דמי ניהול לדיירים חוזרים

  • דמי ניהול לדיירים חוזרים בלבד - אות מתה?
    יוסי | 27/07/2024 18:39

    כולנו מכירים את הסעיף הסטנדרטי של השתתפות היזם בדמי ניהול לדיירים חוזרים בלבד.
    השאלה היא כמובן כיצד ניתן לאכוף את הסעיף הזה ולוודא שהדייר החוזר באמת מתגורר בדירה?

    ברור שמעת לעת אפשר להוציא נסח טאבו ולוודא שהדירה עדיין בבעלותו, אבל איך אפשר לדעת שהוא לא משכיר אותה?
    האם היזמים מתכוונים להשקיע כספים במעקב ותביעות של דיירים שמשכירים את הדירה שלהם, או שמא מדובר בסעיף שהוא אותה מתה ואם כך אולי כדאי לטפל בזה כבר בשלב הניסוח של החוזה?

    • דמי ניהול לדיירים חוזרים
      עו"ד אילן הלוי | 29/07/2024 07:58

      יוסי שלום

      קודם כל חובת התשלום של הפרשי דמי אחזקה היא בפרויקטים של פינוי בינוי ולא שכיחה בפרויקטים של תמ"א.

      נסח הטאבו אינו רלבנטי מאחר והוא משקף בעלויות ולא אחזקות בדירות.

      אני לא חושב שהיזמים ישקיעו כספים במעקבים וכו'. הם פשוט רואים את זה כחלק מהוצאות הפרויקט וזהו.   אם הם באמת רוצים גם אין בעיה לבדוק את נושא המגורים בדירות בכמה שיחות טלפון.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • נסח טאבו כן רלוונטי
        יוסי | 21/08/2024 02:29

        כי להבנתי, ואתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה, ברגע שדייר שמקבל השתתפות בדמי ניהול מוכר את הדירה שלו אז היזם לא צריך יותר להשתתף בדמי הניהול עבור אותה דירה, לכן ברור שכדאי ליזמים להוציא נסח טאבו בתדירות מסוימת, נניח כל שנה, ופשוט להפסיק מיד לשלם דמי ניהול לכל דייר חוזר שכבר לא רשום בטאבו כבעלים של דירת התמורה.
        אז זה רלוונטי, זה רק לא מטפל בכל הבעיה מנקודת המבט של היזם, זה פוטר אותו מתשלום בדירות שנמכרו אבל לא עוזר לו עם דירות מושכרות שבעל הדירה שלהן מתחזה לדייר.
        אני מניח שגם פה אפשר לעשות מינוי על התרעות של מודעות שכירות מאתרים כמו יד2 ולסמן כל דירה במתחם שמוצעת להשכרה ובתגובה לשלוח מכתב לבעל הדירה שמאיים עליו בתביעה אם הוא ימשיך לדרוש השתתפות בדמי הניהול ויתברר ליזם שהוא רימה אותו, תוך אזכור מודעת ההשכרה. או לחלופין יזם יכול להחליט פשוט מיד להפסיק לשלם לכל דירה שמוצעת להשכרה אלא אם כן בעל הדירה ישלח לו תצהיר שעל אף פרסום המודעה הוא בכל זאת ממשיך להתגורר בדירה.