עדיף שהבעיות עם המומחה שלך לא יעלו בבקשת הדחייה

  • שאלה דחופה נוספת
    חגית | 23/08/2024 17:28

    תודה רבה על העזרה וההתייחסות החוזרת והמפורטת

    הרקע:

    ביהד האריך פעמיים מועד הגשת תצהיר מטעם התובעת עקב  שהוסבר  שהתובעת לוקה במחלת נפש והכל לוקח לה יותר זמן.

    כעת זו תהיה בקשה שלישית להארכה שתגיש, אציין ש זמן ההארכה הקודם נוצל ע"י התובעת  להכנת חווד מטעמה , אך לא קיבלה מהמומחה את חווד שהזמינה ולכן צריכה להתחיל הכל מאפס מול מומחה אחר ו עקב נסיבות אלה והלחצים המשפטיים הנל הוחרף מצבה הנפשי.

    השאלה:

    1. האם לציין בבקשה שתגיש התובעת שהיא פעלה למול מומחה ושילמה לו  לצורך חווד אך למצער לא קיבלה את חווד שהזמינה אלא קיבלה חווד חלקית וחסרה ועם טעויות  ולא ברורה וללא הסברים כתובים, וכעת צריכה מהתחלה לפעול מחדש לחווד. (וכי מצבה הנפשי החריף עקב הלחצים הנסיבות והלחצים משפטיים הנל).

    2. והאם באישור רפואי שתגיש יחד עם הבקשה הנ"ל להארכה כדאי שיכתב בו שמצבה הנפשי של התובעת החריף והיא אינה יכולה לטפל בענייניה?  (אציין שבעבר בהליך מלפני שנים הנתבע כבר אישר בכתב שהתובעת לא יכלה לטפל בענייניה).  או שכדאי שיכתב באישור רק שהיא לא יכולה לעמוד בדרישות ההליך ובדרישות משפטיות?

    אציין כי אחת הטענות בהליך דנן מטעם התובעת תהיה כי היא לא הגישה את התביעה קודם כי לא יכלה לטפל בענייניה.

    • עדיף שהבעיות עם המומחה שלך לא יעלו בבקשת הדחייה
      ץ | 23/08/2024 19:14

      בית הדין צריך לדחות את המועד בשל חוות הדעת הרפואית/פסיכיאטרית - בלבד - ולא בשל סכסוך עם המומחה.

      דחיות קודמות, לדעתי, לא ממש רלוונטיות, ועדיף לא להזכיר אותן, כי בית הדין עלול לקבוע שבשל הדחיות הקודמות הללו הוא לא מאשר יותר עוד דחייה נוספת.

      החלק החשוב יותר באישור הרפואי הוא - "שהיא לא יכולה לעמוד בדרישות ההליך ובדרישות משפטיות"

      נושא "ההחרפה" לא מעניינו של בית הדין ובית הדין לא חייב לדעת שחלה החרפה. אם את לא מסוגלת, אז זה מה שחשוב - אפילו לא חלה החרפה.

      • אם לא אזכיר את המומחה אז...
        חגית | 23/08/2024 20:19

        1. השיקול שלי להסביר מה היה עם המומחה זה שאם לא אזכירו ואת החודשים שפעלתי למולו לצורך חוות דעת -(כחודשיים וחצי או יותר פעלתי למולו) אז ביה"ד יחשוב שלמרות שנתן לי הארכה של חודשים לקדם  חווד וכולי אני הייתי אדישה ולא עשיתי בהם כלום. וזה יכול להיזקף כנגדי.ואם כן אזכיר זאת אז ביה"ד יראה שהתאמצתי ששילמתי למומחה ופעלתי.

        אני חוששת שביה"ד יבחין לבד בעצמו שכבר נתן לי הארכה ארוכה שנכנסה בתוכה הפגרה בסה"כ הארכה של כ3.5 חודשים ושלא קידמתי בה כלום-אז האם זה משנה מתשובתך הקודמת?

        2. האם באישור הרפואי כדאי לכלול גם את תאריכי החודשים שהוארכו לי ושבהם הייתי אמורה לפעול למען ההליך,  כתקופה  שלא יכולתי לעמוד בה בדרישות ההליך בגלל מצבי הרפואי וזאת מבלי לציין שניתנה לי בהם הארכה?

        ואם התשובה חיובית, האם ביהד לא יתעצבן שלא עדכנתי במצבי מיד כשלא יכולתי לטפל , יתעצבן שחיכיתי חודשים לעדכן לגבי מצבי...

        • מה כדאי לכלול בבקשה לבית הדין
          ץ | 23/08/2024 21:38

          לכל היותר, הייתי מציין שהמומחה הראשון הפסיק את עבודתו מסיבות אישיות.

          האישור הרפואי מיועד לגבי העתיד, ולא לגבי מה היה לך בעבר.

          לדעתי, ככל שהאישור הרפואי יהיה קצר אבל חד משמעי, כך יהיה טוב יותר עבורך.

          יחד עם זאת. לעולם אין לדעת מה יחליט בית הדין לעבודה, ששם יש בידי השופטים והרשמים סמכות לפעול על פי שיקול הדעת שלהם - הרבה מעבר למה שמקובל בבית משפט רגיל.

          היתרון בבקשת דחייה קצרה הוא - שאם בית הדין ייתן לצד השני זכות תגובה לבקשת הדחייה, אז גם התגובה תהיה מן הסתם קצרה.

          • ולא יבקשו אישור מהמומחה
            חגית | 23/08/2024 22:09

            ולא עלולים לבקש אישור מהמומחה לכך שהפסיק עבודתו מסיבות אישיות?

            • לכן האם עדיף במקום להזכיר את המומחה
              חגית | 23/08/2024 22:15

              לכן האם עדיף במקום להזכיר את המומחה, לנקוב באישור הרפואי שמזה מס חודשים אני לא מסוגלת לעמוד בדרישות משפטיות , קוויתי שזה ישתפר ומשנוכחתי שלא כך הוא אני פונה בבקשת הארכה בהתאם לאישור רפואי ולצפי הרפואי במצבי...

              • לדעתי - זה בדיוק מה שעליך לעשות
                ץ | 23/08/2024 22:42

                ולגבי השאלה הקודמת ...

                בית הדין לא יפנה למומחה מטעמך, כי הוא לא בעל דין בהליך המשפטי, ואין לו זכות טיעון.

                • אבל יכולים לבקש ממני אסמכתא ל
                  חגית | 23/08/2024 22:51

                  אבל האם  יכולים לבקש ממני אסמכתא לכך שהמומחה הפסיק מסיבות אישיות, או שהנתבע יפנה אליו לברר במידה ואציין את שמו ויסתור אותי.

                  רוצה לוודא שהבנתי את תשובתך אני מבינה  שלדעתך עדיף לי במקום לציין את עניין המומחה , לרשום באישור הרפואי שמזה חודשים לא יכולה לעמוד בדרישות ההליך ומשזה לא השתפר כמו שקוויתי מבקשת.....(כמו שכתבתי קודם)

                  • אם המומחה הוא מטעמך ולא מומחה שמינה בית הדין
                    ץ | 23/08/2024 23:14

                    זה לא עניינו של בית הדין למה את החלטת לסיים את ההתקשרות שלך עם המומחה מטעמך.

                    רק אם המומחה הוא מטעם בית בית הדין לעבודה, ורק אם בית הדין לעבודה הוא זה שמינה אותו בתור מומחה, אז רק במקרה כזה בית הדין יפנה למומחה כדי לדעת מדוע הפסיק את עבודתו.

                    אם המומחה הוא פרטי שלך, אין זה מעניינו של בית הדין מדוע סיימת את ההתקשרות עם המומחה שלך. ובית הדין לא יפנה למומחה ולא ישאל אותו שאלות.

              • צודקת לא להזכיר את המומחה ולהסתמך על האישור הרפואי
                ץ | 23/08/2024 23:07