תקשיב לי טוב- מי שמוצלח ובעל יכולות בסופו של דבר

  • פנייה ללב שלכם
    מ.ר | 22/06/2008 11:26

    חבר'ה יקרים, אני יודע שאתם ממש רוצים ללמוד משפטים אבל אנא מכם, תעשו רגע חושבים. יש 50,000 עו"ד בשוק (כמעט) ואין תעסוקה למרבית מעורכי הדין הצעירים, המכללות מוצפות בסטודנטים למשפטים כשתנאי הקבלה היחידים להם נדרשו הם בגרות נמוכה מאוד. אף מעסיק היום לא יעדיף בוגר מכללה על בוגר אוני'. ולכן, תעשו חושבים טוב טוב אם אתם רוצים להיכנס למקצוע הזה, כשהשוק מוצף וסביר להניח שלא תמצאו עבודה וכשתוסמכו בעוד כ-5 שנים כבר לא תהיה שום יוקרה למקצוע, בטח אם למדתם במכללה. אני למדתי במכללה ומתייחסים אליי כמו לזבל (אז בבקשה אל תרדו עליי שאני בוגר אוני' מתנשא כי ממש לא) . עצוב לי שבזבזתי 5 שנים ושאליי ואל כל חבריי מהמכללה (בנתניה) מתייחסים כמו עורכי דין סוג ג'. ממש מרגיז אותי כי כן למדתי והשקעתי. אבל בפועל כמה שנוח לנו להאשים אחרים זה אנחנו שבחרנו בכל מחיר ללמוד משפטים והיום בלב שלם אני מצטער על זה. המשרדים הם פלצניים וגם כך אין עבודה אבל אם כבר יש אז יעדיפו את מי שסיים באוניברסיטאות. אז בבקשה,תעשו חושבים לפני שאתם מחליטים ללמוד ואם כבר ללמוד- אז רק באוניברסיטה שלא תיתקלו אח"כ בעליהום כמו שעושים עליי ועל חבריי.

    • תקשיב לי טוב- מי שמוצלח ובעל יכולות בסופו של דבר
      zivplm | 22/06/2008 11:51

      יצליח, אין מה לעשות כאן מי שמתיאש הם פחות מוכשרים כמובן שצריך גם מזל וסובלנות אך השוק יעשה את שלו

      • כולם יודעם את זה ועדיין....
        גרשון | 22/06/2008 14:19

        כולם הולכים ללמוד בגלל: כאילו היוקרה, אין צורך באנגלית והכי חשוב אין צורך במתמטיקה

        • לא חבל? המעסיקים לא מפגרים. הם יודעים בדיוק מה
          מישהו | 22/06/2008 15:07

          שווים בוגרי מכללות. זו סתם אכזבה "ללמוד" ואז לגלות כעבור 5 שנים שסתם בזבזת את זמנך, כי ממילא אף אחד לא מעסיק היום בוגרי מכללות. במיוחד הגרועות שביניהן- ק. אונו, נתניה, שערי משפט, רמת גן.

          • אף אחד לא מעסיק בוגרי מכללות האומנם?
            הורביץ | 22/06/2008 19:24

            זה אומר שיש בערך כ20,000 עו"ד מובטלים לא? כיום יש הבה משרדים ואני מכיר אישית כמה שהמקימים שלהם הם בוגרי מכללות בסה"כ הכל תלוי בבן אדם וכמה הוא מוכן להשקיע אולי נקודת ההתחלה של בוגר מכללה היא יות קשה אך הסיפוק ממנה יהיה הרבה יותר גדול

