מי יכול לשמש מלווה?

  • מלווה
    יקותיאל | 17/09/2024 21:07

    שלום אני נהג חדש ואין מי שילווה אותי כי אבא שלי נפטר האם אפשר להוציא  פטור או אפילו לעשות עוד שיעורים אשמח לתשבה תודההההההההההההההההההההההההההההההה

    • מי יכול לשמש מלווה?
      IsraeliHammer | 18/09/2024 19:20

       מורה לנהיגה בעל ותק של 5 שנים לפחות בנהיגה, ללא קשר לגיל שלו.

      אם המלווה שלכם הוא מורה לנהיגה, תצטרכו לצבור לפחות 12 שעות נהיגה בליווי, מתוכן 4 שעות נהיגה בדרך עירונית, 4 שעות נהיגה בדרך שאינה עירונית ו-4 שעות נהיגה בלילה.

    • ליווי לנהג חדש
      יעקבי | 19/09/2024 07:05

      שלום יקותיאל,

      ראה נוסח תקנות התעבורה הרלבנטיות:

      תקנה 175ב. (א) נהג חדש צעיר ינהג עם מלווה במשך 50 שעות לפחות (להלן - שעות הליווי); שעות הליווי יכללו 20 שעות נהיגה בדרך עירונית, 15 שעות נהיגה בדרך שאינה דרך עירונית ו–15 שעות נהיגה בשעות הלילה; לעניין תקנה זו, "שעות הלילה" - כהגדרתן בסעיף 12א1(ד)(2) לפקודה.

      (ב) היה הנהג החדש הצעיר זכאי למימון הליווי לפי תקנה 176ה, יהיה המלווה של הנהג החדש הצעיר בעל רישיון להוראת נהיגה, שעות הליווי יהיו 12 שעות לפחות, ויכללו 4 שעות נהיגה בדרך עירונית, 4 שעות נהיגה בדרך שאינה דרך עירונית ו–4 שעות נהיגה בשעות הלילה.

      תקנת תעבורה 175ה. נהג חדש צעיר שהוכיח לרשות הרישוי שמתקיים בו אחד מהתנאים המפורטים להלן, יראו אותו כמי שנבצר ממנו לבצע את תכנית הליווי באמצעות מלווה, והוא יהיה זכאי למימון מאוצר המדינה לשם ביצוע תכנית הליווי באמצעות מלווה שהוא בעל רישיון להוראת נהיגה שאישרה רשות הרישוי ובכפוף לתנאי האישור:

      (1) הוא מקבל תשלום או גמלה לפי פרט (1)(א) או (2) לתוספת הראשונה לחוק הבטחת הכנסה, התשמ"א-1980;

      (2) הוא מקבל תשלום לפי חוק המזונות (הבטחת תשלום), התשל"ב-1972, והוא זוכה כאמור בתקנה 3(3) לתקנות המזונות (הבטחת תשלום), התשל"ג-1972;

      (3) סמוך לפני שמלאו לו 18 שנים הוא קיבל גמלה או תשלום כאמור בפסקה (1) או (2);

      (4) הוא חייל המשרת בצבא הגנה לישראל, המחזיק תעודת חייל בודד תקפה, והציג אישור מאת קצין תנאי השירות ביחידתו כי לפי פקודות הצבא הוא זכאי בשל כך למענק חודשי קבוע.

      בהצלחה

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע