טרום התמחות

  • האם לעשות טרום התמחות?
    גיל | 27/05/2008 08:41

    אני סטודנט שמסיים עוד חודשיים את שנה א', אני לומד במכללת קריית אונו. הציעו לי לעבוד במשרד עו"ד כטרום מתמחה בחצי משרה הבנתי שהעבודה עצמה קשה מאוד והשכר ממש לא גבוהה (21 ש"ח לשעה) האם שווה לי להתחיל כבר עכשיו לעבוד שיש לי כל כך הרבה זמן עד להתמחות עצמה אשמח לשמוע תגובות מסטודנטים שכבר עובדים כטרום מתמחים

    • טרום התמחות
      אייל | 27/05/2008 09:00

      דבר ראשון, ברצוני להעלות בפנייך את העובדה שהתקבלת לעבוד במשרד עו"ד כבר בשנה הראשונה ללימודיך, דבר אשר לא כל סטודנט מתחיל זוכה לו. שנית, ככל שתתחיל יותר מוקדם ככה תרכוש ניסיון ופרקטיקה מהר יותר. שלישית, את החישובים הכלכליים עצמם אתה צריך לעשות בעצמך ולא לקבל עצות בנושא ,כי אתה ורק אתה, יודע ומודע למצבך הכלכלי ואם הינך יכול לעבוד תמורת שכר מינימום ועדיין להתפרנס בכבוד. מקווה שתצליח בכל אשר תפנה.

      • השאלה האם צריך להתחיל בשלב כו מוקדם, הרי לרוב העבוד הזו היא משעממת
        גיל | 27/05/2008 09:34

        מה כבר טרום מתמחה עושה?, איזה ניסיון יש לי שאני אוכל לתרום למשרד! הבנתי שיש שם הרבה הגשות לבתי משפט ולרשויות וכו' וכך גם רוב סטודנטים עושים, לא?

        • במשדרים רציניים הטרומיסטים עוסקים לרוב בעבודה משפטית נטו
          טרום מתמחה | 27/05/2008 10:14

          אני חושב שאם במשרד שקיבל אותך יש גם אופציה להתמחות אז לך על זה, מכיוון שאם תסיים את ההתמחות שם יהיה לך כבר וותק של 3.5 שנים במשרד ואז די בטוח שישארו אותך שם כעו"ד

          • אין לך מה למהר חכה לעשות טרום באמצע שנה ג'
            סעיד | 27/05/2008 14:07

            אתה סתם תכביד על עצמך, עדיף תשקיע בלימודים

            • לך על זה בלי לחשוב פעמיים, אחר כך אם תתקשה למצוא מקום אחר
              תומר | 28/05/2008 11:19

              אתה תחשוב על ההזדמנות הזו, רק שתדע שלא כולם מוכנים קבל סטודנט משנה א'

              • תזכרו-תמיד עדיף לעשות טרום התמחות באותו מקום שאנו רוצים לעשות את ההתמחות עצמה
                דוד | 29/05/2008 11:13

                לכו תדעו על איזה משרד תפלו, לפעמים אתה חושב שהגעת למקום טוב ולבסוף הוא יוצא בדיוק הפוך, אז בטרום יש מספיק זמן לבדוק ולראות את המשרד ואם הוא לא מתאים לך אתה יכול לעזוב ולחפש מקום אחר, חוץ מזה - זה תמיד מוסיף לקו"ח ומראה על רצינות

                • טרום סתם יבאס ויתסכל אותך עדיף בשלב הזה של חייך להנות מתקופת הסטודנט
                  הגואל מציון | 29/05/2008 11:52

                  כי היא לא תחזור בחיים, תחפש טרום בעוד שנה שתיהיה בשנה ג' ולא עכשיו (סוף שנה א')

                  • פינקו אותך עם ה21 ש"ח לשעה אתה לא תקבל את זה בהרבה מקומות, זה ממש שקל שלם מעל המינימום  לת
                    zivplm | 29/05/2008 15:37