלימוד - הם טובים?
          שון | 02/07/2008 09:26

          תודה על ההתייחסות! כמובן!

          • תנאי לימוד מה הכוונה?
            סטודנט שנה ג' | 02/07/2008 10:05

            מבחינת גמישות אז הם ממש בסדר ניתן ללמוד מסלול ערב כלומר אם אתה עובד במשמרות או שיש לך עבודה שאתה רוצה לשמור עליה אז זה מעולה חוץ מזה בהרבה קורסים אין חובת נוכחות אז "מבריזים" מהם אני אישית הלכתי ללימודים רק לחצי יום בשבוע

          • שון, מתי תבין שלא מומלץ ללמוד שם??? לא יהיה לך מה
            מישהו | 06/07/2008 15:46

            לעשות עם התואר. סתם להתעקש?? מסתכלים על בוגרי מכללת רמת גן, כמו יתר המכללות, כאל קשקוש בלבוש. אף אחד לא תופס מבוגרי מכללה, ולא המצאת את הגלגל. אף אחד לא יתייחס אליך כעו"ד רציני, אם בכלל תגיע ליום הזה. זה לא מה שהיה פעם, אין פה יוקרה. יוקרה יש רק אצל בוגרי אוניברסיטאות. אז אם אכפת לך מהזמן שלך לך ללמוד משהו שמתאים לרמת. משפטים- לא.

        • לסטודנט מסיים שנה ג'-אתה הוא הרדוד ולא אחרים
          אנימרוצה מאוד מהמכלל | 10/07/2008 21:15

          אני מתמחה בבימ"ש והשופטת שלי מאוד מפרגנת לי על האופן שוב אני מתמודדת עם החומרים המשפטיים וכותבת ורואה שיש לי המון ידע. אני סבורה שהכל תודות למכללה האקדמית למשפטים בר"ג (המרכז האקדמי למשפט ועסקים) המרצים מעולים, היחס טוב ואני מאוד מאוד אוהבת את המכללה וחשה שאני חבה לסגל האקדמי והמנהלי תודה גדולה, שכן הם ליוו אותי לאורך כל הדר,, הדלת תמיד הייתה פתוחה. המרצים נגישים ועוזרים ויש לי גם חברים טובים שם. באשר למסלול בוקר - האנשים פחות נחמדים לטעמי.הצעירים פשוט פחות נחמדים ואני משוכנעת שגם הסטודנט שמסיים שנה ג' וכתב כאן אי אלו הגיגים שחוטאים לאמת העובדתית ואינם משקפים אלא את הרגשתו הסובייקטיבית - אינו אלא סטודנט הלומד בבוקר. כאמור לאה פחות חבריים, יותר אגואיסטיים ואילו אלה שלומדים בערב, רובם יותר מבוגרים ובוגרים בנפשם, לא תחרותיים אם כי בעלי מוטיבציה רבה, עוזרים אחד לשני ועושים עוד דברים בחיים מלבד לנסות להזמיץ אחרים ולירוק בצלחת שאתה אוכל ממנה. לסטודנט משנה ג' אני משוכנעת שהוא "בעייתי" ולא כ"כ מוצלח ובאישיותו - לא הכי הגון ונשמע רדוד ואחד שהולך רכיל אל אחרים ולא אדם הרמוני . יש לי יכולת להבחין זאת על סמך השורות שכתב ולטעמי המכללה הזו פשוט מעולה. חבל שאין שם תואר שני. הייתי ממשיכה שם ותמיד אזכור את המכללה הזו לטובה וכן נטלתי חלק פעיל באחת מהחטיבות /קליניקות של המכללה והייתי מאוד מאוד מרוצה. דרך אגב, מעט מהסטודנטים שלמדו שם שנה שעברה והיו טובים יכלו ליסוע לקורס באוקספורד שזו חוויה חד פעמית. יש בוגרי אוניברסיטה שנכשלים ויש בוגרי מכללות שמגיעים להשיגים אדירים לא רק בבחינות לשכה - שהן למותר לציין - זהות לכל הנבחנים , אלא מצליחים גם בשוק הפרטי ובבימ"ש שבו אני עושה התמחות ישנם עוד שני מתמחים מהמכללה שלי וגם היו בעבר. אל תהסס - בוא ללמוד במקום קטן , אינטימי שלא חוסך משאבים כדי להשקיע בסטודנטים שלו (הן מבחינת ספרות משפטית,מלגות, הכוונה והדרכה ע"י סטודנטים מצטיינים משנים קודמות שכנגד קבלת מלגה מסייעים למתקשים וכן - תמיד תזכה לתשובה ויחס רציני ממרצים). אני מאוד מודה למכללה הזו ותמיד אמליף ללמוד בה. שמעתי שבמכללה למנהל האווירה לא נעימה - תחרותית ודורסנית - מתאימה כנראה לסטודנט שנה ג' שכתב כאן קודם ושבקריה האקדמית לומדים כ-300 סטודנטים - שעה שבמכללה בר"ג לומדים כ-120 לכל היותר בכל מחזור ובוררים את האנשים - אם כי תמיד יש כאלה שמסתננים ומותירים אחריהם בועש ...אך בנקל ניתן לזהותם (כדוגמת סטוגנט שנה ג' במכללה שחושב שאם הוא ישמיץ אותה זה ירומם אותו . נהפוכו אין זה מעיד אלא על הרמה שלו. אם הוא חבר במועדון שלטעמו לא ראוי להיות בו חבר. אני אישית סבורה אחרת ואדגיש כי ניתן להצטיים בלימודים - אם כי נדרש והכרחי להשקיע בלימודים ויש לקרוא המון חומר, אחרת תהא סטודנט בינוני ומטה וכאן כל אחד מביא את הכישורים האישיים שלו וכמובן שאין די בכישורים כי אם במוטיבציה והשקעה רבה. אין ספק שההצלחה בלימודים היא תלויית משתנים רבים. יש מי שניחן בכושר ניתוח וזיכרון טוב - אך לא קורא פסק דין ויש אחר שקורא כל פס"ד אך מתקשה לזכור או לאבחן את העיקר מן הטפל, לפיכך , כאשר מדובר במרצים מעולים (כן, מעולים מכל הבחינות!!) אזי כל השאר הינו תולדה של היכולות האישיות של כל סטודנט. תפסיקו לגלגל האחריות למכללה או לסטודנטים. מי שרוצה ללמוד ולהשקיע עושה זאת ומצליח ומתקדם גם בהמשך. באשר לכלים - המכללה אכן נותנת לך את מלוא הכלים והתנאים להצליח - אתה צריך לרצות ומוטב שתתמקד בלבנות לעצמך הר מאשר לחפור בור לאחר (גם אם האחר הוא סטודנט מוכשר יותר במכללה שלך או באונ' או במכללה אחרת) ואת האמירה הזו אני מפנה גם לכל בוגרי האונ' שמשום מה חושבים שאם הם לקחו עשרות שיעורי עזר לעבור הבגרויות ועשו פעמיים קורס פסיכומטרי אז הם טובים יותר. זה לא נכון ולראייה שגם בבימ"ש שבו אני עושה התמחות אין אף לא מתמחה אחד שלמד באוניברסיטה- וחבל שאלה לקרוב, מפונקים עצלנים יודעים רק להטיל דופי באחר והעובדה הזאת גורמת להם להיות פחות חרוצים ופחות טובים (הן מבחינה חברתית והן מבחינת יכולת התמודדות בעבודה - עמידה בלחץ ועוד). סופשבוע נעים לכולם.

          • מסכים איתך לחלוטין.  לת
            רועי | 11/07/2008 00:29

            • במכללה בר"ג מרצים מהעברית ובחינות זהות-הנאה צרופה  לת
              ללמוד שם ורמה מעולה | 14/07/2008 00:16