אתר הפורומים המשפטיים יש לך שאלה משפטית? קבל תשובה מעורך דין

בעלת דירה שנפטרה

  • בעלת דירה שנפטרה (לפחות כך חושבים)
    א | 17/06/2018 14:23

    שלום,

    אני אתחיל מהתחלה.
    אני נכנסתי לדירה לפני כשנתיים כאשר השותף שלי כבר היה שם שנתיים לפני כן. הבעלת דירה (שגרה בקנדה אגב) כבר אז הראתה סימני הידרדרות במצבה הביראותי.

    אני והשותף היינו חתומים מולה בחוזה סטנדרטי יחסית (בלתי מוגן). אני הייתי מעביר לשותף כל חודש כסף על השכ״ד וחשבונות וכל חודש השותף היה מעביר לה את השכ״ד (העברה בנקאית לחשבון שלה בארץ). בנוסף, היה אצלה שכ״ד שלם מכל שותף בתור ערבות.

    לפני כשלושה חודשים, הגיעה אישה מבוגרת יחסית לפתע ודפקה בדלת. היא טענה שהיא הבת של הבעלת דירה, ושהבעלת דירה נפטרה. היא נראתה לא טוב והייתה מאוד לחוצה, והיא הסבירה שגנבו להם את כל הכסף והמסמכים שהיו להם בקנדה (לא יודע מה זה אומר). היא רצתה שאעביר את החוזה על שמה, כמובן שלא הסכמתי בלי מסמכים רלוונטים. ביקשתי לראות תעודה מזהה, והיא הראתה לי את התעודה שלה וצילום של התעודה של אמה (השם משפחה היה שונה). ביקשתי את פרטי ההתקשרות שלה, והיא לא הסכימה לתת בטענה שהיא מפחדת מהמקרה שקרה להם, ולא רוצה שיגיעו אליה אנשים מפוקפקים. היא השאירה לי את הפרטים של החדר באכסניה שהיא מתגוררת בה פה בתל אביב, אם ארצה ליצור איתה קשר. נתתי לה את מספר הטלפון שלי ושל השותף, ואמרתי לה שאם צריכה משהו שתתקשר ולא תגיע לדירה בצורה פתאומית. מאז לא דיברה איתנו.

    מאז הבשורה, ניסינו להתקשר, לשלוח הודעות, מיילים לבעלת דירה, ללא תשובה. החלטנו לא להעביר כסף עד שלא ידברו איתנו לגבי ההמשך.

    אני תכננתי לעזוב את הדירה בסוף יולי (כעשרה ימים לפני גמר החוזה).

    כמה שאלות: האם היה עלינו להמשיך לשלוח לחשבון של הבעלת דירה כסף, או שפעלנו נכון?
    מה עליי לעשות לפני שאעזוב כדאי לצאת נקי מכל הסיפור? (השותף השני מתכנן להישאר)
    יכול להיות שלא נשלם על השכ״ד?

    באופן כללי, כיצד כדאי לפעול במצב הזה?

    תודה מראש

    האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
    מסך מלא השב

    • בעלת דירה שנפטרה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/06/2018 14:47

      שלום רב,

      גם אם בעלת הדירה נפטרה אין הדבר פוטר אתכם מלקיים אחר הוראות החוזה, וכמובן לשלם את דמי השכירות.

      מאחר שהכספים הופקדו כבר בעבר לחשבון בנק עליכם להוסיף ולהפקיד את הכספים בחשבון זה. ככל שהמשכירה אכן הלכה לעולמה יוכלו יורשיה, לאחר קבלת צו ירושה, לקבל את הכספים.

      אם שותפך מכוון להמשיך ולהשאר בדירה גם לאחר תום תקופת השכירות וככל שלא יצליח ליצור קשר עם המשכירה או מי מיורשיה ולא יחתם הסכם שכירות חדש, עליו הוסיף ולשלם את דמי השכירות לחשבון המשכירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
      מסך מלא השב

קבל עכשיו ייעוץ משפטי אישי

לייעוץ ראשוני טלפוני חייג: 077-9973868
ליעוץ אישי עם עו"ד
הודעות אחרונות
  • פורום דיני עבודה 19/04/2024 | 21:27 drfgdrg grgrg
  • פורום צוואות וירושות 19/04/2024 | 20:41 דירה מירושה לפני שנתיים אבי נפטר קיבלתי צו ירושה וקיבלתי את   הדירה שלו ומכרתי אותה האישה שטוענת שהיתה י...
  • פורום דיני משפחה 19/04/2024 | 20:31 דירה מירושה אבי נפטר לפני שנתיים , קיבלתי את הדירה שלו ומכרתי אותה האישה שטוענת שהיתה ידועה בציבור מבקשת לתקן...
  • פורום דיני תעבורה 19/04/2024 | 17:35 התנהגות בנת"צ שלום מ'1. אסור לנסוע בנת"צ למי שאינו מורשה ומכאן שאסור לעקוף תוך נסיעה בנת"צ.2. לשם פניה ימינה יש...
  • פורום בתי משפט 19/04/2024 | 16:32 האם לא ניתן נימוק לסגירת התיק? בברכה, יהונתן ינאי, עו"ד  מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט הארבעה 28, תל אביב...
כניסה לפורומים המשפטיים
© כל הזכויות שמורות לעו"ד אדי סוברי, אתר הפורומים המשפטיים.
סקייטק