האם עבירת אלימות במשפחה תוביל בכל מקרה להגשת כתב אישום?

  • עבירת אלב״מ
    שאלה אנונימית | 24/08/2022 14:43

    שלום,

    האם עבירה ראשונה של אלימות בתא המשפחתי ( צד א׳ ללא כל עבר פלילי גרם לצד ב׳ שפשופים קלים בגופו) יכולה לגרור הגשת כתב אישום או סגירת תיק? ואם מגישים כתב אישום האם אפשרי לסיים משפט ללא הרשעה?

    יש לציין שהצד הפוגע הינו סטודנט שכן האם בית המשפט יתחשב בכך ולא ירשיע במידה שיוגש כתב אישום?

    תודה על המענה שלכם!

    • האם עבירת אלימות במשפחה תוביל בכל מקרה להגשת כתב אישום?
      עו"ד עדי בוקר | 28/08/2022 08:36

      שבוע טוב,

      כל מקרה נבחן לגופו ולא ניתן להעריך את מקרה ספציפי כזה או אחר ללא בחינת חומר הראיות בתיק.

      עם זאת, לא אחת ניתן לסגור את התיק כבר בטרם מוגש כתב אישום ו/או במידה ומוגש כתב אישום לסיים את התיק ללא הרשעה בדין עם ניתן לעמוד בתנאים המשפטיים הקבועים בפסיקת בתי המשפט.

      הרבה בהצלחה ובשורות טובות.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי
      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com