    • הגם אתה ברוטוס ?
      Boondock saint | 22/06/2008 20:03

      יפה יפה. כאילו שלא מתנהל מסע השמצה לאומי נגד המכללות ובוגריהן אז יוצא לו הקוויזלינג (תעשו חיפוש בוויקי) הזה ומקל עליהם את המלאכה. אז כמה דברים לי אליך חבר. ראשית נראה לי שכל התגובה הזאת שלך מונפצת והיא בכלל "תגובה מטעם" כל מיני גורמים אינטרסנטים שהעובדה שלקחו לאוניברסיטאות את המונופול על תואר במשפטים עושה להם רע. אמרו פה ואמרו נכון שלא משנה איפה למדת אלא מה האיכות שלך כאדם. ובכן בינתיים אתה לא משהו. בעוד 3 שנים יהיו 50K עו"ד בארץ. נכון. כמה מהם יעסקו בעריכת דין כמקצוע ? אולי שני שליש. המון אנשים עושים תואר במשפטים (והשלמה לעו"ד) כתואר נוסף או לשם השכלה כללית (לומדים איתי אנשים כאלה). בהליכי קבלה במערך הציבורי תואר במשפטים מאד מקל את הקבלה. אז הורדנו 18,000 איש ? הורדנו. הלאה. המעסיקים לא רוצים בוגרי מכללות ? הבל הבלים. אני אישית הייתי צריך לבחור בין 4 משרדים שונים שרצו שאצטרף לשורותיהם וכולם מהשורה הראשונה. גם חבריי למסלול קיבלו לא מעט (ואף המון) הצעות לסטאז' ורובם ככולם סגרו במשרדים מהשורה הראשונה, ובשירות המדינה - פרקליטות, משרד ראש הממשלה, משרד הביטחון וכו'. לא מכיר את העליהום הזה שאתה מדבר עליו ולא את הזלזול. כנראה שהם קיימים אבל לא נובעים עקב מקום לימודיך. לגבי הצפת השוק - לטובים תמיד יש מקום וזה נכון גם לגבי מקצועות "מוצפים" אחרים כמו ראיית חשבון, שמאות מקרקעין ורפואה. אני יכול רק להעיד על עצמי ועל המוסד שבו אני לומד (הבינתחומי) שבוגרי המוסד נחשבים למאד מבוקשים בשוק ומשרדי הביג10 באים אלינו (!) כדי לגייס לפני כולם - נשיץ ברנדס למשל ערכו ראיונות בקמפוס. איתם באים גם נציגי הממשל הציבורי ומשרדי הממשלה לרבות הרשות לניירות ערך. אנשים, החושבים היחידים שאתם צריכים לעשות זה אם אתם באמת רוצים לעסוק במקצוע. אם כן תהיה לכם המוטיבציה לעבוד קשה ולהצטיין ובעקבות זה להצליח. אנשים שסתם עושים את התואר כי "שיהיה זה לא יזיק" או "הכסף בזה טוב" מסיימים בלי עבודה ועם זמן פנוי לכתוב פוסטים תבוסתנים כמו זה שאני מגיב לו. חבל שזו התגובה הראשונה שלי בפורום.

      • רק להזכירך בינתחומי לא נחשב למכללה אצל המעסיקים
        zivplm | 23/06/2008 11:22

        שמדברים על המכללות זה בעיקר ר"ג, שערי משפט, נתניה, קרית אונו המכללה למנהל יש שם קצת יותר טוב ולבינתחומי כבר יש שם של אוניברסיטה אז אל תחשיב עצמך איתנו (לצערי) אגב משרדים ציבורים כלומר פרקליטות וכל הרשויות הציבוריות אסור להם בכלל להבחין בין בוגר מכללה לאוניברסיטה זו אפליה לשמע לכן הם מזמנים לראיון על בסיס ממוצע בלבד

        • לzivpl כבוגר מכ' למנהל כתבת"אפליה לשמע"! ואני בוגר
          ר"ג מתמחה בפרקליטות! | 10/07/2008 21:21

          ולא משום שחששו לעשות אפליה לשמה כי משום שנמצאתי מתאים למשרה. המכללה בר"ג עולה על המכללה למנהל מכל היבט!!

        • אתה מטעה
          פאר | 19/11/2009 23:59

          המכללה למנהל והבינתחומי נמצאות באותה רמה למרות שדו"ח המל"ג אף ציין את המכללה למנהל כטובה יותר לכל מי שתוהה עם מה אני מדבר שיחפש את דו"ח אנגלרד!!!

      • אני שמח לשמוע גם תגובות אוהדות למכללות
        סטודנט שנה א | 24/06/2008 12:32

        זה נותן לי כח להמשך, במיוחד בתקופת המבחנים.

        • צר לי לאכזב אותך, אבל כשתצא לשוק העבודה תיווכח
          ר. | 24/06/2008 14:47

          כי אף מעסיק היום לא סופר בוגרי מכללות . מה לעשות, מי שלא עומל בערב שישי...

