מה שנכון לבקש נובע מתוכן המסמך הרפואי/נפשי

  • שאלה דחופה לגבי סעד בבקשה
    חגית | 22/08/2024 10:22

    הרקע לשאלה:

    התובע בביה"ד לעבודה, הוא נכה 100 אחוז במחלה נפשית, תוך כדי ההליך מצבו הנפשי התדרדר ואינו מאפשר לו לקדם את ענייניו המשפטיים ולהצליח לפעול כנדרש ממנו בהליך, מניסיון מצבי התדרדרות אלה אורכים חודשים עד להטבה.

    השאלה:

    לביהד יוצג אישור פסיכיאטר שמצב התובע התדרדר והצפי לשיפור רק בעוד כמה חודשים, לפיכך האם ניתן לבקש מביה"ד להקפיא את ההליך במספר חודשים עד להטבה במצבו?

    או שחייבים לבקש דחיית מועד הגשת התצהיר (מועד המתקרב) בפרק זמן נקוב ולא ניתן לבקש הקפאה עד להטבה ?

    מה ניתן לבקש בנסיבות על מנת לקבל מס חודשים שיאפשרו לתובע להתאושש ממצבו ולפעול כנדרש ממנו בהליך?

    תודה רבה

    • מה שנכון לבקש נובע מתוכן המסמך הרפואי/נפשי
      ץ | 22/08/2024 19:33

      כאשר הדבר נובע מחוות דעת או מאישור רפואי על סוגיו השונים, לבית המשפט (או לבית הדין) אין אפשרות להבין לבד, בכוחות עצמם,  מתוך ההגדרות הרפואיות/נפשיות שבאישור הרפואי את מצבו של המבקש.

      לכן, מידת היכולת של המבקש להתמודד עם ההליך המשפטי לצורך קבלת דחייה כלשהי, צריך שיקבע במפורש בתוך המסמך הרפואי, כך שהרופא או הפסיכיאטר הם שיקבעו שאותו אדם אינו יכול או כשיר להתמודד עם הדרישות של ההליך המשפטי. וגם, האישור הרפואי צריך לקבוע לאורך כמה זמן חוסר היכולת הזה יהיה קיים.

      ואז, הבקשה לדחייה פשוט תסתמך על המועדים שקבועים באישור הרפואי.