ווא.. איזו שאלה..

  • שאלה על מבחן הוודאות הקרובה
    אלי | 08/01/2008 13:45

    קבלתי עבודה על מבחן הוודאות (גישת ברק נגד גישת דורנר) ועל האיזונים (אופקי\אנכי) השאלה: רשות השידור מבקשת לשדר סרט המתעד את חייהם והשקפותיהם של העותרים, יהודים שומרי תורה ומצוות. אלו ממלאים תפקיד פעיל בסרט הכולל ראיונות עימם. הסרט הוסרט בימי חול. רשות השידור מבקשת לשדר את הסרט בשבת. העותרים מתנגדים לכך. הם טוענים לפגיעה ברגשות הדת ובחופש הדת. הם פנו לרשות השידור וביקשו שלא לשדר את הסרט בשבת אך זו סרבה לבקשתם. רשות השידור הבהירה כי היא מוכנה להוסיף כיתוב על המסך לפיו הסרט צולם ביום חול אך אין היא מוכנה לשדר את הסרט ביום חול שכן אין לה רצועת שידור לכך. א.מהו האיזון הראוי במקרה הנ"ל ומדוע? לדעתי מדובר באיזון אופקי -פגיעת זכות בזכות ,אבל אני לא יודע איך בדיוק להגדיר את הזכויות (חופש דת מול זכות ההקרנה -בזכויות יוצרים ,או שמדובר בכלל באיזון אנכי ) ב. בצעו את האיזון -צריך לשלב את הגישות של ברק ושל דורנר ברק משלב את מבחן הוודאות הקרובה עם דרישה מס'2 בפסקת ההגבלה-ערכיה של מ"י לעומתו,דורנר משלבת את מבחן הוודאות עם מבחני המידתיות ,האם אני צודק ? תודה רבה מראש

    • ווא.. איזו שאלה..
      שלום | 08/01/2008 19:16

      חתיכת עבודה נתנו לכם. בתור סטודנט שנה א' קצת קשה לי לעזור, אבל שיהייה בהצלחה..

      • העבודה במסגרת תואר ראשון במנהל עסקים
        אלי | 08/01/2008 20:19

        בקורס -יסודות המשפט צריך לענות אך לא להתפרס על כמה עמודים אשמח אם תוכלו לעזור לי

        • איזו חוצפה! שואלים סטודנטים למנהל עסקים שאלות משפטיות ברמה כ"כ גבוהה!
          אלון | 09/01/2008 13:48

          האם הפנו אותך לפסקי דין/ למקורות מידע מסויימים?

    • תעלה לפה את ההסברים שוב של איזון אופקי ואנכי, ננסה לעזור..
      שירלי | 11/01/2008 23:26

      בכל מקרה,מערך האיזונים והבלמים אמור לבחון את העובדה האם שידורי הסרט מחד, לא ייגרום לנזק כספי לרשות השידור (שיקול רייטינג, השקעות הפקה וכו..) ומאיד, כיבוד רגשותיהם של ה"שחקנים" העיקריים. וכן, האם ציון העובדה כי מדובר על סרט שהוקרן ביום חול אכן מהווה בלם מספיק לפגיעה העתידית בהם?