הכנסה

  • מישהו מבין כאן במיסים?
    מס | 26/05/2008 19:02

    הכנסה שאני מקבל משלוש דירות שאני מחזיק ומשכיר היא פרותית או הונית? אם זו דירה אחת אז ברור שזו הונית השאלה אם זה 3 זה גם נחשב? יש לי עבודה על השטויות האלה

    • הכנסה
      טל ש. | 26/05/2008 23:54

      לא מובן לי למה ברור שאם מדובר בדירה אחת, ההכנסה היא הכנסה הונית?

      • הכנסה הונית מכיוון שהיא לא מתוצאה של יגיעה אישית וכו'
        מס | 27/05/2008 00:12

        אם זה כבר 3 דירות זה כבר גבולי מכיוון שניתן לומר שזה עיסוק/משלוח יד. בגלל זה אני לא סגור

    • תשובה
      ליאור | 28/05/2008 12:57

      התשובה ציגזר מסיווג ההכנסות שלך. קשה לקבוע בבירור את הגבול בין הכנסה פירותית והכנסה הונית. תלוי גם כיצד מנוהלות הדירות בפועל. לטעמי מקרה של 3 דירות הנן קצה הגבול שמס הכנסה יסכים לראות בהכנסה כהכנסה הונית, ודמי השכירות כפטורים ממס...

    • אם אתה לא מתגורר בדירה ומשכיר כמה זה עשוי להחשב לפירותי.
      סטודנט | 28/05/2008 15:53

      כנראה הכנסה פאסיבית מהשכרה של אחוזת בית - לפי ס' 2(4) לפקודת מס הכנסה (נראה לי) הכנסה הונית זה כשתמכור את הדירה - הרווח מהמכירה ייחשה רווח הון ולהיפך.