שינוי עילת סגירה להעדר אשמה

  • השגת גבול פלילית
    חסוי | 17/08/2022 18:07

    שלום

    הגעתי למישטרה לברר כמה דברים,לאחר שסרבו לעזור לי שוטר ביקש ממני לצאת מהתחנה.

    אמרתי לו שטרם סיימתי לקבל שרות ולכן אני לא יוצא.

    בתגובה הוא אמר לי שיעכב אותי,שאלתי מה הסיבה הוא אמר השגת גבול פלילית,

    בהמשך התיק ניסגר מחוסר ראיות.

    1. מה היא העילה לשנות סטטוס לחוסר אשמה?

    2. האם תחנת מישטרה יכולה להיות שייכת לעבירה השגת גבול פלילית?אשמח להנמקה(המחזיק בנכס זהו תאגיד מדינת ישראל ולא השוטר).

    • שינוי עילת סגירה להעדר אשמה
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/08/2022 15:17

      פונה יקר, ברמה המשפטית, ההגנה בעבירת הסגת הגבול היא על המחזיק הפיזי ולא על הבעלים של הנכס ולכן יתכנו מקרים בהם אדם המנסה להיכנס ללא היתר לחדר רופאים בבית חולים יואשם בהסגת גבול פלילית. וכדאי אף לדעת , שניתן לעבור עבירה של הסגת גבול באופן שאדם נשאר שלא כדין בנכס לאחר שהכניסה לתוכו הייתה כדין  וזאת ככל שמדובר בהישארות בניגוד לרצונו של המחזיק ועל אף דרישה מפורשת מצידו לעזוב את המקום. יחד עם זאת, כדי להרשיע בעבירה של הסגת גבול, נדרשת המדינה להוכיח גם יסודות נוספים וכנראה שבמקרה שלך ישנה בעיה ראייתית להעמיד אותך לדין, בעיה שלא ניתן לעמוד על טיבה מבלי להיחשף לחומר הראיות בתיק. עצתי לך להיעזר בעו"ד שיצלם את חומר הראיות בתיק ויגיש בקשה משפטית רצינית לשינוי עילת הסגירה להעדר אשמה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי