תשובה לשאלתך

  • שאלה בדיני עבודה דחוווף
    ?. | 21/05/2008 18:13

    האם ס'בחוזה העבודה שתוכנו שמירת סודיות לגבי שכר ותנאי העסקה ובהפרתו העובד יפוטר לאלתר ללא כל זכויות או תלונות כלפי המעסיק, הינו חוקי?

    • תשובה לשאלתך
      סטודנטית לדיני עבודה | 22/05/2008 21:55

      לסברתי זה לא חוקי משום שיש פה התנאה על זכויות שמוגנות בחוקי מגן שהם קוגנטיים ולא ניתן להתנות עליהם...הכוונה שאין להתנות על זכויות העובד שמוגנות בחוקי מגן כגון הזכות לקבלת פיצויי פיטורין וכו'

    • חידוד לשאלה

      השאלה כאמור נוגעת לס' הסודיות עצמו וחוקיותו, היינו שלא לגלות את פרטי השכר.

      • תושבה מחודדת :)
        סטודנטית לדיני עבודה | 25/05/2008 20:58

        אובכן כנראה , אחרי בירור וגם בדברי החקיקה, שזה אפשרי שכן יש את חוק הןדעה לעובד (תנאי עבודה) שנחקק ב2002 לפיו חייב מעביד לספק לעובד פרטים בדבר תנאי עבודתו, תוך 30 יום, בחוק זה אין קביעה בעניין סודיות ולכן לכאורה מכלל הלאו שומעים ההן משלא נשללה מהמעביד אפשרות התנאה בעניין סודיות השכר כנראה שהוא כן רשאי להתנות זאת על העובד , זה גם מתחייב מהפררוגטיבה (זכות היתר בניהול) שלו במפעלו ובלבד שכאמור תנאי השכר הם חוקיים. בהצלחה