התחרפנת?

  • סוף סוף הצלחתי להשיג ספרים ("ישנים" אמנם, 10.07) אבל...
    המנוסה | 11/04/2008 16:05

    קודם כל, הערה לשורד: ראיתי את הערותך למתמחה על התוכנית שדורשת קריאת ספר ביום, אז עכשיו כשראיתי במה הדברים אמורים, הרשה לי לומר לך שזה בכלל לא נורא, לפי דביקה שיטחית שלי, זה סדר גודל של +/- 100 עמודי תוכן ליום. בזמני, זה היה הסדר גודל של הדרישה היומית לקריאה ראשונה, בקריאה שניה נדרשתי לכפול מזה (אולי בגלל זה לא הגעתי לקריאה שלישית). לצורך ההגינות אציין שהתוכן (שוב, מבדיקה שיטחית בלבד) נראה מאד מתומצת, כך שקריאתו מהר אכן קשה יותר. אני מקוה, שזה יותר נראה לך מפחיד מכפי שזה באמת מהווה בעיה. אמנם לא ראיתי ספרים "עדכניים" יחסית של מחשבות, אבל בספרים של המתמחה הכל נורא מתומצת (ממש ברמה של רק מה שצריך לבחינה ולא שום דבר מעבר) בזמני לפחות היו בספרים של מחשבות, הפניות לפסיקה (שלבחינה מיותרים לחלוטין, אבל אח"כ אפשר לעשות בהם שימוש. האמת היא שההבדל הוא הרבה יותר גדול מכפי שחשבתי, אני לא יודע לומר מה יותר טוב, אבל זה שונה, זה בטוח.

    • התחרפנת?
      אבי | 11/04/2008 17:30

      ההפניות לפסיקה מיותרות לחלוטין? כרבע מהשאלות בבחינה האחרונה עסקו בפסיקה. אני לומד עם פרקטיס: כחצי מהחומר בספרי הלימוד בדיני ראיות זו פסיקה, ואני חושב שבצדק. הייתי מציע לך לבדוק שלא חסר חומר בספרים שלך, ידידי...

      • ראיות
        ליאת | 11/04/2008 17:54

        אני לומדת במתמחה ובדיני ראיות באמת הרוב מבוסס על פסיקה. הפקודה היא רק 50 סעיפים והספר בראיות הוא של 150 עמודים. (הרבה מזה הוא פסיקה). אני ממליצה לך מאוד לקרוא את החוק - ייקח לך חצי שעה ויש בממוצע כ-7 שאלות על פקודת הראיות. יש עוד כמה דוגמאות לחוקים כאלה שיש לנו בספר חקיקה שכדאי לקרוא אותם בגלל שהם די קצרים ויש בהם הרבה שאלות בבחינה. בהצלחה!

        • ספר הלימוד לא כולל את הפקודה?  לת
          אבי | 11/04/2008 18:01

          • לאבי
            ליאת | 11/04/2008 18:24

            ספרי הלימוד כוללים את הפקודה זה ברור, אבל כדאי גם לקרוא את פקודת הראיות לחוד בגלל שזה חזרה נוספת שלוקחת יחסית מעט זמן. לי בכל מקרה זה עזר. לא עם כל החוקים - יש חוקים שמבלבלים, אבל יש חוקים שלדעתי כדאי מאוד לקרוא אותם (כמו פקודת הראיות).

            • לא מצליח להבין
              אבי | 11/04/2008 21:31

              לא הבנתי למה זה טוב... מה רע לחזור שוב על הפרק בספר הלימוד?

    • למנוסה שלום
      השורד | 11/04/2008 19:07

      תודה על העידוד...אני אשתדל להדביק הקצב הבעיה...אני לעיתיים קצת נשבר...קשה להיות מכונה שפועלת 10 או יותר שעות ביממהץ לכן...אוליי אפשר להספיק...אבל קשה..לפעמים נרדמים לאיזה שעה ולפעמים(כמו היום ...מתחילים ללמוד ממש מאוחר)כי לילה קודם למדנו עד מאוחר אני בכול אופן משתדל...כמה שאני יכול :)

      • הכוונה היתה...
        המנוסה | 11/04/2008 21:59

        שהשד לא נורא כל -כך, כמובן יחסית לשד הנורא שנקרא בחינות הלשכה. לאבי, בפסיקה הכוונה שלי היתה שלא מבקשים ממך בבחינה לדעת מה נאמר באיזה פס"ד, אלא רק לדעת את הכלל שנקבע (או החריג) ובספרים שלמדתי מהם היתה הפניה לפסיקה (ז"א מראה מקום ושמות הצדדים) על כל דבר כמעט. אז לבחינה המראה מקום מיותר אבל אח"כ אפשר להשתמש בזה בפרקטיקה. ברור שכללים שנקבעו בפסיקה מופיעים בספרים (זה נראה לי טריוואלי)

        • זה רק מעיד על יותר מקצועיות
          אייל | 11/04/2008 22:33

          מעולם לא חשבתי שחברה כלשהי תעיז לרשום כלל בלי לציין את המקור שקבע אותו. אם חב' "המתמחה" בחרה לעשות זאת, צר לי על כך.