לשורד

  • היי יש לי שאלה?לגבי המבחן השני של מחשבות....
    השורד | 18/04/2008 18:58

    שאלה 12 בחינה 2 (נדב בעל דין בתביעה אזרחי,דרש מאיציק בעל הדין שכנגד להודות בעובדה ובמסמך) מה המועדים? התשובה היא ד:הודיה שבעובדה תוך 7 ימים ממועד קבלת הדרישה להודות,הודיה במסמך 24 שעות מהמועד שקיבל את המסמך לעיונו. אני שואל ?למה לא ג תוך 48 שעות מהמועד שקיבל את המיסמך לעיונו...(גם בפיתרון המלא באתר מחשבות רשום 48 אז למה עדיין התשובה הנכונה היא 24 ד) שאלה שניה שאלה 100---עו"ד גבריאל חבר בוועדה לבחירת שופטים ושותף בכיר במישרד X.... נקבע דיון בעליון,שמעון אחד מעורכי הדין במישרד X היתה לו תאונת דרכים-לא יכל להגיע......גבריאל התייצב כי בקיא הוא בתיק. האם אין חשש לניגוד עניינים,האם יכול להתייצב. התשובה-------ג בנסיבות העניין יכול הוא... באתר מחשבות רשום ....בגלל שזה בעליון זהו החריג ולכן מותר לו להתייצב. במתמחה בספר עמ' 52---רשום כמו במחשבות---קרי--אותו חריג... אבל הוסיפו לנו הערה "בית משפט קבע כי סעיף 53א --אינו עומד בקנה אחד עם הוראות חופש העיסוק ולכן השאלה אם עורך דין רשאי לייצג בבית משפט תיבחן בכל מיקרה על פי נסיבותיו.קרי על בעל הדין להוכיח כי ישנו חשש ממשי ואוביקטיבי למשוא פנים,כדי שטענתו תתקבל.... לאור זאת...למעשה עורך דין שהוא חבר ועדה לבחירת שופטים או דיינים....יכול לייצג....גם במחוזי וגם בשלום---אם יוכיח כי אין חשש... מחשבות באתר---ציינו כי רק לאור הנסיבות---קרי בגלל שזה בעליון...יתאפשר הייצוג....ולא ציינו את הפסיקה הנ"ל לדעתי התשובה הנכונה היא... עדיין ג....אבל מנימוק שונה(לא בשל החריג ,אלא בשל ההלכה)קרי אם אותו מיקרה היה במחוזי....הוא גם יכל לייצג בכול מיקרה על פי נסיבותיו.... פס"ד ת"פ 343/04(י-ם) מדינת ישראל נ' כהן(לא פורסם)..... האם צודק אני? אגב פתרתי רק את בחינה 2 במחשבות...הראשונה עוד לא היה לי זמן...ואני צריך טיפקס...

    • לשורד
      לינה | 18/04/2008 19:07

      היתי עונה לך בכיף, אבל לא עשיתי את הבחינה השנייה עדיין...לא נראה לי שמישהו עשה, נראה לי שכולם ישאירו אותה לסוף....

    • אתה צודק בנוגע לשאלה 12
      אנקל | 18/04/2008 20:04

      מחשבות אכן טעו והתשובה הנכונה היא ג' (עמ' 158 בספר האדום הראשון). ד"א, מסקרן אותי לדעת כיצד פלוני שאינו לומד עם מחשבות התמודד עם הבחינה. היתה לך קשה/הוגנת/סבירה/מבאסת עכוז? עברת אותה?

      • אנקל
        השורד | 18/04/2008 20:52

        אנני יודע מה חברת מחשבות מלמדת או לא? לדעתי הבחינה הייתה הוגנת,לגביי המתמחה... רוב הסוגיות שנשאלו...למדתי אותן במוקדם או במאוחר בספרי הלימוד במתמחה.. חלק פשוט לא זכרתי..... .......קבלתי ציון לא מדהים אבל לפחות עברתי....ציפיתי עם זאת ליותר... בחינת האמצע במתמחה קבלתי ציון הרבה יותר גבוהה בחינה זאת מורידה לי קצת המורל...כי הציון לא היה מדהים אבל עם זאת..לנו הבחינה המסכמת רק בעוד 10 ימים...ככה שאני באופן אישי... מבחינת הספק חומר עוד לא הייתי מוכן.....אני לא מתרגש מציונים...יש בחינת לישכה קלה שקבלתי ציון מאוד גבוהה...ובחינות בספר התירגול שאני בקושי עובר.....אני מקווה לטוב...לומד קשה ואופטימי

        • בחינת יום סיום המירוץ מחשבות
          המתמחה | 18/04/2008 21:49

          חברים שלום אני לומד במתמחה עשיתי את הבחינה במחשבות קובלקבלתי 65 בהתחשב ספרי הלימוד של המתמחה באמצע קריאה שלישית בפרקים שסימתי לקרוא פעם שלשית הציון בפרק היה בממוצע 75 בפרקים שלא קראתי פעם שלשית ובנושאים חדשים עדוני חקיקה ופסיקה הציון היה 55 לדעתי תלמידי המתמחה היו עומדים בהצלחה בבחינה לאחר קריאה שלשית וביום בחינת הסימולציה ב 28.4.08 נהיה כולנו חכמים יותר. אני מצפה שהמתמחה יכינו בחינה קשה שתשקף את הרמה הנצפית לבחינה בעוד שבועיים !!! בהצלחה בבחינה 5.5.08 חג שמח לחוגגים