זה לא אותו דבר (לעברי יש שיר כזה)...

  • לאייל
    לינה1 | 13/04/2008 19:51

    אומנם מחשבות לא חזרו עליי בעניין הודאת חוץ של בעל דין בע"מ 222 והודיית חוץ של נאשם, אבל אם תעיין בע"מ 331 , שן ניתן להבין שהודאת חוץ של בעל דין מתייחסת לתחום האזרחי , לכן לדעתי צדקתי שההבדל הוא בין התחום הפלילי לאזרחי....זכרתי שקראתי איפשהו אבל לא יכולתי להיזכר איפה....

    • זה לא אותו דבר (לעברי יש שיר כזה)...
      אייל | 13/04/2008 21:21

      בעמ' 331 מדובר על הודאת בעל דין שלגביה אין לי שום ספק בעניין קבילותה. לעומת זאת השאלה שאני שאלתי היא לגבי מצב בו עד מעיד על הודאת בעל דין והעדות נחשבת כראיה לתוכן העדות ולא לעצם אמירת הדברים. אני אצטט לך שוב את המשפט שלא ברור לי: "עדות על הודאת חוץ של בעל דין - בעל פה, בכתב או בתהנהגות הינה קבילה כראיה להוכחת אמיתות תוכנה של ההודאה". במקרה הנ"ל מדברים על עדות לגבי הודאת בעל דין - כלומר במשפט מגיע עד שאומר שהנאשם/נתבע הודה בדברים. לעומת זאת האמור בעמ' 331 מדבר על מצב בו הנתבע/נאשם עצמו מעיד על כך כלומר הנאשם עצמו מודה ולא מישהו אחר מעיד על כך שהנאשם הודה בפניו. זה שני דברים שונים שההשלכות שלהם שונות לגמרי. לפחות כפי שאני מבין. אשמח להתיחסותך.

      • לאייל אחרי שקראתי שוב את ההודאה שלך ..לא הבנתי כ"כ
        לינה1 | 13/04/2008 22:52

        אתה כותב שע"מ 331 מתייחס לנאשם/נתבע....אבל הוא מתייחס רק לנתבע, לתחום האזרחי...ולא לנאשם בתחום הפלילי.... אני עדיין לא רואה הבדל בין ע"מ 331 שמתייחס רק לתחום האזרחי, לבין ע"מ 222 (סעיף ה)....זה פשוט עכשיו מסקרן אותי...אני חיבת לברר את זה...

        • תיקון קטן...
          אייל | 13/04/2008 23:06

          כמובן שהאמור בעמ' 331 מתייחס אך ורק לפן האזרחי. לכן בכל מקום בהודעה הקודמת שלי שכתבתי "נאשם" בהקשר של העמוד הזה, יש למחוק את זה מההודעה. מה שרציתי להגיד הוא שאני שאלתי לגבי עדות על הודית נאשם/נתבע, כשאת הסקת את מסקנותין מהודאת בעל דין.

    • ואגב, את תוכלי לראות התייחסות להודיה גם במישור הפלילי...
      אייל | 13/04/2008 21:27

      ראי בעמוד 72.

      • אייל
        לינה1 | 13/04/2008 22:40

        טוב הבנתי אותך...זה באמת מבלבל...מחשבות עדיין לא חזרו עליי, אבל מחר אני אתקשר שוב...

        • לאייל המשך...
          לינה1 | 13/04/2008 22:42

          חוץ מזה, השאלה על הודאת בעל דין מופיעה במועד אפריל 2006, אפשר לראות שם איך הם מיישמים את זה על שאלה ומה הפתרון שהם נותנים, ואז אולי זה יהיה יותר ברור....

          • טוב, עוד לא התחלתי לפתור בחינות...
            אייל | 13/04/2008 23:09

            אבל אני מזכיר לך שלשנינו ברור מה צריך לעשות כדי שעדות על הודית נאשם תתקבל כקבילה לעניין תוכנה (סע' 12 לפקודות - רצון טוב וחופשי, הנסיבות, דבר מה נוסף). השאלה רק למה התכוונו במחשבות במשפט שציטטתי לעיל.

            • לאייל, הבנתי אותך מצויין כי גם אני לא הבנתי כ"כ למה הכוונה ..
              לינה1 | 13/04/2008 23:41

              בסעיף ה' ע"מ 222, בהתחלה היתי בטוחה שמדובר על התחום האזרחי, אבל אחרי דיון פה ,לא היתי בטוחה בגלל זה אני רוצה לבדוק את הדברים ,חבל פשוט לבזבז על זה זמן.. ראיתי שכתבת מה לעשות עם הזמן הנותר, ורציתי לשאול האם התחלת קריאה שלישית כבר? כי אני סיימתי כרגע קריאה שלישית של שני הספרים הראשונים תוך כדי פתרון בחינות (1-4 בספר הכחול) ושלוש בחינות של מאי 2003, עד מאי 2004. חשבתי שעדיף לקרוא הכל בקריאה השלישית, כאשר אסיים לקרוא הכל הקריאה שלישית, ישאר לי עוד שבוע בערך לעבור על כל הנושאים שאני לא זוכרת כאשר בימים האחרונים מיום 30.4. להשאיר רק את המבחנים בספר הסגול השני..... האם יש רעיון יותר טוב...

              • כמו שאת כבר יודעת...
                אייל | 14/04/2008 12:58

                אני לא אימצתי את הדרך הזו משום שאני חושב שאת הקריאה האחרונה יש לעשות סמוך ככל האפשר למועד הבחינה. עוד לא לגמרי ברור לי מה אני הולך לעשות בקריאה האחרונה. אני עדיין מתלבט מה לעשות בימים שנותרו לי לפני הבחינה. עוד לא התחלתי את הקריאה האחרונה, אני אמור להתחיל אותה מחר.