אז ככה: למעשה אני ממליץ לך על 3 מכללות שבהם ניתן לשלב בקלות לימודים +עבודה

  • לימודי משפטים
    אור | 05/06/2008 11:43

    בסוף השנה אני מסיים לימודים לתואר ראשון, ובכוונתי ללמוד לתואר ראשון במשפטים. במקצוע שלמדתי השכר ההתחלתי הממוצע לבוגר ללא נסיון הוא 15-18 אלף ש"ח בחודש, כך שאני רוצה לעבוד במקצוע וללמוד תוך כדי, עדיף בשעות הערב. רציתי לדעת באיזה מוסד מומלץ ללמוד (לא חושב שתהיה לי בעיה של תנאי קבלה), והאם עומס הלימודים מאפשר עבודה במקביל? תודה

    • אז ככה: למעשה אני ממליץ לך על 3 מכללות שבהם ניתן לשלב בקלות לימודים +עבודה
      מור | 05/06/2008 11:51

      ר"ג, קריית אונו, שערי משפט (הוד השרון) אפילו נתניה מכיוון שציינת שיש לך עבודה כבר אז יש מסלול משולב שנותן לך להמשיך לעבוד וגם ללמוד אין למעשה הבדל בין המכללות כולם באותה רמה פחות או יותר לגבי הלימודים עצמם למעשה רוב הסטונדים כלל לא מגיעים ללימודים ומעדיפים לעבוד מאשר להיות בלימודים ברוב הקורסים אין חובת נוכחות אז אין בעיה "להבריז"

      • אם אפשר לקבל ציונים טובים מבלי להיות נוכח בהרצאות כנראה שהרמה לא כל כך גבוהה.
        אור | 05/06/2008 12:27

        אין לי כוונה לעבוד בתור עו"ד בתום תקופת הלימודים. אני רוצה ללמוד משפטים מפני שזה מאוד מענייו אותי, ולכן חשוב לי שהלימודים יהיו ברמה גבוהה ככל האפשר, ופחות חשובה לי התעודה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

        • הלימודים עצמם בכל המקומות הם ברמה גבוהה, פשוט המקצוע עצמו לא קשה ללמידה
          ל- אור | 05/06/2008 15:27

          אם אינך מתכון לעסוק ולהיות עו"ד - עדיף לך לעשות תואר שני זה רק 3 סמסטרים כולל קיץ אז בשנה אחת אתה יכול לעשות זאת

          • לאור - אם אינך יודע שכר התחלתי לעו"ד צעיר הוא בין 5000 ל 6500  לת
            מתמחה | 05/06/2008 16:24

            • באוניברסיטה תתקשה לשלב בגלל שהלימודים נפרשים על כל השבוע לעומת זאת במכללה יש מסלולי לימודים של פעמיי  לת
              רועי | 05/06/2008 17:00

              • הרמה במכללות לא גבוהה - ואוו ממש חידוש לא ידעתי  לת
                מאוכזב מכללה | 05/06/2008 17:18

                • אור - אל תעשה טעות של רבים - אל תלך לבזבז 4 שנים מחייך - חבל על כל טיפה  לת
                  דניצקה | 05/06/2008 17:48

                  • זה לא בזבוז זמן לדעתי
                    אור | 05/06/2008 21:16

                    אני יודע שהשכר נמוך, שליש ממה שאני מרוויח היום, וזאת אחת הסיבות שבגללן אני לא רוצה לעסוק בתחום, אבל עדיין הלימודים מעניינים אותי.

          • איך אני יכול לעשות תואר שאני לפני שעשיתי ראשון?  לת
            אור | 05/06/2008 21:14

            • אם השכר של מעל 10 נטו אל תלך ללמוד הלימודים האלה מיותרים לך תעשה פשוט תואר שני במשפטים  לת
              סיון | 06/06/2008 15:38

              • איפה אפשר לעשות? ומה ההבדל בין זה לבין תואר ראשון?
                אור | 06/06/2008 20:10

                אני מניח שהלימודים לתואר ראשון מקיפים יותר מפני שהם נמשכים יותר זמן. מה היתרון של תואר שני במידה וזה בכלל אפשרי?

                • תואר שני לא נותן לך להיות עו"ד אלא משפטן, זה נמשך בד"כ 3 סמסטרים (שנה שלמה, 12 חודש)  לת
                  גילי | 07/06/2008 20:10

              • תואר שני במשפטים - קריאה נוספת
                אתר הפורומים | 17/07/2008 15:18

                לקריאה נוספת, מקצועית, אודות תואר שני במשפטים קראי: תואר שני במשפטים

        • אם ככה אז פשוט לך להרצאות באונ' במה שמעניין אותך (בלי להרשם ובלי לשלם)  לת
          המנוסה | 12/06/2008 23:08

    • אפשר לשאול מה למדת?
      עו"ד | 08/06/2008 13:36

      מעבר למה שכבר נאמר, קח בחשבון שהלימודים במכללה יעלו לך פי 3... כ - 30,000 ש"ח בשנה במקום פחת מ - 10,000. אני לא בטוחה שאתה יכול לעשות תואר שני במשפטים בלי שיש לך תואר ראשון - ובכל מקרה, גם אם זה אפשרי - זה לא נראה לי מומלץ. כדאי לך להתחיל מהבסיס... ובתואר שני לומדים בעיקר "קורסי בחירה". כנס לאתרי המכללות והאוניברסיטאות ותתרשם.

      • למדתי מדעי המחשב ומתמטיקה.
        אור | 09/06/2008 01:12

        אני מודע לכך ששכר הלימוד גבוה יותר, ושהמכללות נחשבות פחות, אבל למיטב ידיעתי זאת האפשרות היחידה שלי ללמוד מבלי לפגוע בקריירה. אכן יש אפשרות ללמוד לתואר שני, אבל הוא שונה מתואר שני שמיועד לבוגרי תואר ראשון במשפטים. הלימודים לתואר ראשון מקיפים יותר, ולכן לדעתי עדיף ללמוד לתואר ראשון.

        • בשביל הענין לא צריך ללמוד לתואר.
          המנוסה | 12/06/2008 23:14

          יש המון אתרי סטודנטים בהם תוכל למצוא סיכומי הרצאות. קרא אותם ותראה אם זה עדיין כל כך מעניין אותך

    • בשביל מה לך ללמוד משפטים ? לך לעבוד תרוויח כסף ותהנה מהחיים.
      המנוסה | 12/06/2008 23:06

      מה קרה? יש לך אמא פולניה שחייבת שהבן שלה יהיה או רופא או עו"ד ? עשית תואר ראשון שבמסגרתו גם רכשת מקצוע, אז לך לעבוד ותתמקצע במה שלמדת. אחרי כמה שנים תחליט אם בכלל שווה לך להשקיע בלימודי משפטים (שהם קלים למדי, ביחס לחשבונאות או הנדסת חשמל או מחשבים ועוד כמה). ואם כבר, אז למה לא לחסוך כסף וללמוד באונ' - במשפטים אתה יכול לשנורר מחברת בחינה ממישהו וללמוד רק לפני הבחינה, כדי לעבור זה מספיק בהחלט. ללמוד ממש אתה תוכל ללמוד רק את הקורסים שמעניינים אותך, בהנחה שאתה לא רוצה ללמוד משפטים בשביל להיות עו"ד שמרוויח בהתחלה בערך שליש ממה שציינת.