          • עו"ד אקרמן תסכימי לכתוב מה דעתך בעניין?
            לירי | 01/07/2008 09:52

            תודה רבה:)

            • גם אני בוגרת מכללה
              אקרמן לילך, עו"ד | 01/07/2008 10:17

              ראשית, חבררי היקרים- גם אני בוגרת מכללה ואינני פחותה מאף אחד מבוגרי האוניברסיטה. התמחיתי בפרקליטות ת"א האזרחית וכ- 50% מהמתמחים עמי היו ממכללות, מי שלא מקבל אתכם בגלל שאתם מגיעים ממכללה ולא מאוניברסיטה, כנראה לא שווה שתעבדו אצלו- זוהי גישתי, ישנם אנשים שבוחרים ללמוד במכללה לא בגלל שלא יכלו ללמוד באוניברסיטה אלא כי מעבר ללימודים יש להם גם חיים ( עבודה, משפחה וכו') , ישנם אנשים מוכשרים מאוד ושמתאימים מאוד לתחום המשפטים שפסיכומטרי הוא לא הצלחת חייהם וישנם אנשים שלא הייתי מוכנה לשלם שקל כדי שיייצגו אותי וקיבלו 780 בפסיכומטרי- בקיצור- מכללה/ אוניברסיטה אינה המדד לכלום, הכל תלוי איזה רושם יוצרים בראיון, מי אתה, כמה אתה משקיע וכמה אתה רוצה להצליח- מעבר לעובדה זו- אמנם השוק מוצף אבל מי שמחפש עבודה ימצא אותה ( אולי בהתחלה יש צורך להתפשר מעט אבל מי שטוב מצליח), מכל מקום- תואר המשפטים הנו תואר פרקטי ביותר אשר אף מי שלא מוצא את מקומו במערכת המשפט יימצא לו שימוש לאחר מכן ויש לו דרישה כמעט בכל ענפי התעשייה.

              • עו"ד אקרמן, אל תטעי את הסטודנטים לשווא. יש פערים
                לא משנה | 01/07/2008 18:43

                תהומיים בין בוגרי מכללות לבוגרי אוניברסיטאות. זה לא נכון שהדרך פתוחה בפניהם ומובן שישנם משרדים (למעשה מרביתם, כיום כשהשוק מוצף) שלא מזמנים וזורקים לפח קורות חיים של בוגרי מכללות. אני עוד לא שמעתי על אחד שיכל להתקבל לאוני' והלך למכללה, וההיגיון אף מעיד כך, שהרי שכר הלימוד הוא רבע מהשכ"ל במכללות שלא לדבר על היוקרה. אז בבקשה, אמנם לא נעים לשמוע אבל להעמיד דברים על דיוקם. מה שאתם עושים זה לדחוף אנשים ללמוד מקצוע שאח"כ אף אחד לא יסתכל עליהם וחבל.

                • צר לי אך אינני חושבת שאני מטעה אף אחד
                  אקרמן לילך, עו"ד | 01/07/2008 19:41

                  זוהי עמדתי וזוהי דעתי. מובן שיש משרדים שכאלו- אף אחד לא אמר שלא אך דעתי היא כי משרד שזה המדד שלו אינו משרד ששווה לעבוד בו. אז להפתיע אותך, אני התקבלתי לאוניברסיטת בר אילן ( ויש ברשותי את אישור הקבלה ) והחלטתי ללכת לאוניברסיטה כי קיבלתי שם מלגה מעולה של מצטיינת, ובכלל במכללות יש הרבה מלגות, אני מכירה לפחות עוד 4 אנשים שהתקבלו לאוניברסיטה אבל בגלל האינטנסיביות של האוניברסיטה והעובדה שאין שם מסלול ערב והם לא רצו לוותר על מקום העבודה שלהם הלכו למכללה. וההאשמות שדוחפים אנשים ללמוד מקצוע שאף אחד לא יסתכל עליהם אינם במקומם, אם תראה את דבריי תראה שרשמתי בפירוט רב שיש להתפשר ומדובר בעמדתי ודעתי האישית היא כי כל מי שטוב ויודע ליחצן את עצמו ימצא עבודה.

                • אתה סתם בסרטים
                  קרן | 02/07/2008 16:31

                  אם מה שאתה אומר נכון איך אתה מסביר את העובדה שהמשרדים הכי טובים באים למכללה במנהל במיוחד לראיין סטודנטים כדי שחלילה הסטודנטים הטובים לא ייחטפו ולא יאלצו לנסוע במיוחד לראיון. יש העדפה לבוגרי אוניברסיטאות אבל הצטיינות תשים אותך איתם באותה ליגה בקיצור שטויות תלמד יהיה טוב.