האם רשאי עורך דין לאמת חתימה של עצמו?

  • חתימת עו"ד על תצהיר שלו
    מור | 24/09/2024 10:50

    שלום רב,

    אני עו"ד.

    מעוניינת להגיש השגה לרשות המיסים. יש לעשות זאת על גבי תצהיר. שאלתי היא האם אני זקוקה לעורך דין שיאמת חתימה על גבי התצהיר? או שחתימתי כעו"ד מספיקה.

    תודה

    • האם רשאי עורך דין לאמת חתימה של עצמו?
      חיים | 24/09/2024 14:29

      שאלה יפה.

      לדעתי לא, אף כי לא מצאתי הוראה מפורשת.

      אפשר להקיש זאת, מקל וחומר, מסעיף 10(א) לחוק הנוטריונים: “לא ישתמש נוטריון בסמכות מסמכויותיו בענין של עצמו...”

      ובעיקר מנוסח סעיף 15(א) לפקודת הראיות: “מקום שמותר לאדם על־פי דין, או שנדרש אדם, להוכיח דבר על־ידי תצהיר בכתב, בשבועה או בהן צדק, יהיה תצהירו בכתב ראיה כשרה, אם הוזהר המצהיר כי עליו להצהיר את האמת וכי יהא צפוי לענשים הקבועים בחוק אם לא יעשה כן".

      "אם הוזהר" משמע: אם הוזהר על-ידי אדם אחר, שהרי אדם אינו מזהיר את עצמו (למעט כצורת ביטוי: “הזהיר את עצמו" משמע: נזהר).