היי

  • שאלות
    ב | 29/04/2008 14:44

    שלום לכולם, יש לי כמה שאלות מעט מפגרות, מקווה שתוכלו לעזור לי בהן. אז ככה: 1. האם עו"ד רשאי לתת תצהיר מטעמו ולהזהיר את עצמו? 2.במעצר עד תום ההליכים, האם קיימת מניעה שלפיה בימ"ש שדן במעצר עד תום ההליכים ידון בתיק העיקרי? 3. אותה שאלה לענין קדם משפט- האם יש מניעה שהשופט שדן בקדם ידון בתיק העיקרי? תודה רבה רבה למי שיודע ויוכל לענות ובהצלחה!!!

    • היי
      רותם | 29/04/2008 15:05

      1. לגבי התצהיר - ההגיון אומר שלא.. 2. לגבי מעצר עד תום ההליכים - נכון שסעיף 21 לחוק המעצרים נוקט במילים "יוגש בפני ביהמ"ש שבפניו הוגש כתב אישום" אך נראה לי כי אין מניעה שאותו הרכב ידון גם בתיק שכן, גם לאחר מתן פס"ד יש לו הסמכות להורות על מעצר ל- 72 שעות נוספות (בהתקיים תנאים מסוימים). 3. לגבי קדם משפט - וזו התשובה היחידה שאני יכולה לתת בודאות מוחלטת - אותו שופט ידון גם בדיון (בשונה לישיבה מקדמית בהליך פלילי).

      • לגבי המותב שיושב בתיק העיקרי
        יאיר | 29/04/2008 15:10

        אם אני זוכר נכון, אז המותב שיושב במעצר לא יכול לדון בתיק העיקרי, כי הוא נחשף בפני כל חומר הראיות.

        • תודה! יאיר- נדמה לי שאתה מכוון למעצר ימים- ששם בוודאות לא ניתן היות ושם ניתן להגיש ראיות לא קבילות
          ב | 29/04/2008 15:15

          אבל במעצר עד תום ההליכים למעט חריגים לא ניתן להגיש ראיות לא קבילות ובגלל זה הדילמה. כי שאלתי חברים איך זה מתרחש בפרקטיקה ואמרו לי שהשופט שדן במעצר עד תום ההליכים לא דן בתיק העיקרי, השאלה היא אם יש לזה אסמכתא חוקית. גם ההגיון אומר שבקשת מעצר עד תום ההליכים מוגשת לפני שנקבע המותב אבל מה קורה למשל אם רוצים להגיש עיון חוזר? זה מועבר לשופט שדן במעצר או במותב עצמו ? תודה לשניכם

          • דווקא התכוונתי למעצר עד תום ההליכים...
            יאיר | 29/04/2008 15:20

            במעצר עד תום ההליכים לא ניתן להגיש ראיות לא קבילות, אבל השופט נחשף לכל חומר הראיות, הוא ממש לוקח את כל התיק (גם אני התמחתי בפלילי...) אני לא מכיר את האסמכתא החוקית, אבל שופט שדן במעצר לא ידון בתיק העיקרי.

            • אם כך - עיון חוזר מגישים למותב אחר?  לת
              רותם | 29/04/2008 15:57

            • באמת?
              אייל | 29/04/2008 16:02

              במעצר עד תום הליכים לא ניתן להסתמך על ראיות לא קבילות? בטוח? משום מה זכור לי שמהלך לימודי התואר נאמר לנו שבשלב של מעצר עד תום הליכים ניתן להביא ראיות לכאורה לעילת המעצר גם ראיות שאינן קבילות.

      • דווקא לי זכור שיש להשתדל ששופט קד"מ לא ידון בהוכחות...
        אייל | 29/04/2008 15:58

        אומנם אין מניעה שהמשפט יתנהל בפני השופט שבפניו נערך הקד"מ, אבל יש להשתדל שזה לא יהיה אותו שופט... לצערי לא מצאתי מראה מקום שמבסס את הדברים האלה. רותם אודה לך אם תוכלי להפנות אותי למקור שעליו את מסתמכת בעניין... והאמת שמהפרקטיקה אני יודע שרוב הדיונים נערכים שלא בפני השופט בקד"מ.

        • לאייל
          רותם | 29/04/2008 16:11

          דווקא מהפרקטיקה למדתי אחרת - ששופט הדן בקד"מ דן גם לאחר מכן בהוכחות. בסעיף 140 לתקסד"א נאמר כי "ראה שופט.. רשאי הוא להורות על קיום קדם משפט בפני שופט.." לא נאמר כי במידת האפשר בפני שופט אחר (כמו בכל מקום אחר שדאג המחוקק לציין כשרצה בכך - בקשה לעיון מסמכים, ישיבה מקדמית - בפלילי). כמו כן, בקד"מ, רשאי השופט לקבוע את שלבי הדיון בתובענה.. כך שזה אפילו הגיוני.

          • באזרחי, אין מניעה שהמשפט יתקיים בפני אותו שופט שישב בקדם אבל גם אין מניעה ששופט הקדם יעביר את המשך ה
            המנוסה | 29/04/2008 16:16

            במקרים מסויימים יש שופטים שמכונים "שוער" והם עושים המון קדמים ומפנים את התיקים לשופטים המתאימים וחלק קטן משאירים אצלהם. זה מהפרקטיקה. תקנה 140 מאפשרת זאת.

            • תודה.. לעניין מעצר עד תום ההליכים
              ב | 29/04/2008 16:29

              גם לי זכור שלמדנו שניתן להגיש ראיות לא קבילות, אבל מצד שני איך תסביר את זה שכדי להגיש גיליון רישום פלילי של נאשם יש צורך שהנאשם בעצמו יעלה את הטענה שלא נפתחו לו תיקים? כנראה שכן יש מגבלות מסוימות.. מוזר לי מ-א-ו-ד שלא הייתה התייחסות לנושאים הללו בספרים.

          • כנראה שלא זכרתי נכון...
            אייל | 29/04/2008 18:02

            תודה :-)

    • יאיר צודק
      ארז | 29/04/2008 16:49

      שופט שדן במעצר עד תום ההליכים לא יישב בתיק העיקרי מהסיבה שיאיר ציין הוא אכן נחשף חומר הראיות. בקשה לעיון חוזר מוגשת לשופט הזה במסגרת תיק הב"ש. 'קיצר- מסכימה עם יאיר, לא יודעת מה ההוראה החוקית...

      • תודה! ועוד שאלה קטנה- מותר במעת"ה להציג ראיות לא קבילות כמו במעצר ימים?  לת
        ב | 29/04/2008 17:10