יצירת משחק "בהשראת" משחק קיים

  • משחק בהשראת תוכנית טלויזיה
    מיכל | 21/07/2024 20:33

    שלום.

    הכנתי לכיתה שלי משחק בהשראת תוכנית הטלויזיה "הכל הולך", מותאם לכיתה שלי. תמונות שקשורות, מנגינות שקשורות וכו. הרבה ראו את המשחק שהכנתי ורצו שאכין להם גם. האם אני יכולה למכור משחק כזה? זו בעצם מצגת שרצה ברקע של המשחקים, אבל אני תוהה האם יש זכויות יוצרים שאני עלולה לפגוע בהם. אשמח לתשובה בהקדם. האם אני יכולה לקרוא לזה "הכל הולך"? להשתמש במנגינות רקע שלהם? וכו.. תודה רבה.

    • יצירת משחק "בהשראת" משחק קיים
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/09/2024 13:35

      שלום רב,

      במשחק או תכנית עשויים להיות כלולים תכנים הנחשבים ליצירות מוגנות בזכות יוצרים. ככל שאכן כך הוא, הרי שהעתקתם ללא רשות אסורה וכך גם יצירת "יצירה נגזרת" מהם.

      ככל שמדובר בשימוש שנעשה לצורך "הוראה או בחינה על ידי מוסד חינוך", יתכן והדבר יהווה "שימוש הוגן" מותר, ואולם יש לבחון את העניין לאור שיקולים שונים שהותוו בחוק ובכלל אלו:

      (1) מטרת השימוש ואופיו;

      (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש;

      (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה;

      (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה.