תסלח לי על הישירות

  • תגידו אם יש לי ממוצע בגרות של 80 ובלי פסיכומטרי
    דוד | 23/06/2008 12:59

    יש לי באמת סיכוי להתקבל לאחת המכללות? אני מתלבט אם לשפר בגרות קודם ואז "לבזבז" שנה או לנסות עכשיו להתקבל אם יש לי סיכוי לאיזה מכללות אני יכול להירשם? מכללה למנהל הבנתי שלא :(

    • תסלח לי על הישירות
      עו"ד | 23/06/2008 13:47

      אבל השוק היום רווי ואף אחד לא מסתכל על בוגרי מכללות למיניהן- ולכן אם זה לא אוני' אז תשכח ממשפטים כי המעסיקים לא טיפשים והם יודעים שהתנאי קבלה למכללות הן רק פנקס צ'קים וממוצע בגרות מינימאלי לחלוטין. לכן תלך ללמוד רק אם זה להעשרה כללית ולא מתוך ציפיה לעסוק בזה אח"כ.

      • למעשה אתה יכול להתקבל לרוב המכללות בהתניה
        קירל | 23/06/2008 23:05

        כלומר יגידו לך שאתה כאילו על תנאי וא הממוצע שלך יהיה פחות מהממוצע של כל הסטודנטים אז לא תוכל להמשיך בד"כ הלימודים ממש לא קשים ולא תיהיה לך בעיה שיהיה בהצלחה

      • לעו"ד
        בוגר מכללה | 24/06/2008 12:25

        אני לא יודע מאיפה ה"מידע" המאד לא מדוייק שלך בנוגע למכללות, אבל יש מכללות (בינתחומי, המכללה למנהל) בעלות שם לא פחות מהאוניברסיטאות!

        • מידע מוזר? חדש לך שהמכללות- לרבות אלו שציינת-
          קורא פאסיבי | 24/06/2008 14:45

          אינן אלא מוכרות תואר תמורת כסף? אנשים תתעוררו! המכללות מרמות אתכם. מוכרים לכם תואר במחיר יקר מאוד שרק מתעצם כשאתם יוצאים לשוק ומוצאים את עצמכם בלי תעסוקה .

          • מוכרים תואר או לא, אבל בסוף כולם עורכי דין  לת
            השוק קובע | 24/06/2008 22:43

            • לעו"ד
              סטודנט | 25/06/2008 13:58

              תגיד, כמה שטויות אתה מדבר? אני לומד במכללה ואנשים מצאו סטאז'ים במשרדים טובים ומכובדים. כולם בסוף מוצאים סטאז'. הרי גם ככה הלימודים לרוב לא קשורים למה שנעשה בפועל. לחברה שלי מאונ' ת"א אמרו באחד המשרדים היותר מכובדים בת"א: "כל מה שלמדת, תשכחי!". בסוף כולם יוצאים ומוצאים עבודה. מי שיותר טוב ישרוד, וללא הרבה קשר למוסד הלימודים. אין ספק שמוסד לימודים יוקרתי יותר יפתח יותר דלתות בהתחלה, אבל אם אתה טוב - תצליח בכל מקרה! בהצלחה למתלבט

          • שטויות
            שרון | 25/06/2008 15:45

            אני לומדת במכללה למנהל זה לא כ"כ יקר יש מלגות מהמכללה ועולה לי כמעט כמו אוניברסיטה. אני לא חושבת ש"מוכרים לי תואר שלא שווה כלום" כי עובדה שהרבה חבר'ה בשנה ב' כבר סגרו התמחויות מעולות בזכות גליון ציונים מרשים. (אפילו אנשים הגיעו לעליון) אני בשנה א' ובשנה הבאה מתחילה קליניקה בבימ"ש שלבטח תפתח לי דלתות. אכן עדיף אוניברסיטה, אבל הדלת לא סגורה בפני מי שמצליח במכללה טובה . לגבי סוגיית הציונים שהעלתם כאילו כולם במכללות אהבלים זה לא נכון! למה להיות כזה דיכוטומי מי שאין לו 710 בפסיכו' הוא נעל עם 530?? לי אישית היה 672. הדבר נכון לגבי רוב הקבוצה שאני מסתובבת איתה.

    • באמת? מוזר..
      שרית-שנה ד' | 24/06/2008 12:21

      כשאני נרשמתי בזמנו למכללה למנהל זה היה בלי פסיכומטרי..